INEU. Miercuri, la Primăria orașului Ineu, a avut loc constituirea grupului de lucru, dar și primele discuții cu privire la „transformarea” orașului în stațiune turistică de interes local, după modelul comunei Ghioroc.
Primarul orașului, Călin Abrudan, spune că momentan se strâng datele necesare pentru demararea procedurii și urmează două hotărâri de Consiliu Local în acest sens, dar și verificări din partea Ministerului Turismului care va stabili dacă sunt îndeplinite toate criteriile necesare. Transformarea în stațiune de interes local se va face prin hotărâre de Guvern.
Printre condițiile necesar a fi îndeplinite de către oraș, se numără existența a minimum 100 de locuri de cazare de categoria 3 stele/margarete, obiective de interes regional sau național – aici Ineul punctează cu Cetatea, care va fi în curând reabilitată – un sistem sanitar/ambulatoriu bine pus la punct, apă, canalizare și alte facilități.
„Îndeplinim, practic, toate condițiile necesare, Cetatea Ineului este obiectiv de categoria A, dar mai avem și sit-uri protejate, precum și zone naturale protejate. Chiar dacă Cetatea nu este încă reabilitată, avem deja câștigate fondurile pentru lucrările necesare, mai așteptăm un ultim aviz de la Ministerul Culturii și ne putem apuca de treabă. Prin urmare, în ceea ce privește declararea orașului drept stațiune de interes local, credem că procedura nu va dura mai mult de 2-3 luni”, a explicat Călin Abrudan.
Bani mai mulți
Primarul orașului a mai subliniat că principalul avantaj al Ineului, odată devenit stațiune, constă în accesul la fonduri nerambursabile, care sunt destinate doar localităților cu acest statut.
„Vom avea acces la alte fonduri, prin Programul Operațional Regional sunt disponibile finanțări în valoare de 36 de milioane de euro, care pot fi accesate doar pentru proiecte în stațiunile de interes local. Pe lângă banii pe care i-am accesat până acum, vom avea o deschidere și mai mare”, mai spune Abrudan. Scopul final este, de fapt, un proiect pentru amenajarea unui ștrand, a cărui finanțare se poate obține doar din aceste fonduri alocate localităților cu statut de stațiune.
Proiecte de milioane de euro
Din fondurile Programului Operațional Regional, Ineul a accesat, până acum, peste 16 milioane de euro. Totalul fondurilor accesate pentru proiecte care sunt în derulare, fără cele finalizate, se ridică la suma de aproximativ 42 de milioane de euro.
Trimite articolul
XAlții cu “abureli” de doi bani…!!! 😡
De parcă nu ai putea avea acces la fonduri nerambursabile DACĂ TI-AI FACE CORECT “TEMELE DE CASA”, pe niște obiective CLARE și NECESARE pentru comunitate…
Cum mama-naibii, Primăriile din niște cătune uitate de Dumnezeu, au accesat O MULTIME DE FONDURI NERAMBURSABILE, transformând sătucele într-un “boboc de localitate” (cu toate strazile asfaltate si toate utilitătile introduse în tot satul), iar alți imbecili fac Parcuri de promenadă și Săli de sport, în mijlocul câmpului, sate cu populatie redusa si fără nimic tineret ??? 🤤
Voi vreți să deveniți “stațiune” , dar nu vă straduiți să arătați ca o comună “mai răsărită” ?!
Sunteți exact ca ăia care vor să pară “domni” sau “doamne”, ca “să poată să se îmbrace în haine de firmă” (de parcă doar așa s-ar putea îmbrăca…), dar ei nu și-au schimbat și spălat “chiloții gălbejiți”, de săptămâni întregi…😲
Băăă fraților, initiativele astea PUR BIROCRATICE, sunt “gargara ieftină” a celor care NU SUNT ÎN STARE SĂ DUCĂ LA BUN-SFÂRȘIT, NIMIC UTIL și CONCRET !!! 🤔
Doar atât înseamnă…, nimic mai mult !
La Ineu aveti noroc cu Sorin C. de la Bucuresti care a investit acolo milioane de euro in ultimii ani, ca altfel erati in deriva…
Si spitalul transformat in sanatoriu.