West este un personaj româno-şvab foarte atipic, un soi de hibrid între cele două tipologii naţionale atât de diferite.Se autodefineşte ca rebel şi acţiunile dumnealui îi dau dreptate. Născut în România, până la 14 ani n-a avut deloc de-a face cu sportul înafara faptului că înota. Într-o zi de august 1969, nu alta decât 23, copilul de 14 ani dădea târcoale apei, Clubului „Voinţa”, nu demonstraţiilor omagiale şi nici micilor.
De atunci a început aventura „West” pe apă şi cu apa.Neliniştit şi nemulţumit de performanţele sale, ca şi de constrângerile sistemului comunist românesc sportivul a evadat spre „westW, acolo unde l-a mânat chiar numele său.A obţinut şi aici succese, a crescut campioni naţionali şi campioni mondiali la caiac, a cunoscut înfrângerile, a aflat despre efectele dezastruase ale dopajului pentru viaţa şi sănătatea copiilor din Germania Democrată.
Şi când părea că lucrurile au căpătat o oarecare siguranţă pentru el, un ritm domol ca apele Mureşului, rebelul a hotărât să schime total destinaţia „expediţiei”.România din nou, dar acum în calitate de manager al propriei afaceri.Pentru că voia să-şi fie propriu şef şi să-şi materializeze un vis, a început să repare bărci cumpărate din Ungaria şi să le vindă în Germania.Apoi a impus stilul „Dragon boat” pentru propriile bărci.
În atelierul său din Pârneava s-au costruit şi 120 de bărci anual.Cele mai multe se vând acum la noi.
Una dintre cele mai mari realizări ale sale o consideră a fi expediţia făcută cu caiacul pe Dunăre împreună cu Călin Nica.46 de zile, 7 ţări, 214 localităţi şi 2680 de km.
Expediţia s-a numit „Black to Black”, cea ce înseamnă: pornirea din Munţii Pădurea Neagră, destinaţia: Marea Neagră.Cu alte cuvinte: din Germania în România – cele două patrii ale lui Reinhardt West.La Biblioteca Judeţeană West şi-a prezentat expediţia ca pe una iniţiatică şi a comentat cu multă pasiune fiecare imagine proiectată.Expediţia a pornit din locul în care strămăşii săi şvabi au fost îmbarcaţi şi aduşi în România sec. al XVIII-lea.
Despre sportiv a vorbit, alături de gazde, Tiberiu Ţiganu – un mare iubitor al sporului nautic şi al istoriei sportului arădean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!