Bucurie rezervată la şcoala din Şimand care a câştigat ieri în instanţă împotriva edilului comunei, Ioan Şimon. Primarul Şimandului e obligat de către instanţă să deschidă linia de credit pentru ca profesorii să-şi primească salariile restante. Ieri, instanţa arădeană „a admis cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de Şcoala Generală din Şimand împotriva pârâtului, primarul comunei Şimand. Hotărârea este executorie, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”, a declarat Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad. Pe scurt: undă verde pentru salarii.
Angajaţii şcolii aşteaptă, însă, ca banii să ajungă efectiv în conturile lor, nu îndrăznesc să se bucure prea tare până ce nu vor avea dovada palpabilă pe care o aşteaptă de mai bine de două luni. „Colegii mei au decis să nu intre încă la ore până în momentul în care nu vor fi îndeplinite toate procedurile pentru plata salariilor. Când vom avea siguranţa că banii pentru ambele luni restante există şi avem promisiunea din partea primarului că situaţia nu se va mai repeta, atunci ne vom întoarce la catedră”, a declarat Diana Goldiş, liderul de sindicat al şcolii.
Se pare că decizia de ieri a fost doar pentru drepturile salariale ale lunii ianuarie dar, de la deschiderea procesului a mai trecut o lună în care profesorilor nu şi-au luat banii. Angajaţii şcolii vor să-şi primească însă salariile pentru ambele luni, nu doar pentru ianuarie şi să aibe siguranţa că situaţia în care au fost nu se va mai repeta. „Nu ne mai putem permite acest joc în instanţă şi lună de lună să trecem prin calvarul prin care am trecut acum” a mai precizat Diana Goldiş.
Alte procese
Pe rolul instanţei mai sunt încă două cauze (una plângere penală) cu aceiaşi protagonişti: primarul şi angajaţii şcolii, membri de sindicat ai SDÎ Arad. „Decizia de astăzi a instanţei a fost una corectă şi sperăm ca şi celelalte procese să fie instrumentate corect iar angajaţii acestei şcoli să-şi primească drepturile” a punctat Dănuţ Ieneşescu, liderul SDÎ Arad.
Reamintim că acest conflict dintre edilul comunei şi profesorii din şcoala generală a pornit iniţial de la o dispută juridică legată de procedura de numire a directorului. Cei care au pierdut în acest confict juridic au fost cei peste 30 de angajaţi ai şcolii care s-au trezit fără bani în conturile de salarii şi elevii care de o săptămână stau acasă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!