În perioada 3-13 septembrie d-na profesor Anca Păcurariu a participat la cursul ” Robotics School”. Cursul s-a desfăşurat în Portugalia şi a avut ca temă realizarea şi programarea roboţilor. Tema prezintă o largă aplicabilitate putându-se realiza cursuri similare pentru copii de la 6 la 19 ani. Scopul cursului a fost de a oferi profesorilor cunoştinţe, informaţii şi unelte pedagogice, metodice şi tehnice, atât teoretice cât mai ales practice care să le permită să-şi eficientizeze munca, să se dezvolte personal şi profesional, să cunoască şi să acumuleze informaţii noi din domeniu. Studierea şi predarea roboticii în sine reprezintă un subiect de cea mai mare actualitate şi importanţă, precum şi un promotor al învăţării de cunoştinţe şi dobândirii de competenţe într-o largă paletă de discipline. Participanţii cursului au avvut ocazia să vadă inima Portugaliei, oraşul Guimaraes, patrimoniu universal Unesco. Ca urmare a activităţii de formare voi putea iniţia un curs de roboţi în şcoală care va contribui la ridicarea interesului manifestat de elevi pentru domeniul ştiinţelor şi tehnicii. Voi putea participa la dezvoltarea şi pregătirea unor proiecte şi parteneriate de tip Comenius, proiecte iniţiate pe parcursul activităţii de formare din Portugalia.
În perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2010 d-nul bibliotecar Marius Pantea a participat la cursul „Media şi Educaţie ca unelte ale Democraţiei” în localitatea Hamrun, Malta. Tema cursului a fost motivarea elevilor adolescenţi prin utilizarea metodelor interactive şi media pentru îmbunătăţirea studiului. Scopul cursului a fost iniţierea participanţilor în noţiuni de jurnalism şcolar, în promovarea educaţiei prin media şi deprinderea şi dezvoltarea în utilizerea tehnicilor media. De asemenea participanţii au avut ocazia să viziteze într-un tur organizat grădinile şi palatul prezidenţial din Attard, oraşul cetate Mdina şi capitala Valletta (patrimoniu universal Unesco).
Ca urmare a participării la activitatea de formare şi a colaborării cu ceilalţi participanţi din UE se conturează posibilitatea de iniţiere a unor parteneriate de tip Comenius.
În perioada 3 – 10 octombrie 2010 d-na profesor Alexandra Blaga a participat la cursul „Orientare şi competenţe: convergenţe şi singularităţi ale sistemelor educative europene” în oraşul Bordeaux din Franţa. În cadrul conferinţelor susţinute la acest stagiu s-au pus în discuţie următoarele teme: mobilitatea şi dezvoltarea competenţelor din sistemul educativ european, evaluarea prin competenţe, prezentarea experienţelor din cadrul mobilităţilor elevilor pe proiecte europene. Profesorii participanţi la acest stagiu au avut de asemenea ocazia să ia parte la vizite culturale şi turistice în regiunea Aquitaine. Ca urmare a participării la acest stagiu, un beneficiu pe care l-am obţinut a fost acela de a aduce în şcoală noi proiecte cu parteneri din ţări membre ale UE.
Citiți principiile noastre de moderare aici!