Cum reacționați dumneavoastră, ca parlamentar, în contextul crizei generate de coronavirus?
SERGIU VLAD. În plan profesional îmi continui activitatea, mulțumită implementării unui sistem care permite munca de la distanță. Ședințele de grup și din comisii sunt online, inclusiv votul din plen se realizează la distanță, cu ajutorul unei tablete și al unei aplicații.
În paralel, încerc să mă folosesc de timpul petrecut acasă, alături de arădeni, pentru a ajuta cât mai multe persoane să depășească aceste momente dificile. Începând cu familia și prietenii, apoi mergând spre cei pe care îi pot contacta prin intermediul rețelelor de socializare, încerc să le transmit cum trebuie să se ferească de de boală.
Pentru aceasta, USR a mobilizat un grup de specialiști, care au identificat soluții și cu toții facem eforturi să le comunicăm populației. Dorim să le spunem oamenilor că este o situație foarte serioasă, pe care o putem depăși doar dacă reacționăm cu calm și fermitate.
Ce trebuie să facă arădenii, ce le recomandați?
SERGIU VLAD. Sunt două măsuri care stau la îndemâna fiecăruia: distanțarea socială și igiena. Spălarea corectă a mâinilor, ori de câte ori intră în contact cu potențiale zone infectate (mânere de uși, obiecte, transport în comun, magazine etc.) este foarte eficientă, îndepărtând virușii. De acum încolo, trebuie să ne intre în reflex acest comportament.
Distanțarea socială asigură reducerea la minimum a șanselor de a contacta boala, prin evitarea deplasărilor, a aglomerărilor, prin menținerea unei distanțe de 1,5 metri față de ceilalți, atunci când ieșim din casă. Acum este obligatorie respectarea interdicțiilor de deplasare, orice abatere putând fi sancționată cu amenzi, de către autorități.
Cu cât ne vom conforma mai mult acestor reguli, cu atât ele vor fi mai eficiente și perioada restricțiilor se va încheia mai curând. Este esențial să trecem cât mai repede peste această criză, deoarece ea afectează foarte mult economia. De la simpli angajați la antreprenori, numeroși români își văd diminuate veniturile, riscând închiderea afacerilor și pierderea locurilor de muncă. Nu ne putem permite așa ceva.
Cum sprijină USR Arad eforturile celor care luptă cu epidemia?
SERGIU VLAD. Am dorit să facem ceva mai mult decât să informăm oamenii, mai ales după ce am văzut apelurile pesonalului medical, care reclamă condițiile improprii și lipsa echipamentului de protecție. Trebuie să înțelegem că în aceste momente, siguranța celor din spitale este esențială pentru noi toți. Personalul sanitar este o resursă neregenerabilă, un medic sau o asistentă este foarte greu, dacă nu chiar imposibil de înlocuit. Pentru a le veni în ajutor, am inițiat o campanie de donații, cu ajutorul unei asociații, fondurile obținute fiind destinate achiziției de echipamente de protecție pentru Spitalul Județean Arad. Vedem ce s-a întâmplat la Suceava, unde s-a ajuns la infectarea a sute de persoane, medici și pacienți. Avem obligația să-i protejăm pe cei care sunt în prima linie a luptei cu epidemia.
Reacția este foarte bună, din primele zile am primit numeroase donații, astfel că am putut aloca până acum mai bine de 20.000 de lei pentru achiziționarea de costume, botoșei, măști, viziere. Am primit de la o companie materiale dezinfectate, pe care de asemenea le-am livrat Spitalului Județean.
Cine și unde poate dona? Cum vor fi folosiți banii?
SERGIU VLAD. Oricine poate dona, în contul RO54 BTRL RONC RT04 3482 3301, deschis în lei, la Banca Transilvania, pe numele Asociației Alt Arad, CIF 37504120, din Arad. Pentru detalii suplimentare, cei care doresc să ajute pot să ia legătura cu medicul Cătălin Costea, la telefon 0721-515478.
Banii sunt folosiți transparent, noi urmărind să facem achizițiile la cele mai mici prețuri. De asemenea, am achiziționat numai echipamente care satisfac standardele sanitare de calitate. În funcție de donațiile pe care le vom primi, ne gândim să achiziționăm inclusiv aparatură, de care este nevoie pentru tratarea bolnavilor.
În încheiere, ce le transmiteți arădenilor?
SERGIU VLAD. Le doresc tuturor multă înțelepciune și multă sănătate. În aceste zile trebuie să fim solidari, să urmăm recomandările autorităților, să respectăm măsurile de igienă și de distanțare socială. Trebuie să ne gândim la cei vulnerabili, pe care îi putem îmbolnăvi dacă nu evităm pe cât posibil deplasările. Trebuie să fim responsabili față de părinții noștri, de persoanele în vârstă, ele fiind cele mai expuse. Așa cum am mai spus, cu cât ne conformăm mai bine acestor reguli, cu atât mai repede vom depăși criza.
„Avem obligația să-i protejăm pe cei care sunt în prima linie a luptei cu epidemia”
Trimite articolul
XCu cine sa fim solidari ?! Cu Johaus, care franeaza tot si pana se gandeste, ne ia dracu pe toti ?? Cu Costache farseurul hotoman, care a lasat Romania cu curu-n balta ?? Cu Orbetele, care habar nu are ce sa faca ?? Si nici voi nu prea sunteti cusher ma baiete !
solidari cu hotii?niciodata!
Si-a donat salariul cumva ptr. proiecte sociale ?? ahh… cu gura e solidar si papagalul
voi amaratii de politicieni ati donat ceva bani sau doar dati din gura?
Cum sa fii solidar cu spagarii?
Cei din spitale sunt solidari cu bolnavii când le iau plicul cu bani ?
SOLIDARI cu cine???? Sunteti TOTI o cloaca politica infecta, depasita de evenimente; pe la NADLAC scursurile EUROPEI deverseaza CORONA, iar voi politicieni ”grijulii” blocati la domiciliu populimea nevinovata!!! Iaca,GATA cu carantina!!!! ”Aux armes citoyenns”!!!! cum cere IMNUL FRANTEI!!! ESTE INTOLERABIL!!!!
-
ne va costa enorm la sanatate si vieti ,aceasta politica criminala a escrocului de case- Pulannis si a guvernului sau ! ne invadeaza cu aceste javre diasporeze cu multi infectati !