JA: Aţi decis să demisionaţi din PSD după opt ani de activitate, timp în care aţi bifat şi un mandat de consilier judeţean. Care a fost motivul plecării şi, ulterior, a înscrierii în Pro România?
ADRIAN BUTUNOI: În general, în viaţă, unde nu eşti dorit, nu are rost să mai stai. Cu atât mai mult, cu cât nu te mai regăseşti în colectiv şi în obiectivele acestuia. Cu această ocazie, ţin să le mulţumesc şi să le urez succes foştilor colegi. Am decis să fac pasul spre Pro România considerând că este un partid progresist, deschis, în care mă regăsesc. Am găsit în acest partid o echipă ambiţioasă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, o echipă competitivă, cu oameni veniţi din toate domeniile de activitate, profesionişti, implicaţi în societatea civilă, care aduc proiecte noi şi sustenabile pentru comunitate.
JA: Odată ajuns în Pro România, organizaţia judeţeană Arad, ce aspiraţii aveţi, atât dumneavoastră, cât şi organizaţia?
A.B.: În primul rând, ne dorim cu toţii să fim o alternativă pentru cetăţeni, cunoscând faptul că partidele politice din ultimii 30 de ani au cam dezamăgit. Pe termen scurt, vrem să înfiinţăm cât mai multe organizaţii locale, cu oameni tineri cu idei noi, ei reprezentând viitorul societăţii. Pe termen mediu şi lung, ne propunem să devenim, din o voce a opoziţiei, o alternativă reprezentantivă pentru cetăţeni, din punct de vedere politic, economic, social sau cultural. Ne propunem să scoatem un scor bun la alegerile locale şi parlamentare din acest an pentru ca, apoi, să creştem, să construim şi să devenim un pol politic în anul electoral 2024.
JA: Aţi înfiinţat o organizaţie locală Pro România la Şeitin. Care sunt oamenii pe care doriţi să îi atrageţi lângă dumneavoastră şi ce obiective v-aţi propus?
A.B.: În acest proiect politic local nou, mizez pe dorinţa şi ambiţia tinerilor de a spune stop mediocrităţii care se perpetuează de 16 ani după o administraţie PD-PDL-PNL, atât în ceea ce priveşte primăria din Şeitin, cât şi consiliul local. Exemple: în ultimele două mandate avem zero străzi asfaltate; criza gunoaielor din comună; noroaiele în care ne înecăm an de an primăvara şi toamna; toaletele ecologice pe care le au copiii în curtea şcolii, în anul 2020; lipsa unei baze sportive, asta deşi banii au fost alocaţi printr-un proiect european, prin GAL Lunca Mureşului de Jos; apă potabilă execrabilă, plătită de şeitineni la un preţ uriaş; locuri de muncă foarte puţine; nu avem canalizare, iar reţeaua de apă nu a mai fost extinsă. Asta deşi administraţia locală din Şeitin a avut la dispoziţie toate pârghiile necesare, nenumărate linii de finanţare europeană sau guvernamentală. În plus, Consiliul Judeţean Arad a fost condus de o administraţie de aceeaşi culoare politică. Sunt convins că Şeitinul este o comună cu oameni harnici şi cu potenţial neexploatat, care îşi doresc progresul şi dezvoltarea comunităţii. Acest lucru ni-l propunem şi noi, prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale prin programe cum ar fi POR, AFIR sau PNDL. Concluzia mea este: dacă îţi pasă, trebuie să te implici.
JA: În final, cum vedeţi dumneavoastră dezvoltarea Şeitinului în perioada următoare?
A.B.: În primul rând, doresc să se facă mai multă administraţie şi mai puţină politică. Vrem să fim reprezentanţii cetăţenilor, nu a unor grupuri de interese, astfel încât, în momentul în care cetăţeanul ne acordă încrederea prin vot, să se simtă reprezentat. Iar noi, cei aleşi, să fim demni de încrederea care ne-a fost acordată. Asta, pentru un Şeitin de nivel european.
Trimite articolul
XPrimari voștri nu sunt interesati de voi seitinienii,, priviti la noi la Semlac….tot acelasi partid dar alt primar gospodar …nu????
Tineri precum Maduta?!, ai cazut din lac in put Adriane
0 voturi o sa aveți
Butunoi, du,te fa sport. Esti cat un porc PSD-ist!
De la dragnea la puie monta, ce sa zic, halal miscare, parca a uitat lumea cine e ponta. Daca era ceva om, mergea la usr, plus, da aia nu primesc genu asta de traseisti. La anu probabil o sa fie in udmr…
Stitutia si miscuitatea nu au loc pe panou?