InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluţia produselor tip crenvurşti de pui în perioada 2009 – 2022.
În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurşti de pui au făcut obiectul studiilor.
În ceea ce priveşte conţinutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menţinere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuaţie în perioada 2015-2018.
5 E-uri în studiul din 2009
6 E-uri în studiul din 2015
7 E-uri în cazul studiul din 2017
6 E-uri în 2018
5 E-uri în studiul din 2022.
Crenvurşti de pui – Număr maxim de E-uri
8 E-uri în anul 2009
7 E-uri în anul 2015
12 E-uri în anul 2017
12 E-uri în anul 2018
10 E-uri în anul 2022.
Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurşti de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 şi 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.
A fost identificată o creştere a tipurilor de aditivi identificaţi în produsele tip crenvurşti de pui:
10 tipuri de aditivi identificaţi în 2009
16 tipuri de aditivi identificaţi în 2015
21 de tipuri în 2017
15 tipuri în 2018
23 de tipuri în 2022.
În ce priveşte evoluţia cantităţii maxime de sare din crenvurştii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XMai bine pita cu unsoare.
-
Da, doar ca exista si pita cu E-uri. Asa ca atentie pe ce ungeti unsoarea
si ma rog directia sanitar veterinara impreuna cu DSP ce (nu) fac?
seful DSP e promovat in ministerul sanatatii !!!!!!!!!!!!!! frumos , felicitari
eu l-as da afara pt cazul de mai sus !