Domnule Sergiu Bîlcea, aţi anunţat recent proiectul „Aradul liberal”. Ce aşteptări aveţi de la acest proiect?
PNL va întări legăturile cu societatea, va atrage mai mulţi oameni spre partid, va căuta în continuare lideri puternici pentru Arad, oameni cu idei, cu abilităţi profesionale, care doresc să susţină dezvoltarea Aradului. Reacţiile sunt deja bune, sunt oameni interesaţi, care stau de vorbă cu plăcere cu noi, ne spun ideile lor, sunt preocupaţi de dezvoltarea Aradului. Unii dintre ei vor să facă pasul spre politică, alţii vor prefera probabil să nu se implice direct, dar rămânem în dialog cu toţi, dezbatem problemele oraşului. Nu am denumit întâmplător această campanie „Aradul liberal”: accentuăm valorile noastre politice, tradiţia noastră. Aradul este un oraş de dreapta şi asta ne ajută în demersul nostru. Oamenii interesaţi de mesajul nostru au proiecte personale clare, sunt interesaţi de dezvoltarea Aradului, de proiecte pentru oraş, de investiţii.
Apropo de investiţii, un alt proiect lansat recent este „100 de străzi pentru Arad”. Este un plan ambiţios, se poate face?
Sigur că da. Şi nu la finalul mandatului actualei administraţii, ci în următorii doi ani. PNL este partidul care are un proiect concret pentru Arad: noi ştim cum vrem să arate oraşul în perspectivă, alţii stau să comenteze ce facem noi. Ca lider al organizaţiei municipale şi vicepreşedinte al CJA, mă implic în acest proiect al administraţiei locale. Am fost deja pe şantiere, ţin legătura cu administraţia locală, cu constructorii, cu cetăţenii. Dialogul între aceste părţi este esenţial, prin acest dialog putem să explicăm mai bine priorităţile, planurile noastre dar şi să le corectăm, în dialog cu arădenii. Este esenţial să îi ascultăm pe oameni, pentru că ei sunt beneficiarii acestor proiecte. În perioada următoare voi fi în dialog cu ei, acolo unde se lucrează în Arad.
Unii contestă calitatea unor lucrări…
Numai unde nu se munceşte nu se greşeşte. Esenţial este că administraţia PNL aduce bani în investiţii şi îmbunătăţeşte infrastructura de la an la an. Eventualele erori se vor remedia, de aceea este şi important să fim pe teren, să discutăm cu arădenii. Să ştiţi că oamenii sunt de bună credinţă, înţeleg situaţiile şi sunt constructivi în dialog. Dacă vă referiţi la PSD, ei contestă cam tot ce facem în Arad, încearcă să blocheze proiecte, să le critice pe cele în derulare. Este strategia lor şi nu vreau să o critic prea mult, pentru că PSD pierde alegerile de fiecare dată cu acestă strategie, ceea ce este foarte bine pentru Arad.
Parlamentarii PSD sunt foarte activi în critica administraţiei locale. Vă creează probleme?
Nu, deloc. Poate doar când dau ordin consilierilor locali să blocheze anumite proiecte. Cetăţenii observă că parlamentarii PSD fac doar politică, încearcă să se constituie ca opoziţie faţă de administraţia locală. Dar treaba lor ar fi să facă legi mai bune, să supravegheze Guvernul şi miniştrii PSD. Ar fi normal să se ocupe cu prioritate de investiţiile Guvernului PSD, dar ei nu reprezintă interesele arădenilor, au acceptat poziţia de propagandişti ai PSD. Guvernarea PSD a promis că până în 2016 vom circula pe autostradă până la Sibiu, dar suntem departe de îndeplinirea promisiunii. Mai mult, ministrul Fifor vorbeşte despre finanţarea tronsonului Sibiu – Piteşti din Fondul Suveran de Investiţii, o investiţie care ar trebui realizată de fapt din fonduri europene. Pasajele de pe centura Aradului sunt abandonate, sunt deja 5 ani de când auzim promisiuni neonorate din partea parlamentarilor PSD. Realitatea pe care arădenii o înţeleg foarte bine este că PSD duce banii dinspre investiţii spre pomeni electorale. Din păcate, ei încearcă să pună poveri grele pe economia privată, pentru a-şi onora tot felul de promisiuni electorale. PSD are o concepţie greşită despre guvernare, care duce la încetinirea creşterii economice. Ei par să nu înţeleagă că bunăstarea se creează prin muncă, prin investiţii, prin dezvoltarea economiei, nu prin măsuri populiste.
Dacă vă referiţi la PSD, ei contestă cam tot ce facem în Arad, încearcă să blocheze proiecte, să le critice pe cele în derulare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!