Mai sunt câteva zile până la Conferinţa Municipală. V-aţi evaluat şansele de a câştiga funcţia de preşedinte ?
Ţiţirigă : Evident, deşi nu prea am de ce să îmi fac griji, pentru că nu m-am înscris în cursă decât după ce m-am consultat cu oamenii din organizaţii şi am ajuns la concluzia că am cele mai mari şanse să câştig.Încă de atunci colegii mei erau convinşi că este nevoie de un suflu nou, de un lider tânăr, capabil să lupte cu puterea portocalie. Şi atunci şi acum, cei cu care am discutat au pus pe primul plan poziţia pe care o voi avea faţă de PDL şi le-am spus foarte clar că obiectivul meu prioritar este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare în municipiu. Pentru a câştiga Primăria Municipiului şi 30-35% din consilieri, pentru a emite pretenţii la cel puţin doi deputaţi şi un senator în municipiu, trebuie să ai capacitatea de a lupta cu cei care acum au totul, să demonstrezi că ai voinţa politică pentru aceasta. Eu am şi capacitatea şi voinţa politică, ideea de troc cu cineva, pentru avantaje materiale fiindu-mi complet străină. De pildă, vreau să se ştie că nu voi face nicio înţelegere cu nimeni la alcătuirea listelor de candidaţi la locale. Fiecare candidat va fi desemnat prin vot, pe baza unor criterii foarte clar stabilite.
Spuneaţi că aveţi proiecte pentru municipiu şi că doriţi ca PSD să câştige alegerile pentru a putea să vi le puneţi în practică. La ce se referă acele proiecte ?
Ţiţirigă: Proiectele mele vizează problemele de ordin social, în special pentru pensionari şi tineri. Dacă ştii să faci management administrativ de performanţă, să atragi în oraşul tău investitori, nu vor mai fi atâţia tineri care termină studiile şi nu găsesc un loc de muncă.
Strict politic, pentru organizaţia pe care vreţi să o conduceţi, ce proiecte aveţi ?
Ţiţirigă : Chiar dacă se spune că este imposibil, doresc să înfiinţez organizaţii pe fiecare secţie de votare. Sunt 107 secţii de votare. Dacă am socoti minimum 20 de membri într-o organizaţie, ar fi nevoie de ceva peste 2.000 de membri. Eu zic că într-un municipiu, cum este Aradul, un partid puternic trebuie să aibă cel puţin 3.000 de membri. Vreau ca organizaţia municipală să fie cea mai puternică, să fie motorul, nu să scadă media de voturi pe judeţ, ci, dimpotrivă, să o crească. Sunt convins că, împreună cu echipa mea, voi reuşi să schimb culoarea hărţii municipiului, să fac în aşa fel încât Aradul să devină o redută a social democraţiei.
Despre contracandidaţii dumneastră ce părere aveţi, de care vă temeţi mai mult ?
Ţiţirigă: Deşi îi apreciez la justa lor valoare, nu mi-e teamă de niciunul, pentru că încerc să cumulez cât mai multe dintre calităţile pe care le au fiecare separat. Pe Laurenţiu Hălmăgean, de pildă, l-aşi dori în echipa mea, pentru a se ocupa de probleme sociale, domeniu în care, zic eu, s-ar descurca foarte bine. Pe Francisk Mandek, deasemenea aşi vrea să-l cooptez, pentru a ajuta organizaţia cu experienţa politică deosebită şi cu valoarea profesională şi morală incontestabilă.
Mai sunt doi, pe ei nu îi vreţi în echipă ?
Ţiţirigă : Pavel Cristea, care încă nu s-a decis să candideze, a demonstrat că este un foarte bun organizator şi cred că, din acest punct de vedere, este nevoie de el la Biroul Judeţean, unde, dealtfel, este acum. În ce-l priveşte pe Adrian Mureşan, este un membru valoros, gata oricând să iasă la bătaie pentru partid. Dacă va reuşi- sunt convins că da- să facă diferenţa între PRM şi PSD, nu va nicio problemă să îl cooptăm în echipă.
Dacă veţi câştiga, pe cine veţi susţine la alegerile pe judeţ ?
Ţiţirigă :Nu m-am gândit. Eu nu candidez la municipiu împins de la spate de către cineva care vrea să-l ajut la judeţ. Dacă alţii o fac, e treaba lor, eu candidez ca să câştig. Am mai spus, eu nu fac trocuri.
Coaliţie contra PDL
Dacă va fi preşedinte al organizaţiei municipale, Ţiţirigă va iniţia discuţii cu toate partidele din opoziţie, pentru a forma o coaliţie împotriva democrat liberalilor.„Voi discuta cu liderii tuturor partidelor arădene, inclusiv cele neparlamentare”, spune Ţiţirigă.
S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!