Aradon: Ați fost împuterniciți adjuncți ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad în perioada stării de urgență, în vreme de pandemie. O situație inedită. Care au fost problemele cu care v-ați confruntat, având în vedere faptul că aproape tot greul, în acea perioadă, pe lângă medici, l-au dus angajații din instituțiile aflate în subordinea MAI?
Adrian Șimon: Noi provenim din mediul investigațiilor. Eu eram pe Investigații Criminale, colegul meu era la Investigații Fraude. Este un domeniu nou pentru amândoi. Ne-am văzut puși în situația în care trebuia să manageriem tot ce înseamnă efective de ordine publică, de rutieră, de investigații. Mai mult de 70-80 la sută din forțele inspectoratului au fost dirijate strict pe problemele legate de COVID, fără să luăm în considerare și acele verificări pe care le făceam, plecând de la Poliția Municipiului până la ultimul post de poliție și polițiile orășenești. Și mă refer aici la toate persoanele care erau izolate la domiciliu, cele aflate în carantină. Toate aceste persoane au fost verificate de noi și de colegii de la Poliția Locală și de la Jandarmerie.
Nicolae Jurcă: Și era pentru prima dată când Poliția Locală intra în coordonarea efectivă a inspectoratului și chiar și-au adus aportul, în special la pază, la persoanele carantinate, la persoanele izolate aflate în spațiile desemnate de către Comitetul pentru Situații de Urgență.
Adrian Șimon: Am fost singurul inspectorat de poliție din țară care a avut oameni detașați în punctul de frontieră, oameni care proveneau de la posturi de poliție, de la Poliția Municipiului și de la Polițiile orășenești, câte 14-15 oameni – pe 24 de ore -, care se roteau, bineînțeles.
Nicolae Jurcă: Și mai erau și cei care îi preluau și îi duceau pe model ștafetă, din județ în județ. Mergeau pe județul Timiș, pe județul Bihor, preluau circulația de la polițiile respective și se duceau pe culoar la destinația pe care o aveau declarată în punct. S-au luat actele fiecărei persoane în mână, s-a stat de vorbă cu fiecare persoană, zeci de mii de oameni, câți au intrat în luna respectivă. Polițiștii au intrat în contact direct cu ei. Am reușit, într-un final, să avem și măști, și mănuși. Tot triajul, tot ce s-a făcut acolo s-a făcut de către Poliția Arad: am adus oameni de la Sebiș, de la Ineu, de la Lipova, din tot județul. Au participat șefi de post, șefi de orașe, au coordonat șefii de orașe, șefii de secție rurală. Au coordonat activitățile din vamă, am fost și noi acolo de multe ori. Era un flux fantastic. Mii, zeci de mii de persoane intrau în țară. Și fiecare dintre ei trebuiau grupați. Erau două, trei culoare făcute, se grupau câte 20 de mașini cu escortă și le preluau din județ în județ până ajungeau la destinație, să intre în izolare sau carantină, în funcție de zonele din care proveneau.
Adrian Șimon: Paradoxal am avut doar câteva cazuri de COVID, dar nu au fost în rândul celor care au desfășurat activități în frontieră.
Nicolae Jurcă: Da, ne-am trezit într-o situație inedită, nouă, cu o presiune fantastică.
Aradon: Cu deficit de personal…?
Nicolae Jurcă: Deficitul de personal a fost suplinit cu jandarmi și cu polițiști locali. Cu suport de la Poliția Locală am reușit să acoperim și zona de siguranță, patrulare. Pentru că trebuiau asigurate și orele libere, timpul de repaus: îi ții sâmbătă, duminică, îi ții noaptea și trebuie apoi să le asiguri timpul liber, de recuperare, și atunci am putut folosi jandarmii și Poliția Locală. Au fost de un real sprijin în momentele respective pentru că singuri nu puteam face față, cu certitudine, iar Aradul a avut un specific aparte în acele momente. Toate instituțiile din aparatul de ordine publică din județul Arad au avut un rol extrem de important și destul de greu de gestionat având în vedere afluxul mare de persoane. Poliția de Frontieră sigur, era acolo, și a suplimentat și ea personalul.
Adrian Șimon: S-a acționat în sistem integrat, nu vrem să minimalizăm eforturile partenerilor, precum Poliția de Frontieră; toată lumea a acționat.
Nicolae Jurcă: Și cu o colaborare și comunicare foarte bună. Cred că doar așa s-a putut gestiona totul, asta e cheia unei reușite.
Aradon: De unde va fi suplinită lipsa de personal?
Adrian Șimon: Pe de o parte din școli. Lipsa de personal provine, în mare parte, din sistemul de ordine publică, dar și din investigații. Spre exemplu, la nivel de Poliție Rutieră avem 96 de posturi prevăzute în tot județul și acolo nu avem funcții libere. În schimb, avem foarte multe funcții libere în sistemul de siguranță și ordine publică. În momentul de față, deficitul de personal la nivelul inspectoratului este de aproape 200 de cadre, vorbim de agenți și de ofițeri.
Aradon: Și atunci cum se asigură ordinea publică în Arad, în momentul de față?
Adrian Șimon: În momentul de față, ordinea publică se asigură în sistemul integrat. Avem patrule mixte împreună cu colegii de la Jandarmi și, bineînțeles, îi folosim și pe cei de la Poliția Locală, pe atribuțiile pe care le conferă legea lor de organizare. Dar e clar că avem un deficit de personal, atât pe sistemul urban, dar mai ales în sistemul rural, atât la posturi, cât și la orașe. Nu se poate vorbi însă doar la Arad, e o situație întâlnită în fiecare inspectorat județean de poliție.
Aradon: Avem un fenomen în Arad, contrabanda cu țigări…
Nicolae Jurcă: Da, este un fenomen într-adevăr. Este „moștenit” de pe vremea când în Arad – și cred că de aici și provine – , existau shop-urile din vama Nădlac. Ele au existat ani de zile în vamă și s-au creat legături. Piața de contrabandă cu țigări se împarte în două: pentru piața internă și pentru piața externă. Sunt mărci de țigări produse care pleacă afară și mărci mai ieftine, care se consumă în interiorul României. Au legături, au rețele foarte bine organizate, dar la nivel național, piața neagră, a scăzut undeva la 12 la sută, media europeană este 10 la sută. În jurul anilor 2010-2011 era undeva de 32 la sută. Avem un fenomen, dar sunt riposte ferme ale inspectoratului.
Aradon: Există un plan pentru combaterea contrabandei cu țigări?
Nicolae Jurcă: Combaterea contrabandei cu țigări este o prioritate a Poliției Române, nu doar a inspectoratului.
Aradon: Avem grupări infracționale în Arad care se ocupă exclusiv cu contrabanda cu țigări?
Nicolae Jurcă: Nu știu dacă se ocupă exclusiv cu asta, dar fac contrabandă. Într-adevăr există și au fost și rezultate obținute în acest domeniu, foarte bune, cantități mari de țigări de contrabandă indisponibilizate în ultima perioadă de timp. Și vom continua lupta, este o prioritate pentru noi.
Aradon: Sunt și polițiști care au făcut contrabandă cu țigări. Când au lăsat uniforma de polițist și au îmbrăcat-o pe cea de infractor?
Nicolae Jurcă: Indiferent că e polițist sau are altă funcție, sau altă preocupare, răspunde în fața legii, fără discuție. Dacă au greșit plătesc și au plătit pentru faptele lor. Nu i-a protejat nimeni.
Adrian Șimon: Fiecare sistem se epurează singur. Așa este și la Inspectoratul Județean de Poliție. Încet, încet lucrurile sunt sub control din acest punct de vedere. Cei care într-adevăr greșesc sunt trași la răspundere, sunt trimiși în judecată și bineînțeles sunt epurați din sistem. Un lucru palpabil și pe care îl vedeți în ultima perioadă. Într-adevăr, au fost implicați și cei de la Rutieră, dar unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus pe segmentul de ordine și siguranță publică și rutieră este, în primul rând, creșterea gradului de încredere a cetățenilor în polițiști.
Aradon: Și cum se va realiza acest lucru?
Adrian Șimon: Pentru mine a fost un segment nou, venind din investigații, să răspund de segmentul de ordine și siguranță publică și de cel de rutieră. Mai mult de 60-70 la sută din inspectorat îl reprezintă segmentul de ordine și siguranță publică și de rutieră. Principalul lucru pe care mi l-am propus este creșterea gradului de vizibilitate a acestor polițiști. În primul rând, de aproape două luni, autospecialele pe care avem montate aparate radar nu mai stau ascunse, nu mai stau la pândă, ci stau la vedere. Am dispus lucrul acesta: ca aparatele de radar de pe autospecialele inscripționate să fie doar la vedere. Să nu se mai meargă pe sistemul „la pândă”, iar autospecialele neinscripționate prevăzute cu radare, care sunt mai puține la număr, să își desfășoare activitatea pe sectoarele drum unde se dezvoltă viteze foarte mari. În ceea ce privește sistemul de ordine și siguranță publică – și aici avem unele probleme – primul lucru pe care vreau să îl schimb este empatia față de cetățean. Nu mai vrem să fim văzuți ca niște vânători a celor care săvârșesc abateri, nu avem – și acesta este un lucru reiterat și la nivel național de către IGP – un target pentru sancțiunile care trebuie aplicate. Nu există o limită de amenzi. Siguranța și grija față de cetățean este dezideratul pe care noi îl implementăm la nivelul fiecărui polițist de ordine și siguranță publică și nu numai, și la nivelul celor de la investigații.
Nicolae Jurcă: Respectul față de cetățean. Să-i facem să înțeleagă, și pe polițist și pe cetățean, că suntem în sprijinul cetățenilor. Nu suntem împotriva lor. Încercăm foarte multe acțiuni cu caracter preventiv. Nu vrem să distrugem nici mediul de afaceri, având în vedere pandemia, care oricum a fost afectat foarte mult. Dar nici nu permitem derapaje și, de aceea, suntem fermi și acționăm, uneori împreună cu alte instituții organizăm acțiuni, cu ITM, cu DSP, DSV, încercăm să protejăm populația împotriva unor acte de comerț ilicit sau care pot dăuna sănătății populației, dar nici nu vrem să distrugem mediul de afaceri. Sprijinim mediul de afaceri corect și onest.
Adrian Șimon: Suntem deschiși la sesizările cetățenilor. După cum știți, la nivel național a fost implementat un proiect, este vorba despre proiectul prin care polițiștii vor fi dotați cu bodycam, iar fiecare polițist care își desfășoară activitatea în stradă va purta o astfel de cameră. Este benefic pentru noi deoarece vom avea feedback de la cetățeni și de la polițiști. Fiecare caz îl vom analiza în parte. Va fi mult mai ușor să stabilim modul de acțiune al polițistului, modul de adresare, modul în care el reușește să interacționeze cu cetățeanul și vom îmbunătăți lucrul acesta pe viitor, acolo unde este cazul.
Nicolae Jurcă: Este o măsură foarte bună. Din moment ce polițistul este conștient că are bodycam pe el, cu siguranță comportamentul și atitudinea lui vor fi de respect față de cetățean.
Adrian Șimon: Dar la fel vom vizualiza și modul în care cetățeanul îl tratează pe polițist. Achiziția a fost deja efectuată la nivelul IGP, probabil le vom primi în cursul următoarelor luni, septembrie, octombrie. Ați văzut că avem și o reinscripționare a autospecialelor de Poliție, se vrea o altă imagine a Poliției, o rebranduire și tocmai acest lucru îl vom impune și noi la nivelul județului Arad.
Nicolae Jurcă: Și ne asumăm problemele pe care le avem. Avem probleme, nu ne facem că nu le avem. Le asumăm și încercăm, în măsura în care putem, să le eliminăm. Nu vom putea în totalitate, dar, cu siguranță, în mare parte, exact cum spune și colegul meu, vom reuși să eliminăm aceste disfuncționalități. Nu sunt foarte multe, sunt excepții și așa le considerăm, dar ele există, trebuie tratate ca atare și vom lua măsurile pe care considerăm că le putem corecta și în timp să le eliminăm.
Aradon: Starea de urgență a avut un impact extraordinar asupra traficului rutier. Nu s-a mai circulat. Prin urmare, pe perioada stării de urgență, în județul Arad, nu au mai avut loc accidente rutiere, și nici victime rezultate din acestea. La câteva zile de la ridicare stării de urgență, în județul nostru, au avut loc mai multe accidente rutiere soldate cu persoane decedate…
Adrian Șimon: Am avut câteva accidente rutiere după ridicarea stării de urgență. Însă, din acest punct de vedere, vreau să precizez că suntem în top, în țară, în privința reducerii numărului de persoane decedate în accidente rutiere. Avem minus 13 persoane decedate în accidente rutiere.Aș mai dori să punctez faptul că, din păcate, de fiecare dată când polițiștii ies în stradă, aplică sancțiuni rutiere. Este un lucru pe care îl observă oricine: uităm să ne punem centura, vorbim la telefon. Și acestea sunt lucruri constatate de polițiștii rutieri în cadrul acțiunilor. În mod normal, arădeanul nu prea respectă normele și conduita Codului Rutier, dar încercăm să reducem numărul celor sancționați. Repet, nu avem un target pentru sancțiuni, ci dorim, în primul rând, să consolidăm acea empatie față de cetățean, adică nevoia de înțelegere, să fim înțelegători, nu neapărat toleranți, dar să fim înțelegători cu cei care într-adevăr manifestă o atitudine adecvată pentru instituțiile de aplicare a legii și să fim mai fermi cu cei care manifestă dispreț și sfidează organele de aplicare a legii. În județul Arad avem 182.000 de posesori de permise de conducere și 215.000 de autovehicule înmatriculate. Și aici nu-i luăm în considerare pe cei care sunt în tranzit prin județul Arad, pentru că atunci vorbim de câteva zeci de mii de participanți la trafic. Avem aproape un polițist la 2.000 de posesori de permise de conducere. Este foarte puțin! Dar, repet: fiecare ieșire a noastră în acțiuni organizate pe raza municipiului și a județului este soldată cu aplicarea unui număr mare de sancțiuni. Din păcate, arădenii nu respectă Codul Rutier așa cum ar trebui.
Nicolae Jurcă: Pentru a fi respectați, trebuie să arătăm respect cetățeanului, în primul rând. Și atunci cred că vom avea un feedback pozitiv din partea cetățenilor. Cred că aici suntem un pic rămași în urmă, cu modul în care transmitem. Trebuie să luăm măsuri ferme așa cum spune colegul meu, dar fără patimă, fără aroganță, cu echilibru și respect față de cetățean.
6 LUNI
Cei doi ofițeri au fost împuterniciți, în luna aprilie, pentru o perioadă de 6 luni, în funcțiile de adjuncți ai IPJ Arad. Comisarul șef de poliție Adrian Șimon a ocupat funcția de șef al Serviciului de Investigații Criminale în perioadele 2005-2010 și 2012-2020, iar între anii 2010-2012, a fost adjunct al șefului inspectoratului pe linie de investigații criminale. Comisarul șef Nicolae Jurcă a ocupat funcția de șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din anul 2010.
Trimite articolul
XMacar nu sunt 2 burtosi. Ala de vb al telefon, o facut precum barna? Prefa-te ca vb sa pari mai interesant?
-
Ăla de vorbește la telefon este un meseriaș care are mulți ani lucrați în Poliția Judiciară, cazuri grele gestionate și rezolvate. Nu este un terchea berchea luat de pe stradă. Așa că dacă nu-i cunoști pe oameni mai bine abține-te de la a comenta doar să te afli în treabă.
-
Sti versu? Iti pupi in fund sefu ca sa ajungi un sef mai mic?
-
tipic romanesc….rusine
-
Spre deosebire de tine care mănânci căcat cu polonicul, eu chiar îl cunosc pe tip. Și nu am nevoie să devin un șef mai mic pentru că nu sunt în sistem și nici nu voi fi
-
Pai luati-va o camera atunci😀😀😀😀
-
-
-
-
cine i a pus e tot corupt chiar daca se incearca vopsirea ipj nu ne puteti prosti!
La ce nivel ridicat de infractionalitate exista in oraselul nostru, atat pe partea de criminalitate organizata cat si pe parte economica… Vreau sa va spun ca v-ati descurcat lamentabil, atat unul cat si celalalt, Aradul este paradisul contrabandistilor si al traficantilor, mica Columbie, se aresteaza doar soriceii astia mici, traficantii adevarati sunt lasati in pace, nivelul de infractionalitate din I.P.J ARAD a ajuns mai mare decat cel al grupurilor infractionale organizate, adica, organizati sunt si ei, trebuie sa castige toata lumea…. A aparut un nou fenomen, politisti-interlopi. Din comunicatul de mai sus, intelegem ca vreti sa va fie prelungite imputernicirile, deoarece ati facut o treaba atat de buna (din cele expuse mai sus).
Praf in ochi…. Nu aveti curajul sa faceti ceea ce trebuie sa faceti deoarece “tineti cu dintii” de functiile voastre si nu ati face nimic de natura sa tulburati apele ca sa va pierdeti acele functii.
Capul plecat sabia nu-l taie… Dar nici soarele nu-l vede!
Domnilor sefi azi dimineata la ora 9:30 la intrarea in Seleus dinspre Pancota un coleg de a dumneavoastra nu a putut sa stea in picioare de beat . Frumoasa imagine pt politia Romana.
-
Uscături sunt, din păcate. Astfel de specimene ar trebui dezbrăcate a doua zi de uniformă nu lăsate să perpetueze. La fel și puiuții de șpăgari și de traficanți aciuați prin poliție, urgent eradicați așa ca buruienile din cultura de grâu. Nu lăsați și trecuți cu vederea cum au fost Pană și Mârza care până la momentul în care s-a decis totuși trimiterea lor în judecată au făcut zeci și zeci de măgării, trafic de țigări, legături cu fel și fel de interlopi la care le sugeau ciorapii pentru o cafea sau o ciorbă
ce figuri pe ala cu telefonul fix la ureche.
-
invidia romanului nu o poate intrece nimeni…
Citește dl Tamaș acest material și intră în depresie socotind ca este marginalizat, aveți un loc pe lista dușmanilor dumnealui! 🙂
Doi oameni adevarati, echilibrati si de un mare caracter. Succes in continuare !
Sincere felicitări domnule Adrian, ați expus un pcdv în mod corect, onest și rezonabil. Sunteți printre puținii profesioniști înconjurat de amatori, ingineri, profesori, cântăreți, sportivi și chiar balerini. Îmi doresc să manageriați cu succes I. P. J. Arad, acum într-o profundă criză și provocări hibride…… Multă sănătate și fericire alături de cei dragi dumneavoastră vă doresc. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez cu drag și speranță de mai bine. Cu profund respect: Boja
Bla bla bla bla
Interlopi avem nimeni nu le face nimic că dau cu ciocul la poliție și scapă repede.
Poliția Vlaicu e că și cum nu ar fi e pe felie cu șmecheri de când lumea
Așa că degeaba că tăt cu obiceiuri vechi sunt .
Mie imi par de bun simt si ancorate in realitate declaratiile celor 2 politisti.
Chiar daca sunt inca multe uscaturi prin Politia Romana, o parte din raspunsul negativ al populatiei in raport cu politistul se datoareaza si cetateanului care e si vinovat si tare-n gura.Mai rar politistul abuzeaza cetateanul.
N-am vazut pana acum o pozitie mai transanta si obiectiva a comenzii politiei aradene decat declaratii cazone si fara consistenta din partea purtatorilor de cuvant a lor.Oamenii sunt transanti si raspund fara ocolisuri la intrebari si recunosc ca au probleme si se pare ca vor sa schimbe ceva.Eu cred ca vorbesc asa pentru ca sunt interimari pe functii si altfel vor sta lucrurile daca vor fi definitivati dar se vede ca sunt altfel.numa’ zic!!😉
Ce ma amuza personajele care in urma unui interviu urmeaza sa faca o poza iar pozitia ce o adopta e acea a unei convorbiri telefonice sau cufundarea cu ochii pironiti in monitorul unui pc 😂😂😂 de zici ca dau si interviu si sunt confundati si in problemele urbei cu care sunt insarcinati 😜 stati mai oameni buni intr o pozitie fireasca , nu luati o pozitie in care nici voi insiva nu credeti
-
Anonimule, domnia ta având creierul cât un bob de piper nu poți gândi că poate omul nu a stat în poziția respectivă doar ca să-i facă poză. Probabil, discutând cu reporterul, polițistul a accesat laptopul pentru unele informații (pentru că nimeni nu ține minte zeci de cifre și statistici), moment în care reporterul i-a tras o poză. Este prea mult oricum de explicat pentru tembeli care musai știu doar să critice. Dacă stătea altfel și apărea în poză într-o ală poziție, ziceai și atunci că de ce a stat așa, ca la fotograf. Cu idioți cârcotași de genul tău oricum nu este bine nicicum. Așa că behăie mai încolo
-
Vasile ! in schimb tu chiar esti tampit notoriu !!!! daca te ducea mintea realizai ca …SI DACA !!! cauta o anumita data in pc in timp ce discuta cu reporterul , nu vorbea exact in acelasi timp si la telefon !!!….. asa i ca nu te duce mintea ? sper ca nu tu esti personajul in discutie , ca ne am dat dracu cu asa sef la politie , esti prea tampit ca sa ocupi un post atat de important , asta in cazul in care ar fi valabila aceasta varianta , insa cred ca dupa comentul tau , a unui om limitat , ministerul nu a decazut chiar atat incat sa puna in posturi cheie oameni tampiti ! dar cine mai stie ?…..
-
DAR CE TE DERANJAEZA PE TINE POZITIA???VEZI CEVA INDECENT??SAU TREBUIA SA FACA SEDINTA FOTO??VEDETI CUM ANALIZATI MICI DETALII IN LOC SA INTERCEPTATI ESENTA??OARE A-TI CITIT ARTICOLUL SAU A-TI ANALIZAT DOAR POZELE???CUM POTI SA TE GANDESTI CA SEFUL POLITIEI VA INTRA IN POLEMICA CU TINE SAU CU ALTI COMENTATORI???OARE TE GANDESTI IN ATATIA ANI DE JUDICIAR CU CE FEL DE OAMENI A LUCRAT??PT TINE CEL MAI IMPORTANT LUCRU DIN ARTICOL ESTE POZA.ATAT POTI.SI MAI TE SI GANDESTI CA TI-A DAT REPLAY SIMON ADRIAN…PE BUNE??
-
😂😂😂 Leano !!! stai relax ca poate te ineci !😜 tu chiar atat de …esti incat chiar ai pus botul cum ca eu chiar cred ca Vasile ar putea fii politist ???? eu am spus o la bascalie …asta unu la mana , Doi la mana ! uite ca ma deranjeaza si pozitia respectivului , am voie sa mi spun parerea , sau trebuie sa ti cer tie voie ???😂 si da ! am citit si articolul , insa asta nu ma incalzeste si nici sperante prea mari nu am doar dupa niste declaratii date presei , si stii de ce ? uite de chichii !!!…. de politistii traficanti se stia de mult , pana si presa a relatat despre ei , chiar daca au fost prinsi , cumva sa gasit o portita de ai salva , ori un sef de politie sa nu-mi spui ca nu trebuie sa vada sau sa se informeze despre subalternii lui , sa nu-mi spui ca nu are surse de informare care sa-i aduca la cunostiinta fapte care nu fac cinste politiei , fapte facute chiar de cei din subordinea lui , sunt atatea de spus incat cred ca ai putea scrie un articol in 5 episoade , insa sunt ferm convins ca tu nu ai intelege nimic , asa ca prefer sa ma opresc aici …nu are rost sa mi bat capul …stii vorba din popor , drumul spre iad e pavat cu intentii bune , asa si aici , declaratiile sunt frumoase ,insa lipseste cu desavatsire faptele …
-
-
Auzi putzoi, vezi ca mie nu-mi place ca esti nespalat si ca respiri. Nu ne faci un bine si dai coltu’? Impotent trist si frustrat
-
Saxon ! vad ca tie nu ti place cam multe , ce zici ! nu i iei putin ,, gustul ,, sa poti opta daca o iei cu apa sau fara ??? mai cacat uman ! putoi sa l face pe cel ce ti a dat viata , clar ? nu ti place ca respir ???? ce zici sa iei putin mustiucul si sa sufli in el pana ma lasi fara respiratie , poate iti reuseste figura !
-
-
Anonim-ule da, chiar tu ești cel caraghios și tâmpit. În primul rând după mintea ta, dacă acel polițist vorbește la telefon în timpul interviului, musai este tâmpit și nu este bun de șef. Tu și alți imbecili ca tine aveți impresia că dacă vorbea cu un reporter musai trebuia să-și pună telefonul pe mod avion să nu fie deranjat de nimeni. Băiatule, în activitatea de investigații răspunzi la telefon dacă este o chestiune care ști că este urgentă sau prezintă interes și o faci și dacă stai de vorbă cu ministrul de interne. Îți ceri scuze, îi ceri permisiunea și răspunzi. În cazul reporterului nu cred că era cazul să îi ceară permisiunea, probabil scuze și-a cerut și a răspuns la telefon. Idioți ca tine găsesc să bage de vină în orice. Și dacă stătea frumos ”ca la fotograf”, sunt convins că din creierul tău minuscul și atrofiat tot găseai ceva să bagi de vină. Probabil că de ce nu stătea în cap sau în mâini. Cam atât vă duce capul pe voi, cârcotașii de serviciu. Vărsați bale, etichetați oamenii ca tâmpiți, voi hotărâți dacă sunt buni sau nu să ocupe o funcție deși habar nu aveți cine sunt acești oameni.
-
Vasile ! argumente genul de mai sus sa le insire celor care te cred , celor care inca mai cred in capra cu trei iezi , mi-am spus parerea , nu-ti convine punctul meu de vedere ??? treci in plm de fazan peste el si nu de inradacina in explicatii puerile , orice om indiferent de pozitia ocupata in momentul in care stie ca trebuie sa dea un interviu ,sau este intr o situatie mai aparte , transfera subalternului comanda …ca atare continua sa vi cu tampenii neconvingatoare ,doar doar poate reusesti sa iti impui punctul de vedere , cel putin pe mine unul nu ma lamuresti , nici nu stiu de ce te inversunezi intratat in aceasta discutie !!! ce ai de aparat sau de castigat ? cum am spus ! mi am spus punctul de vedere , nu l impartasesti , ti ai expus si tu viziunea ta , ok …hai sa o lasam naibii , ca soseste transportul si marfa trebuie livrata
-
Cârcotașului ”anonim”, nu-i place să fie contrazis. El le știe pe toate. El este cu plm în gură la fiecare 2-3 cuvinte. Un marțafoi îngâmfat dar prost ca noaptea. Probabil un păduche care a avut treabă cu cei din imagini sau cu colegii lor.
-
-
-
Vai de zilele lor va fi cind se va deschide piata, aglomeratie masini zgariate, un circ infernal. Se injurau saptamina trecuta doi curcani ,, sami bag sami trag sa te.. Fix in intersectia Sirianu cu Ceaikovski desi ambi erau demni pentru amenda, parcare pe trecerea de pietoni vorba vine. De ce nu se vopseste cu alb intersectia cu pricina ? Sa aibe curcani avantajul dea parca cum li se scoala p.. a
E greu ca sa se poata reabilita imaginea patata,de atatia ani…..Populatia si-a pierdut increderea demult in organele statului….Spaga la Rutiera,spaga peste tot…dosare penale ascunse ale unora, prin sertare uitate….Personaje dubioase ale MI,angrenate in contrabande de tot felul…Degeaba se schimba foliile masinilor de servici,interventie, in albastru/galben,problemele raman majore….”Afara-i vopsit gardul,inauntru leopardul”…Panda si targhetul exista…..Altfel nu se explica disperarea de sfarsit de luna pe iesiri….Restul sunt povesti de adormit copiii….
Amandoi sunt buni meseriasi cu dosare grele in spate…. .Majoritatea postacilor habar nu au de cine comenteaza. Oricum le doresc mult succes in continuare.
-
si tu militian trist…