JURNAL ARĂDEAN: Domnule Dumitraș, conduceți o puternică asociație de cartier.
FLAVIUS DUMITRAȘ : Într-adevăr și mulțumesc pentru ocazia de a vorbi despre activitatea pe care o desfășor, împreună cu arădenii din cartierul nostru, Gai. Sunt președintele Asociației Gai – „Cartierul nostru”, o asociație care cuprinde peste 160 de persoane care reprezintă aproape 140 de familii din cartier, sunt fericitul cap al unei familii minunate, am o soție și doi băieți care îmi împodobesc viața.
J.A.: În ce constă activitatea acestei asociații?
F.D.: Suntem o asociație care se străduiește, așa cum scrie și pe pagina sa, să promoveze o dezvoltare urbană durabilă, o arhitectură unitară a cartierului, să promoveze sportul, educația, precum și să dezvolte simțul civic și ecologic. În plus, organizăm mereu activități care să transmită locuitorilor cartierului sentimentul de apartenență, de familie.
J.A.: Ne puteți da câteva exemple ale activității asociației?
F.D.: Sigur, deși fiind o asociație foarte activă, nu îmi este ușor să selectez doar câteva. Ne implicăm în înfrumusețarea cartierului și în colaborare cu firme private și cu administrația locală, am avut acțiuni de plantare de pomi, o concretizare a unui proiect numit „Gândim verde”. La fel, efectuăm mereu acțiuni de salubrizare, iar recent, tot în colaborare cu parteneri privați și cu Primăria Arad, am demarat amenajarea unui nou parc în cartier, lucrare mai amplă și în curs de finalizare. Acesta se va adăuga parcului și locului de joacă amenajate deja de Primărie. Apoi, la fiecare sărbătoare, organizăm întâlniri cu găienii, oferind atât copiilor, cât și adulților un timp plăcut de socializare, dar și surprize prin care ne străduim să aducem bucurie tuturor.
J.A.: Cum decurge această colaborarea cu administrația orașului?
F.D.: Noi în ultimii patru ani, am reușit să demonstrăm că este posibilă colaborarea între administrația locală și societatea civilă, iar rezultatele nu au întârziat să apară, fie că vorbim de parcuri, locuri de joacă, acțiuni civice, evenimente culturale ori sportive și în general, ori de câte ori a fost nevoie. Pe lângă revigorarea parcului mare și a locului de joacă din vecinătatea Bisericii Sârbești, am apreciat faptul că la inițiativa domnului primar s-au demarat lucrările la cimitir, respectiv construirea unei capele, având în vedere că era singurul cimitir care nu avea o capelă. Și în mod deosebit, am apreciat desele întâlniri pe care primarul le-a avut cu locuitorii Gaiului. Mi s-a părut limpede că exista un real interes față de locuitorii din Gai, așa cum am văzut că se întâmplă în tot orașul și mi se pare că așa este normal, să existe un dialog permanent cu cetățenii. În fond, asta demonstrează interesul comun pentru un oraș cât mai frumos.
J.A.: Ați vorbit despre dialogurile cu primarul. Nu erați în tabere diferite?
F.D.: Așa este. În anul 2020 am fost în partide politice diferite, fiind într-un fel adversari. După terminarea competiției politice, eu am ieșit din USR, renunțând la calitatea de membru și implicit la poziția de vicepreședinte al filialei județene. Mi-am propus însă să continui cu implicarea civică și atunci am constituit Asociația Gai Cartierul Nostru, dorind să fim o punte între instituțiile locale ori naționale și cetățenii cu atât de multe probleme în comunitate. După prima ședință dintre noi (delegația AGCN) și domnul primar, ne-am dat seama că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Vă mărturisesc că după prima întâlnire am plecat oarecum dezamăgit. Și eu și toți ceilalți care m-au însoțit. Asta pentru că am auzit aceleași lucruri pe care le-am auzit mereu: „verificăm… vedem ce se poate… să vedem cum găsim finanțare etc.” Ne-am înșelat, fiindcă nu după multe zile am primit răspunsuri la fiecare subiect abordat de noi, chiar dacă în prima instanță nu ni s-a promis nimic. Atunci am realizat că domnul Bibarț nu este genul de om care să promită fără acoperire, ci este un om al faptelor, bine organizat și dedicat, cum e mai rar în politica autohtonă, un om cu care ne dorim colaborarea și în viitor. Știu, poate să pară mult ceea ce spun, dar noi am probat aceste lucruri și în baza experiențelor avute, știm ce spunem. Este adevărat, mai sunt multe de rezolvat și știți bine că una dintre marile probleme este șoseaua de centură care trece prin cartier, dar tot în baza experiențelor de până acum suntem convinși că problema aceasta nu va mai dura mult, în condițiile în care odată cu viitorul drum expres Arad-Oradea s-a prevăzut și scoaterea traficului greu din cartier. La câte s-au făcut până acum, sunt convins că se va rezolva și asta.
J.A.: Sunteți optimist.
F.D.: Optimismul nostru este justificat de experiențele de până acum. Vă mulțumesc pentru că mi-ați dat ocazia să promovez o asociație care este una minunată, cu oameni deosebiți.
Trimite articolul
XAuzi că el e “fericitul cap”. Mai băiatule, nu mai suntem în comunism să folosim așa expresii. Și plecat din USR sau ți-au arătat ușa ? Că după cum îl țeseli pe Bibarț în interviul ăsta pare că treci direct la PNL.
l-ai promovat pe bibi cu niste pupaturi in fund nu asociatia. ceva imi spune ca te vom vedea cu o functie de la primar primita. urât. ar fi interesant cine a platit materialul. ca sa nu avem iluzie e platit
-
Vorba lui bug mafia …cum se schimba unii in c
Se crede in filme cu mafioți ? Păi Wiener ține așa oameni inculți și incompetenți ? Normal că Bibarț te-a luat “lingău “ lângă el . Chiar asta ti se potrivește ,plantat de pomi și săpat Șanțuri !
Gargara ieftina si propaganda la gargara acest baiat …la ce ne trebuie asociatie in Gai? Cine v-a pus sa faceti vrajeala asta si care este scopul inafara de vrajeala ca ai pus pomi si ai dat cu var pe trotuar….
Nu avem nevoie de asociatia Gai care sa apere interesele comerciantilor locali sau a celor imobiliari din zona prietene mai bine te-ai duce sa cauti un loc de munca ca te vad tanar in putere si lasa tu gargara.
-
Extraordinar cat hate in comentariile astea. Felicitari, Flavius pentru tot ceea ce faci!