Continuă întâlnirile care vizează realizarea celui mai important proiect de infrastructură interjudeţean, respectiv drumul expres Arad-Oradea. De această dată, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit cu Tatiana Clepe, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Arad şi cu reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale care vor fi tranzitate de viitoarea şosea, tema fiind identificarea sectoaror care necesită întabulare. „OCPI Arad a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 60 de unități administrativ-teritoriale, din cele 64 eligibile. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară. În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Arad și cu reprezentanții UAT-urilor care vor fi tranzitate de drumul expres Arad-Oradea, pentru a identifica sectoarele care necesită lucrări cadastrale”, a declarat Tatiana Clepe.
La rândul său, Iustin Cionca a subliniat faptul că își dorește rezolvarea tuturor aspectelor cadastrale în ceea ce priveşte viitoarea şosea: ,,Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă, pentru că unele proiecte se blochează sau se tergiversează din cauza unor neclarități cadastrale, a lipsei intabulărilor. Îmi doresc să preîntâmpinăm orice fel de situații care ar putea întârzia realizarea drumului expres Arad-Oradea, cel mai important proiect de infrastructură pe care instituția noastră îl gestionează, în istoria sa”.
Trimite articolul
XDin declarațiile ocpi rezulta ca se știe traseul drumului expres. Rămâne sa fie făcut cunoscut și profanilor.Sau poate e secret pana la asfaltarea totala.
-
Ii secret ca trebuie smecherii sa cumpere ce nu so putut pana acum..asa o fact si falca la centura ocolitoare in regim de autostrada , proiectul era facut si se stia , eu personal stiam din 2003 , dar o venit falcosu cu smecherii ca nu trebuie strangulata dezvoltarea langa oras , ca ii mai bine alta varianta…blabla , doar sa i prosteasca pe fraieri sa vanda terenurile de pe varianta initiala , apoi brusc i a lovit ecologia , sa nu distruga padurea ceala si au revenit la vechia varianta , unde studile de fesabilitate erau facute , doar le au reinoit si au incasat o caruta de bani .
sa vezi acuma cumparari masive de terenuri in Jud. Arad, respectiv Bihor….. pe bani de nimic…