Colegiul Național „Moise Nicoară” în colaborare cu Banca Națională a României – Agenția Arad a derulat, zilele trecute, sub egida Proiectul educațional „Să vorbim despre bani şi bănci”, o sesiune interactivă de prezentări și discuții între reprezentanții BNR și elevii claselor a X-a din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară”.
Proiectul s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare în domeniul educației financiare dintre Banca Națională a României și Ministerul Educației și Cercetării Științifice, fiind parte din activitățile derulate de BNR în ultimii ani pentru creșterea gradului de educație financiară în învățământul preuniversitar.
Prezentările au avut ca obiectiv însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar. Principalele tematici educaţionale promovate s-au referit la: economisire, credit, dobândă, istoria monedei naţionale și principalele atribuţii, rolul şi funcţiile BNR. Elevii și profesorii au considerat subiectele abordate interesante și utile și si-au exprimat intenția de a participa și la alte teme de discuții, cunoscând faptul că o economie stabilă și dezvoltată sănătos are la bază o populație educată, inclusiv din perspectiva unor cunoștințe financiare solide.
BNR – 135 de ani
În anul 2015, Banca Națională a României sărbătorește 135 de ani de la întemeiere, fiind a 16-a bancă centrală din lume în ordinea cronologică cea mai acceptată, devansând bănci centrale de renume (Banca Japoniei, Banca Italiei, FED, Banca Națională a Elveției). Ziua de naştere a BNR este 17 aprilie 1880 – data la care legea de înfiinţare a apărut în Monitorul Oficial. Intrarea în funcţiune a Băncii a necesitat un proces mai îndelungat, care s-a desfăşurat pe parcursul unui întreg an.
Citiți principiile noastre de moderare aici!