Rampele și scările de acces de pe faleza Mureșului sunt degradate de foarte mulți ani, pentru că multe dintre ele nu au mai beneficiat de reparații de două-trei decenii. Se pot observa surpări și distrugeri ale structurii de rezistență, iar balustradele și parapetele nu mai prezintă siguranță pentru trecători. De ani de zile arădenii care se plimbă pe faleză se întreabă de ce nu se fac reparații, iar pentru aceștia veștile sunt bune. Primăria a scos la licitație – ce-i drept, pentru a treia oară, pentru că nu s-au prezentat firme interesate – realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), pentru care municipalitatea este dispusă să plătească 58.000 de lei (fără TVA). După realizarea și aprobarea acestei documentații, se va organiza licitația de atribuire a lucrărilor, a căror valoare nu este încă estimată.
„Pentru facilitarea accesului în zonele de agrement, de-a lungul digului au fost construite scări din beton, cu finisaje din beton, asfalt sau plăci masive de travertin. Deoarece pe coronamentul digului se află zona de promenadă și pe unele segmente se află pista de biciclete, pe lângă scări au fost amenajate și rampe de urcare/coborâre. Toate aceste scări și rampe au o vechime de peste 20–30 de ani și prezintă degradări. În afară de realizarea finisajelor, se dorește refacerea structurii de rezistență acolo unde este cazul de fisuri sau surpări vizibile. În zonele unde există ziduri de sprijin cu surpări sau goluri vizibile, acestea se refac cu același tip de material”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ralu Cotrău.
Conform Primăriei, toate scările și rampele de acces dintre podul rutier Micălaca-Subcetate și podul ”Traian” vor fi refăcute.
Abia în 2019
Lucrările de reabilitare vor fi finanțate de bugetul local, însă în cel mai fericit caz vor putea începe abia în vara anului 2019, din cauza procedurilor birocratice care pot fi prelungite și de contestații la licitații.
Citiți principiile noastre de moderare aici!