În Asociaţia „Ion Andreescu” se acordă o şansă oricărui om cu talent în arta plastică.
La vernisajul „Salonului de acuarelă” te-ai „lansat”, şi în faţa publicului, ca preşedinte al Asociaţiei „Ion Andreescu”. Mi se pare sau chiar ai avut emoţii?
INA PRICOP: Cu siguranţă că am avut emoţii. Şi asta pentru că nu am fost obişnuită să vorbesc în faţa unui public.
Aş continua cu o întrebare „2 în 1”: de când pictezi şi de când eşti membru al acestei asociaţii?
INA PRICOP: Desenez cam de când mă ştiu, pictez cam din timpul liceului, iar membru în Asociaţia „Ion Andreescu” sunt de patru ani.
În Sala „Clio”, la deschiderea „Salonului…”, ai prezentat câteva proiecte din programul pe care ţi l-ai propus ca preşedinte la „Andreescu” . Poţi preciza câteva dintre cele mai importante direcţii?
INA PRICOP: Primul proiect care doresc să îl materializez ţine de imaginea acestei asociaţii – cu un spectru mai larg – mapă de prezentare, catalog, cărţi de vizită etc. Un alt lucru, care toţi ne dorim să se întâmple, este să creştem calitatea lucrărilor expuse şi aceasta se va întampla printr-o selectare a acestora, la fiecare expoziţie.
De asemenea îmi doresc să caut colaborări cu asociaţii similare atât în România cât şi în străinătate şi, în direcţia asta, putem spune că, de anul viitor, se vor începe schimburi de expoziţii cu asociaţii asemănătoare. Nu în ultimul rând, dorim să aplicăm pentru fonduri în vederea obţinerii unui spaţiu al nostru pentru expoziţii şi workshopuri.
Cum crezi că poate creşte valoarea expoziţiilor Asociaţiei „Ion Andreescu”?
INA PRICOP: Valoarea expoziţiilor poate să crească printr-o jurizare cât mai corectă dar şi prin încurajarea şi ajutarea pictorilor talentaţi.
Este cunoscut faptul că artiştii plastici de la „Andreescu” sunt consideraţi „amatori” pentru că nu au studii superioare de specialitate. Ţie cum ţi se pare o delimitare pe acest criteriu?
INA PRICOP: În asociaţia noastră sunt pictori atât cu studii medii, superioare sau fără studii, şi, din acest motiv, suntem numiţi, pe bună dreptate, amatori. Însă, daca am putea discuta despre o limită între talent şi diplome, în asociaţia „Ion Andreescu” nu se ţine cont de aceasta. Cred că orice talent, certificat de o instituţie sau nu, merită o şansă. Şi noi suntem această şansă.
Care va fi următorul eveniment pe care ni-l pregătiţi la „Andreescu”?
INA PRICOP: Următoarea ieşire, în faţa publicului, a Asociaţiei „Ion Andreescu” va fi pe 21 iulie, când vom avea o expoziţie de grup restrâns.
Ina Pricop
• Născută la 27 septembrie, în Lupeni, judeţul Hunedoara
• Licenţiată a Universităţii de Arte Vizuale Oradea
• De profesie: pictor, coafor
• A fost aleasă, recent, preşedinte al Asociaţiei „Ion Andreescu”
• A participat cu lucrări în expoziţii personale şi de grup.
„Dorim să colaborăm cu asociaţii similare atât din România cât şi din străinătate”
Citiți principiile noastre de moderare aici!