Doar două zile ne mai despart de cel mai important eveniment culinar care se va desfăşura în oraşul nostru. Aradul va intra pe harta internaţională culinară, găzduind o etapă a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa urmând să poarte numele de Cupa Aradului în Gastronomie.
Evenimentul se va bucura de prezenţa bucătarilor profesionişti din zeci de ţări din Europa şi Asia, care vor găti preparate culinare specifice zonelor din care provin. În ceea ce priveşte programul concursului, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 11, va începe proba preparatelor reci. Aici vor intra în concurs arta culinară, dulciurile sau meniurile alternative.
După această probă, organizatorii vor prezenta proiectul Simfonia Ceaunelor. Se va amenaja o zonă delimitată în centrul acţiunii, faţă în faţă cu scena mare, spaţiu în care se vor amplasa 10 ceaune de capacitate mare, unde specialiştii îşi vor pregăti ingredientele de faţă cu spectatorii. Toate preparatele vor fi împărţite spectatorilor gratuit pentru ca şi arădenii să guste din bucătăriile tradiţionale din ţări precum Israel, Rusia, Uzbekistan, Suedia, Ungaria şi Serbia.
Record la Arad
În cea de a doua zi de concurs, duminică, tot de la ora 11, începe proba de „foc”: competiţia de gătit în aer liber. Ulterior, de la ora 13, va fi realizată o reţetă de record internaţional: cea mai mare tocană arădeană din lume. Sute de kilograme de carne, ceapă, ardei, morcovi şi roşii vor fi gătite într-o tavă de 15 metri pătraţi, iar toate porţiile rezultate din acest record vor fi împărţite, din nou, spectatorilor. Pe lângă tocană, arădenii vor primi şi pită de Pecica.
Premiile
Atât sâmbătă, cât şi duminică, după desfăşurarea concursului şi după ce juraţii vor decide asupra învingătorilor, de la ora 20.00, va începe decernarea premiilor. În ceea ce priveşte transportul spre Expo Arad, unde se va desfăşura concursul, acesta va fi asigurat cu autobuze care vor pleca din 30 în 30 de minute din staţia Podgoria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!