Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad a fost, zilele trecute, spațiul unor întâlniri semnificative. Delegațiile țărilor din cadrul proiectului Erasmus+ „The Magic of Sound”, profesori și elevi din Anglia, Croația și Germania, s-au reîntâlnit cu bucurie cu partenerii lor din prestigioasa școală arădeană pentru un schimb de experiență profesională și umană.
La „Moise Nicoară” există deja o tradiție în transdisciplinaritate, iar tema proiectului de parteneriat strategic presupune tocmai această metodologie care conciliază diferitele discipline, cu toate că inițiativa este meritul catedrei de matematică. Pentru profesorii școlii, a fost o oportunitate să-și îmbunătățească metodele de predare, să se perfecționeze din punct de vedere profesional. Pentru elevi, pe lângă faptul că și-au exersat competențele de limbă engleză și au dobândit un plus în domeniul științific, a contat motivația pentru alegerea unei cariere compatibile cu exigențele impuse de spațiul european.
Conferința internațională Tiberiu Popoviciu
La Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad au fost profesori sau au absolvit personalități de seamă ale culturii române: academicieni, scriitori, oameni de știință, inventatori sau politicieni care au influențat cursul istoriei. Unul dintre acești oameni de seamă este și matematicianul Tiberiu Popoviciu, în cinstea căruia școala, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad și Societatea de Științe Matematice, filiala Arad, a organizat a XII-a ediție a conferinței internaționale care-i poartă numele. Au onorat cu prezența, la deschiderea din sala festivă, reprezentanții ISJ Arad și reprezentanții celor două universități arădene. Au participat cu lucrări științifice 123 de elevi și 63 de profesori, din țară și din străinătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!