Domnule Samuel Caba, au trecut mai bine de două luni de la alegerile locale. Care ar fi, acum concluziile dumneavoastră după această competiție electorală?
În această competiție electorală în care am candidat și eu din partea tânărului partid, Partidul Republican, am învățat că este nevoie de timp pentru a putea convinge electoral. Este adevărat că noi, eu împreună cu domnul Ionel Ciupe, ca și partid nou, după doar câteva săptămâni de la anunțarea candidaturilor am făcut un scor de aproape 2%. Datorită timpului scurt trebuie să spunem că nu se putea să obținem mai mult decât acest scor și trebuie să ținem cont că ar fi fost imposibil să convingem și mai mult electoratul vis-a-vis de campania care a fost umbrită de pandemie și de tot ce au însemnat restricțiile din pandemie. Pot spune că sunt mulțumit că totuși am reușit să facem o figură bună, doream mai mult, dar m-am bucurat că am putut să reprezint Partidul Republican, un partid în principiile căruia mă regăsesc. Mă bucur că a fost o competiție onestă, o competiție în care într-adevăr a contat faptul că prezența la vot a fost una scăzută și partidele mari și-au spus cuvântul, dar toți candidații au avut proiecte bune și cred că tocmai aceste proiecte trebuie scoase în evidență.
Cum vedeți implicarea dumneavoastră în viața civică din Arad?
În ceea ce privește implicarea mea mai departe în partid, deocamdată am spus „pas” pentru că doresc să mă implic mult mai mult în viața civică a județului Arad. Așadar, nu mai sunt parte din niciun partid politic și mă dedic în totalitate societății civile pe care o reprezint prin ARCD.
De câțiva ani sunt implicat prin Asociația pentru Reformă Civică și Democrație și cred că fiind neutru aș putea să văd mai bine și să reprezint mai bine cetățenii din Arad și nu numai, semnalând anumite probleme și venind cu soluții. A fost o experiență interesantă, dar pe mine mă definește mult mai mult activitatea din mediul civic. Cred că este important să fie și oameni care au cochetat și cu mediul politic, dar care pot să aibă un punct de vedere real asupra societății civile. Tocmai de aceea voi încerca să reprezint mult mai puternic dorințele, nemulțumirile și nevoile arădenilor.
Vorbind despre rolul societății civile, cum vedeți următoarea perioadă? Care vor fi prioritățile ARCD și proiectele pe care le aveți în plan?
Pe viitor mă gândesc să formez un consiliu civic al arădenilor care să fie în umbra consiliilor locale, atât în municipiu cât și la nivel de județ și oriunde va mai fi nevoie. Va fi un consiliu civic care să fie parte integrată a ARCD, un observator activ atât în rândul cetățenilor dar care să propună și soluții. Acum, că s-au încheiat și alegerile generale vom începe înscrierea pentru cei care doresc să facă parte din consiliul civic al arădenilor, un consiliu care va fi în umbra actualelor consilii. Cred că este deosebit de important să fim prezenți în viața civică, nu doar să ne plângem, să încercăm să venim cu soluții, să încercăm să nu fim de partea vreunui partid, ci să vedem binele oamenilor. Cred că nu va fi o problemă din partea consilierilor aleși, indiferent de ce culoare politică sunt, să aplece urechea la doleanțele arădenilor. Detaliile probabil că le vom face publice în cel mai scurt timp.
Privind din poziția unui om implicat atât politic cât și civic, care credeți că sunt prioritățile Aradului?
Cred că una din prioritățile Aradului este convingerea arădenilor de a rămâne aici, la ei în oraș și în județ, și să nu plece în alte orașe. În această direcție trebuie investit în dezvoltarea economică a orașului, să acordăm o atenție sporită sănătății, să avem servicii de calitate, dar nu putem să uităm și componenta turistică. Ar mai fi multe alte proiecte pe care le avem în program, printre care creșele și investițiile în sistemul educațional din Arad. Dar, acestea sunt doar câteva proiecte, însă suntem deschiși să aducem în fața administrației locale și județe orice propunere venită din partea arădenilor.
În final, cu toții trebuie să fim conștienți că prezența foarte scăzută la cele două rânduri de alegeri din această toamnă ne-a transmis un mesaj clar: arădenii vor o schimbare a modului în care s-a făcut politică locală și națională, arădenii vor o clasă politică aproape de ei, care să îi reprezinte și după campania electorală. Asta vom încerca să facem, ca prim pas prin prezența vocii societății civile în administrația locală, acolo unde se iau deciziile pentru oraș și pentru județ.
Înscrieri în Consiliul civic
Cei care vor dori să se înscrie în Consiliul civic propus de către Asociație pentru Reformă Civică și Democrație o pot face la adresa de e-mail reformacivica@gmail.com.
Trimite articolul
XNu imi este foarte clar ce inseamna reforma civica si nici cum e aia asociatie democratie. Practic, cred ca in spatele acestor cuvinte se afla doar o sifonare de bani si mizerii ale pocaitilor care nu mai stiu cum sa racoleze sclavi. E foarte agasanta aparitia acestui ipochimen. parca il dai afara pe usa si iti intra pe geam inapoi.
Foarte tare ideea! Felicitări
Doamnieee, cati bani mancati de pe urma astuia?!?!!?!?? Terminati cu propaganda inventata, nu exista nico societate civila, in special una pe care si-o imagineaza politrucul de Caba.
Eu zic ca trebuia marcat articolul ca “advertorial” avand in vedere faptul ca se face reclama la ceva… dar na, cum sa respectati voi legile presei… pacat ca patroniilor de la aradon nu le pasa ce “articole” apar pe acest site asa ca editorii pun ce vor si cand vor, de aceea apar mai multe “interviuri” acest nimeni pe site decat cei care chiar fac ceva.
Iarasi pokemonul asta !!!! lup in blana de oaie !!!!