Doi dintre candidaţii la preşedinţia PSD Arad, Marius Lazăr şi Ciprian Luca, au dezgropat securea războiului, dând impresia că fiecare îl consideră pe celălalt principalul său contracandidat. Ca şi candidat, cum vedeţi această luptă, sunt ei favoriţi?
Căprar : Poate că ei se cred favoriţi, dar securea războiului au dezgropat-o pentru a estompa serioasele impedimente care stau în calea alegerii unuia sau celuilalt în funcţia de preşedinte al PSD Arad. Şi unul şi celălalt se tem mai mult de voturile împotrivă, cauzate nu de preferinţa pentru alt candidat, ci de resentimente care nu pot fi şterse.
Ce resentimente ar putea avea PSD-iştii faţă de Marius Lazăr ?
Căprar : Faptul că este privit ca om de bază al fostului preşedinte, Mircea Geoană, al cărui consilier personal a fost multă vreme. Or, social democraţii arădeni au un serios sentiment de frustrare, rezultatele la alegerile prezidenţiale nereflectând la modul real eforturile lor, munca depusă în campanie, fiind mai degrabă efectul prestaţiei candidatului. Nu este nici locul nici cazul să insistăm pe acest subiect, ştie toată lumea ce s-a întâmplat.
Dar Ciprian Luca, de ce ar avea voturi împotrivă ?
Căprar : Nu este clar cu ce ochi privesc social democraţii veritabili posibilitatea ca în fruntea organizaţiei să ajungă un PDL-ist ? Mai mult, însă, încă de la instalarea în scaunul de deputat, Ciprian Luca, prin comportamentul şi declaraţiile sale, a demonstrat că a rămas fidel şcolii de partid portocalii, care l-a lansat. Este un handicap pe care încearcă să-l depăşească, dar tot metode portocalii foloseşte. este deja de domeniul anecdoticului felul în care s-a făcut de râs la aşa numita lui lansare. S-a lăudat peste tot cu puternicul sprijin pe care îl are la Bucureşti, dar între timp toţi s-au lămurit că au fost doar vorbe goale. Nu mai vorbesc de episodul Iratoşu, pentru că acolo nu s-a discreditat doar pe el, ci i-a adus serioase prejudicii primarului nostru, care s-a bazat pe promisiunile lui, care s-au dovedit din nou fără acoperire.
Consideraţi că, având în vedere aceste elemente, aveţi un avantaj faţă de ei ?
Căprar : Sigur că este un avantaj faptul că nu există oameni care să spună că votează pe oricine altcineva decât pe tine. Spre deosebire de ei, eu nu acumulez voturi negative, cei care nu mă vor vota vor face aceasta pentru că au un alt preferat, nu din resentiment faţă de persoana mea. Nici nu aşi avea cum să mă „bucur” de aşa ceva, pentru că întotdeauna am avut relaţii bune cu toţi, m-am comportat ca un coleg, am pus umărul alături de ei, la bine şi la greu.
S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!