A III-a ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel”, organizată de Facultatea de Informatică a UVVG, şi-a deschis marţi porţile la Castelul Universitar Macea din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”. Şcoala de vară continuă seria seminarului „Linux şi Mediile Virtuale de Instruire”, lansat în anul 2003.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Antoanela Naaji, decan al Facultăţii de Informatică, prof. univ. dr. Mihai Jalobeanu, profesori universitari de la patru universităţi importante din Republica Moldova – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea din Tiraspol, cu sediul la Chişinău, Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea din Bălţi, cadre didactice universitare, studenţi şi masteranzi.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Anii trecuţi am început cu Linux şi Mediile Virtuale de Instruire, iar astăzi suntem la o ediţie cu participare internaţională. În preajma deschiderii Consulatului Republicii Moldova de la Timişoara care are loc mâine (n.n. astăzi), sunt prezenţi la deschiderea şcolii de vară, patru universităţii din Republica Moldova, care s-au înregimentat în programul TEREC, un program foarte pretenţios în domeniul informaticii. Al doilea eveniment ar fi participarea platformei MOODLE şi lansarea unui volum de studii informatice. La această ediţie sunt prezenţi partenerii noştri, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi cea din Bucureşti. Vor avea loc aplicaţii noi pentru cei 40 de cursanţi, din domeniul fotografiei digitale. Aş dori să subliniez că Şcoala de vară „Informatica la Castel” se desfăşoară în concordanţă cu directivele Consiliului Europei şi se caracterizează prin tendinţa studiilor care sunt prezentate ca activitatea de informatică să fie neîngrădită, să se desfăşoare liber şi să dea posibilitatea fiecărui participant să-şi dezvolte aptitudinile”.
În cadrul secţiunilor se vor dezbate teme de actualitate după cum urmează: Proiecte FOSS, Medii virtuale de instruire, Utilizarea soluţiilor open-source, Programare pe platforme FOSS, Crearea de conţinut Moodle, Modalităţi de evaluare a cunoştinţelor utilizând Moodle, Tehnologii web avansate, completate de laboratoare de instalare Linux şi Moodle.
Prof. univ. dr. Roza Dumbrăveanu de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, coordonator local de proiect din partea Moldovei, ne-a declarat: „Avem deja o experienţă de participare la Şcolile de vară organizate de Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad. Personal, am participat la şcoală din 2004. Participăm şi la un proiect la care UVVG este partener, implementat de UE, prin programul TEMPUS şi se referă la reînnoirea curriculei universitare, pentru pregătirea profesorilor din sistemul preuniversitar, iar o componentă a acestui proiect este utilizarea tehnologiilor informatice şi de comunicare în particular platforme de soft-uri libere. De aceea, în cadrul şcolii de vară, vom discuta anumite subiecte ce ţin de utilizarea platformei MOODLE”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!