COVĂSÎNŢ. Eveniment extrem de important la Covăsînţ: vineri, 28 aprilie, a fost inaugurată o investiţie pe cât de importantă, pe atât de frumoasă. Cu ajutorul Cetăţii Voluntarilor, administraţia locală din Covăsînţ a modernizat parte din Şcoala Gimnazială „Corneliu Micloşi”. Unitatea de învăţământ a primit, odată cu aceste lucrări, pe lângă o modernizare integrală a zonei respective, şi un aer modern, de şcoală de secolul 21. La inaugurare au participat sportivi de cel mai înalt rang, de la fundaşul echipei UTA, Alexandru Benga, la foştii campioni Mihai Leu şi Monika Brosovszky.
„În şcoala noastră învaţă astăzi aproximativ 100 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. În decursul anilor, cu ajutorul Consiliului Judeţean am reuşit să realizăm câteva investiţii. Dar ne-am axat, în special, pe exterior. A rămas neamenajată o parte din interiorul clădirii. La început de an, am prins în buget o sumă pentru această investiţie, pentru modernizarea sălilor şi culoarului care nu au fost modernizate până acum. Colaborarea cu Cetatea Voluntarilor a început în urmă cu aproximativ trei ani, când, cu ajutorul asociaţiei, am primit nişte calculatoare. Ulterior, a fost modernizată grădiniţa, prin acest parteneriat. Acum, Primăria Covăsînţ s-a ocupat de tot ce înseamnă lucrări de construcţii, în timp ce echipa de la Cetatea Voluntarilor s-a ocupat de partea electrică, de toate accesoriile, de iluminat ambiental”, a declarat Marius Oneţ, primarul din Covăsînţ.
La eveniment a fost prezent şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, instituţie care a asigurat finanţarea şi cofinanţarea multor proiecte referitoare la modernizarea unităţilor de învăţământ din Covăsînţ. „Aradul este tot mai frumos și datorită oamenilor săi cu suflet mare. Am fost prezent la prezentarea unui nou proiect reușit al Asociației <Cetatea Voluntarilor>, de această dată la Covăsînț. Este vorba despre modernizarea școlii din comună. M-am bucurat să văd la acest eveniment reprezentanți ai mediului de afaceri, ai administrației, ai Bisericii, sportivi de performanță, ceea ce arată că în echipă, cu încredere și colaborare, se pot face lucruri extraordinare. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect, care aduce bucurie atât copiilor din comună, cât și dascălilor”, a declarat Cionca.
Ana Maria Popa, reprezentantul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, a spus că modernizarea şcolii din Covăsînţ a fost „un proiect drag nouă, început la sfârşitul lunii ianuarie, care ne-a adus acest rezultat final. Adăugăm la portofoliul nostru, după cele nouă secții de spital, un cabinet medical, patru școli, 19 grădinițe, 2 cantine și trei creșe. Suntem la al treilea proiect în Covăsînţ şi, ca partener al educaţiei pentru judeţul Arad, dorim să oferim şi mai mult sprijin în toate aspectele care îi priveşte pe cei mici”.
Monika Brosovszky, una dintre legendele sportive ale Aradului, a spus: „Am avut plăcerea dar și onoarea, în același timp, să asist la un proiect de suflet: inaugurarea Școlii <Corneliu Micloşi> din Covăsînț, școală renovată de Cetatea Voluntarilor în colaborare cu Primăria din Covăsînț. Lucruri făcute de oameni cu suflet pentru cei care chiar au nevoie și despre care sunt sigură că vor aprecia enorm investiţia. Alături de ceilalți doi ambasadori, Mihai Leu și Alexandru Benga, o să susținem acest proiect și o să ne alăturăm cu plăcere celor viitoare. Felicitări tuturor celor care, cu fapta sau cu gândul, au dus la această reușită minunată. Mă înclin”.
Proiect pe PNRR
Şcoala Gimnazială „Corneliu Micloşi” implementează un proiect din fonduri europene în valoare de 398.029 de lei (fără TVA), aproximativ 80.000 de euro, derulat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) și finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR). Prin acest proiect au fost deja achiziționate echipamente IT (display interactiv, laptopuri, multifuncționale), cărți pentru bibliotecă, materiale pentru buna desfăşurare a activităților din cadrul proiectului, consumabile, abonamente pentru accesul pe platforme educaționale. Urmează achiziţia meselor de tenis și a coşurilor de baschet pentru amenajarea curții școlii, montarea pardoselei PVC în sala de sport şi amenajarea unui colț de lectură.
„Cadrele didactice participă la cursuri de formare în vederea modernizării tehnicilor de predare și dezvoltării competențelor digitale. Elevii din ciclul gimnazial participă la activități sportive si de artă, de dezvoltare personală, de prevenire a bullying-ului, excursii. Elevii sunt recompensați cu premii pentru progresul școlar, respectiv pentru participarea la activitățile desfășurate”, ne-a mai spus primarul din Covăsînţ. Activitățile din cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de trei ani, iar valoarea totală a proiectului este de 499.124,08 lei, inclusiv TVA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!