Domnule guvernator care a fost scopul vizitei d-voastră la Arad?
MARIUS POPA: La invitaţia Clubului Lions din Arad am participat cu multă plăcere la o întâlnire cu tinerii studenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, o întâlnire foarte bine organizată de către colegii noştri din Arad. Cred că a fost o întâlnire benefică pentru tinerii care acum se formează din punct de vedere profesional şi care pot să înţeleagă rolul şi scopul acestor organizaţii şi să nu aibă impresia că sunt nişte lucruri care sunt inaccesibile unor persoane cu resurse limitate.
La această întâlnire, pe lângă studenţii români au participat şi studenţi străini care pot lua astfel contact cu principiile Clubului Lions din alte țări…
MARIUS POPA: Aşa este, aceste tipuri de organizaţii există în ţările occidentale şi aici ei pot să regăsească valorile occidentale şi în comunităţile din România. Ceea ce trebuie să înţelegem este că tinerii trebuie capacitaţi să se implice în asemenea organizaţii şi în asemenea proiecte, fie în Arad, România, sau în ţările din care provin. Din acest punct de vedere această acţiune este o premieră şi voi spune altor colegi de ai noştri din alte oraşe ale ţării să încerce să organizeze acţiuni similare. Această idee mi-a adus multă satisfacţie şi îi felicit pe organizatori pentru iniţiativa avută. Studenţii străini se vor duce în ţările lor cu o impresie foarte bună despre România, pentru că noi nu suntem o ţară bananieră, ci o ţară în care valorile occidentale se regăsesc şi care, la un moment dat, se pot întoarce, sau pot direcţiona investiţii străine către Arad, sau România. Aceasta este şi ideea generală şi anume de a colabora şi a dezvolta proiecte comune între ţara noastră şi diverse alte ţări în care există Cluburi Lions. Dezideratul acesta îl doreşte şi Europa şi anume un continent fără graniţe în care azi lucrăm în România, mâine în Polonia, poimâine în Italia sau alt stat european.
Care este părerea d-voastră despre Clubul Lions din Arad?
MARIUS POPA: Atât Clubul Lions cât şi Clubul Doamnelor Lions din Arad sunt printre cele mai puternice din ţară, Cluburi ale căror acţiuni sunt un model pentru Cluburile din România. Aş dori să menţionez că acum câteva luni, în decembrie anul trecut, Clubul Doamnelor din Arad a organizat o masă la care participanţii care au fost invitaţi la respectiva seară au fost legaţi la ochi şi au servit mâncarea în acest mod – Clubul Lions fiind unul care se adresează, cu precădere oamenilor care au această problemă -, în acest fel cei prezenţi având ocazia să experimenteze trăirile acestor oameni cu deficienţă vizuală.
Cum poate o persoană să facă parte din Clubul Lions?
MARIUS POPA: Oricine poate să-şi manifeste intenţia de a aparţine unui astfel de Club, el trebuind să găsească pe unul dintre membrii acestuia care, în cazul în care va considera că persoana respectivă poate să contribuie la dezvoltarea Clubului şi are atitudinile necesare pentru a lucra în sprijinul comunităţii poate fi primit în cadrul acestuia. Noi ne dorim cât mai mulţi oameni care să fie membri ai Cluburilor Lions pentru că aşa aportul nostru în comunitate va fi din ce în ce mai mare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!