Prima ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel”, organizată de Facultatea de Informatică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” va include a VII-a ediţie a Simpozionului Naţional „Linux şi Medii Virtuale de Instruire” şi a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Informatică ProINFO. Pe lângă acestea vor avea loc mese rotunde cu teme de actualitate cum ar fi: „Avantaje ale producerii şi folosirii platformelor şi aplicaţiilor publice, deschise în învăţământ”, „e-Learning în România. Probleme ale reformei universitare în contextul Bologna”, „Bune practici în reţea. Localizări, limba română, legislaţie”, precum şi tutoriale privind securitatea sistemelor Linux şi modul în care pot fi introduse soluţiile open-source în învăţământ şi afaceri. Şcoala de vară va fi dedicată şi unor activităţi recreative, cu scop educaţional, cum ar fi concursului de fotografie şi prelucrări grafice „La Macea în 2009”.
Şcoala de vară „Informatica la Castel” se va desfăşura în contextul Anului creativităţii şi inovării, anul 2009 fiind declarat astfel de către Uniunea Europeană. „Dorim ca prin intermediul acestei manifestări să contribuim la efortul comun privind evidenţierea rolului şcolii româneşti, a muncii în grup, a emulaţiei prin dezbateri în cadrul unor seminarii şi conferinţe internaţionale. La nivel mondial se discută nu numai despre individualităţi creatoare ci şi despre echipe, şcoli creative, în acest sens existând o serie întreagă de studii privind chiar creativitatea socială”, ne-a informat decanul facultăţii, prof. univ. dr. Antonela Naaji.
Şcoala de vară „Informatica la Castel” va reuni în acest cadru, profesori, elevi, studenţi, cu informaticieni, ingineri, artişti, jurişti din întreaga ţară, pentru a sprijini şi promova Linuxul, programele publice cu surse deschise (FLOSS), modelul de dezvoltare impus de acestea în informatica de azi şi în industria programelor de calculator, model de cooperare bine organizată, de adevărată creativitate socială.
Deschiderea oficială a şcolii de vară va avea loc în 25 august, ora 9.30, la Castelul din Macea. Sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar precum şi toţi cei interesaţi de tematica menţionată.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!