Din câte am aflat, aţi recepţionat anul acesta mai multe obiective de investiţii…
ŢICA: Într-adevăr, s-au finalizat mai multe lucrări de investiţii. Aş aminiti aici: Alimentare cu apă în localitatea Vasile Goldiş, pe OG 7/2006, cu o lungime de 5,6 km., care a costat 400.000 lei; Teren de sport multifuncţional, iluminat nocturn, în incinta Grupului Şcolar Beliu; Recepţie finală a Şcolii de Arte şi Meserii (clădire nouă) din cadrul Grupului Şcolar Beliu şi la clădirea nouă a Grădiniţei cu Program Normal din localitatea Beliu. Ambele investiţii au fost făcute din fonduri PHARE, la Grădiniţă fiind o cofinanţare Guvern, C.J.A.,Consiliul Local Beliu.
Mai aveţi lucrări ce se vor finaliza în acest an?
ŢICA: În curând vom inaugura sala de sport cu 154 de locuri în tribune unde se va putea juca handbal, baschet, tenis, volei şi fotbal în sală. Investiţia este foarte importantă pentru Grupul Şcolar Beliu, pentru tinerii din comună şi din întreaga zonă. De asemenea se apropie de finalizare investiţia, finanţată prin Administaţia Fondului de Mediu, „Reabilitare centru civic localitatea Beliu”, care se relizează pe 25.000 mp. din care 8.400 mp. zonă verde, 4.200 mp. alei cu pavele, aproximativ 2.000 mp. alei auto (parcări), 100 mp. teren joacă copii, iluminat ornamental al centrului civic, plantarea a 270 arbuşti ornamentali.
În perspectivă, ce investiţii mai aveţi?
ŢICA: Suntem foarte aproape de a obţine o finanţare de aproape două milioane şi jumătate de eură pe un proiect integrat care cuprinde cinci componente: 3 componente în infrastructura fizică (12 km. canalizare menajeră plus staţie de epurare, extindere reţea apă potabilă, asfaltarea a 5 km. străzi), o componentă culturală (reabilitarea căminului cultural) şi o componentă socială (înfiinţarea unui centru de zi de tip after-schol, ţinând cont că în cadrul Grupului Şcolar Beliu învaţă peste 500 de elevi). În paralel cu acest program integrat, pe HG 577/97 avem depus la C.J.A. un proiect privind etapa a doua de modernizare străzi (pe 6 km.) în Beliu.
Am înţeles că veţi produce şi curent electric?
În această perioadă suntem pe ultima sută de metri privind întocmirea studiului de fezabilitate care se referă la realizarea capacităţii de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor regenerabile de energie solară în comuna Beliu. Prin această investiţie vom asigura iluminatul public, alimentarea cu energie electrică a şcolilor şi Primăriei. Vrem să ajutăm şi cultele religioase. Din surplusul de energie putem să alocăm cote de „curent ieftin” eventualilor investitori care doresc să se plaseze cu afacerile lor pe perimetrul comunei şi să creeze locuri de muncă. De asemenea luăm în considerare şi un plus de producţie ce va face posibil ca Primăria să acorde, printr-un program de subvenţie socială, cote de curent electric celor nevoiaşi.
Economii de 50.000 euro
Prin realizarea capacităţii de producere a energiei electrice din valorificarea resurselor regenerabile, într-un an Consiliul local Beliu economiseşte 50.000 euro la iluminatul public.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!