Jurnal arădean: Domnule primar, sunteţi la al doilea mandat în fruntea comunei. Care credeţi că au fost principalele atuuri pentru realegerea dumneavostră?
Ciul Ioan Florin: De ce am fost reales? Pentru că am făcut treabă, în primul şi în primul rând. Am încercat, şi cred că am reuşit, o colaborare bună cu toate compartimentele din Primărie, inclusiv cu consiliul local. Şi pentru că, prima dată de la Revoluţie încoace, la Bocsig primarul se înţelege foarte bine cu viceprimarul şi amândoi cu cetăţenii. Atunci când am venit am făcut, împreună cu acesta, o evaluare a ceea ce ar trebui de făcut…
Jurnal arădean: Cum a fost 2008? Care sunt cele mai importante realizări pe care le-aţi avut?
Ciul Ioan Florin: Anul 2008 a fost pentru administraţia de la Bocsig un an de vârf în investiţii. După ce în anii anteriori am făcut proiecte, ele au început să prindă viaţă. Astfel, învăţământul fiind una din priorităţile noastre, am reuşit să reabilităm şi să facem toalete moderne (în locul fostelor latrine) la toate şcolile din localităţile aparţinătoare comunei (Bocsig, Bocsig cartier, Mânerău, Răpsig), centru informatic şi teren asfaltat la şcoala din Bocsig, reabilitarea grădiniţei din centrul de comună. Am fost printre primele trei comune din judeţ care am câştigat un proiect pe mediu pentru înfiinţarea unui parc cu teren de sport cu gazon sintetic şi nocturnă care deja funcţionează. Tot anul trecut, după un an jumate de luptă cu birocraţia, am reuşit să obţinem un credit de 2.200.000 lei pentru a ne pune în aplicare alte proiecte: reabilitarea în totalitate a iluminatului public, 10 km. de trotuare, amenajarea centrului civic (care este în lucru), reparaţie capitală la primărie, etc. Din alte fonduri (proiect la C.J.A. pentru un drum de 5 km. la Dealul Viilor) am reuşit să facem jumătate din acest drum şi sperăm să primim bani şi pentru cealaltă jumătate. La capitolul „autofinanţate”avem o turmă de aproape 200 de oi, doi armăsari, bază materială compusă din două tractoare, un camion şi un buldoexcavator, care ne ajută foarte mult în întreţinerea drumurilor şi străzilor.
Jurnal arădean: Ce v-a nemulţumit în anul precedent?
Ciul Ioan Florin: Cea mai mare nemulţumire se leagă de faptul că am fost nevoiţi să drămuim fiecare leu şi nu am reuşit să punem în aplicare proiectul de restaurare a Castelului Karageorgevici, unde funcţionează şcoala cu clasele I-IV.
Jurnal arădean: Care sunt priorităţile anului 2009?
Ciul Ioan Florin: Dorim să finalizăm lucrările începute (la primărie, remiza de pompieri, centrul civic, drumul viilor). Avem câştigat un proiect la Ministerul Culturii pentru construirea unui nou cămin cultural în cartierul Bocsig, lucrare pe care dorim s-o începem în acest an.
Jurnal arădean: Ce proiecte mai aveţi pentru viitor?
Ciul Ioan Florin: Am terminat documentaţia necesară pe măsura 3.2.2. din Programul naţional de dezvoltare rurală, care presupune un proiect integrat de canalizare, extindere reţele de apă potabilă, asfaltare de străzi, etc. Dorim ca, în câţiva ani, comuna noastră să aibă o altă faţă şi locuitorii ei să se bucure de un standard de viaţă mai ridicat.
Jurnal arădean: Vă dorim succes!
Carte de vizită
Ciul Ioan Florin
• Născut în 2 iulie 9962, la Bocsig
• Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice
• Primar al comunei Bocsig din anul 2004
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!