Conform primarului din Pilu, investitorii au luat deja legătura cu autorităţile locale şi au început procedurile de achiziţie de terenuri.
“Ei fac deja demersuri pentru obţinerea PUZ-ului. Ni s-a comunicat că ar fi o investiţie de peste 500 de milioane de euro, care ar acoperi în total 1.300 de hectare de terenuri din cele două comune. Pe lângă suprafaţa ocupată de panouri şi clădirile administrative, investitorii ar urma să realizeze infrastructură, drumuri noi”, a declarat primarul comunei Pilu.
“Investiţia va ajunge până la 700 de milioane de euro. Este un grup de investitori care deţine deja două parcuri eoliene. Deocamdată nu putem să le dezvăluim numele. Parcul fotovoltaic ce ar fi construit în zona noastră ar fi unul dintre cele mai mari din Europa, dar cel mai mare din nord-vestul României. Ar oferit peste 700 de MW, adică ceva mai mult decât energia produsă de un reactor nuclear”, susţine şi primarul din Grăniceri.
Trimite articolul
XIn toate tarile prin care am trecut panourile solare se montau pe case sau pe teren nefertil. La noi direct pe teren arabil cu productivitate buna. Investitie facuta dupa ureche!
-
La acelasi aspect m am gandit si eu ! nu ca nu ar exista si afara asemenea parcuri fotovoltaice , exista si in Germania Franta , Spania etc. insa acolo se axeaza pe teren nefertil , la noi cam ciudata chestie sa se aleaga tocmai teren arabil fertil pentru aceasta investitie , cred ca exista si in Romania destul de slaba calitate pt asemenea investitii , unde si pretul pe hectar e mai mic , si chiar in judetul Arad exista zone cu teren arabil de slaba calitate , nu stiu ce sa spun ! ceva parca va da cu virgula la final ….
-
Realizarea unei asemenea investitii nu poate fi decat FOARTE BUNA !!! FELICITARI INVESTORILOR ! Acestia ar putea gasi ,insa , locuri mult mai bune si mai potrivite pentru asa ceva, de asemenea cu infrastructura rutiera si transportul de electricitate, DAR CU O ZONA GEOGRAFICA MULT MAI BUNA si mai frumoasa; zona Nadasului(comuna Taut), de exemplu are toate conditiile cerute,plus ca are avantaj potentialul turistic extraordinar, zona Pilu-Graniceri nici nu se compara, din acest punct de vedere !
-
Zona respectiva este pasune, saratura ,teren necultivat solul nu este bun pentru agricultura.
-
Doar pasune ! Dar daca nu vrem doar import produse animaliere din UE dai bataie romane!Paduri nu, pasuni nu !Traiasca Romania !
-
-
-
Terenul respectiv nu e fertil, a fost pășune. Broscarii au cumpărat-o, au arat-o, producția-zero! Acum au găsit investitorul care să construiască parcul fotovoltaic pe acea sărătură!
După ce au încasat enșpe mii de subvenții, acum vând la suprapreț, terenul fiind comasat!Niște fraieri au vândut cu 500-700 euro hectarul!!! 🤫Trăiască mafia italiană și noi pe lângă ea!!!-
Toto Riina ! si vrei sa si credem varianta asta ? hai mai badie sa fim seriosi !!! cine naiba cumpara sute de hectare teren agricol , pentru agricultura ,fara o prealabila analiza a solului ??? adica tu chiar crezi ca italienii sunt atat de prosti sa cumpere ceva ce e nerentabil ? asta in ideia ca vrei sa faci agricultura , ca daca il cumperi pentru altceva e clar ca nu te mai prea intereseaza in ce clasa fertila e respectivul teren , te va interesa doar ce infrastructura e in zona sau cum e pozitionat geografic
-
Are dreptate Toto! Terenul a fost la inceput pasune comunala.iar mai apoi printr-o ” minune” a devenit arabil peste noapte(aviz DNA)! Apoi s-a vandut la “Broscari” cu 1000 de euro hectarul (intre 500-700 au luat proprietarii,iar restul viceprimarul Chis) . Italienii au inceput o lucrare mare de imbunatatiri funciare(au nivelat terenul,au facut santuri noi etc) iar apoi s-au pus pe agricultura sau mai bine zis pe vanatoare de subventii fiindca jumatate din teren este saraturos si nici iarba nu creste pe el! Pentru parc fotovoltaic se preteaza cel mai bine fiindca astfel de terenuri sunt cautate de cei ce vor sa faca parcuri fotovoltaice. Terenul este de cativa ani la vanzare undeva la 16.000.000 de euro(1050 de hectare,deci undeva la 15.000 de euro/ha) nici daca ar fi fost cel mai bun teren de la Dimitrie Musca nu costa atat,aici oricum va fi o mare spalare de bani iar cineva din zona aceasta se va trezi milionar peste noapte!
-
-
Câte locuri de munca creaza?Sau numai profit pentru patroni și cei de la primărie? La noi sunt terenurile la un preț mic față de alte tari,profita de sărăcia romanilor. 1300 de hectare ce nu mai produc oxigen (chiar cu iarba dacă sunt tot produc )Dacă o sa vrei sa le rascumperi cândva sa vezi cât știu sa ceara,preț de specula.
Acolo nu v-a fi niciun parc fotovoltaic. Abureala pura . 700 milioane de Euro. Voi nu cuprindeti ce inseamna aceasta suma.
Foarte buna investitia (pentru grupul de investitori) Si nu stiu de ce, am impresia ca o fi paguboasa pentru romani. In loc sa producem amaratul ala de cucuruz din care o parte vrand-nevrand ia statul prin tva si tot felul de taxe, o sa ocupam terenul si o sa producem curent. Curent pe care nu o sa il pupe romanii, am impresia ca romanii o sa plateasca doar certificatele verzi. plus ca terenul ala veci nu o sa il mai pupe proprietari romani. De la entuziasmul producerii de energie verde, o sa ne alegem de fapt cam asa: prostii cu ceva bani pentru pamant, adica bani de masini sh nemtesti, cativa functionari cu tot felul de cadouri mai substantiale sau nu, statul roman se va alege cu investitori straini care cumpara toata logistica din occident adica, sula tva si taxe la stat. plus ca in bunul mers al investitiilor in romania exista toate sansele sa fie montate panouri pe vreo 5 ha si sa intervina birocratia romaneasca si sa nu se finalizeze investitia. Si in loc de cucuruz, o sa avem buruieni. Adica spatiu verde cu dungi maro…oricum importam paine, faina de malai, rosii, etc. Asa ca duca-se dracu si astia cu panouri cu tot. ca daca era rentabil faceau reactoarele de la Cernavoda, nu visau cai verzi pe pereti…
-
Dar daca nu se construiesc asa ceva, vom tot mai arde carbune si distruge raurile/padurile cu baraje…
-
Unu, faci pe desteptul degeaba. Reactorul are capacitate de 800 mw, dar produce sub 700. Primarul nu a gresit. Pe de alta parte, e nevoie mare. Uitati ca totul se electrifica? Chiar si trabsportul! Cum sa producem masini electrice nepoluante daca nu avem unde sa le alimentam? Romania deja importa energie electrica!
-
Marcel, eu cred ca tu faci pe desteptul degeaba. Scurt. Reactorul produce si fara lumina, 24 ore/zi. Daca este asa ieftina si buna en electrica de ce este asa scump biletul de tramvai? de ce este cfr pe pierdere? De ce sunt milioane de tir uri pe sosele, de ce nu se transporta cu trenul? Macar distante mati. Ex spania? Cum produci masini electrice nepoluante cand productia si la final reciclarea bateriilor este foarte poluanta? De ce guvernele nu recunosc montarea de catalizatoare euro 6 pe masini euro 5-4 sau mai jos? Si importam energie electrica pentru ca exportam. Adica vindem sa avem ce cumpara, ca sa faca bani cativa baieti destepti. Scuze ca ti-am scris asa neordonat dar am senzatia ca oricum nu pricepi nimic. pofta buna la kfc si spor la cumparaturi la lidl. Sau de genul…
-
Unu, Stii de ce transportul electric este scump? Fiindca ,in domeniul energiei, inca mai exista baietii destepti, care se imbogatesc din accizele si taxele pe energia electrica,fiindca acestia profita ca ei detin monopolul si, astfel ,pot tine captiva populatia , ca preturi cat vor ei;vezi exemplul cu liberalizarea energiei ! Este, exavy acceasi poveste ca la combustibiliul lichid(benzina/motorina), produsul in sine nu ar fi asa scump, dar vine statul cu accizele si taxele pe litru;in plus mai vine si compania de distributie cu profitul si ne falesc!
Felicitari, investitorilor in parcul fotovoltaic, cu cat vor fi mai multe surse alternative, cu atat mai ieftin va fi energia electrica!
-
-
Ar oferit peste 700 de MW, adică ceva mai mult decât energia produsă de un reactor nuclear”, susţine şi primarul din Grăniceri.mai primare,”amaritul”de reactor nuclear de la cernavoda are 800MW,asta este prima observatie,a doua-reactorul lucreaza 24 din 24,rahaturile astea doar cind e zi,noaptea mumu,3 doar in romania se gaseau timpiti sa aprobe scoaterea din circuitul agricol a 1300ha,4 curentul produs atita cit o fi sigur merge la export romania nu mai are nevoie ,dar afacerea nu este sa vinda curentul,afacerea consta in certificatele verzi pe care orice roman le plateste,o noua teapa precum virtelnitele din dobrogea si alte rahaturi facute doar pentru certificate verzi,multumim din inima partidului in frunte cu primul ministru boc care ne-a captusit cu cele mai scumpe certificate verzi din europa,in conditiile in care dupa lichidarea industriei aveam 60% din necesarul de energie verde,adica hidrocentralele,domnilor primari gindirea doare somn usor
-
👏👍
-
Rahaturile astea lucreaza doar cand e zi ??? …ai uitat insa sa mentionezi ca pe perioda rece sau zile noroase , curent din parti ! … cum am mai spus si mai sus , cred ca la final , dupa ce oamenii vor fii prostiti sa isi vanda terenurile , vor exista multe virgule in aceasta
,, afacere ,, …. asemenea investitii se fac pe terenuri slab calitativ din pdvd agricol , unde si preturile terenurilor sunt mult mai mici decat la un teren fertil
Lasă, or mere ”bruneții” pe acolo și or lua de urgență tot ce poate fi valorificat.
Doar comunisti pe aici… Cand vin investitori, sariti ca vindem tara. Cand nu vin, suntem tara de cacao ca suntem ocoliti. Cum dracu e bine? Viitorul e energia solara!!! Nu nucleara sau din hidrocarburi! Sa speram ca se face acest parc in judet si nu il fura ungurii, cum au facut si cu alte investitii
-
Băăă, tocmai tu esti comunist când aplauźi “pe nemestecate” toate “tzepele capitaliste” , doar pt că ar fi…. capitaliste!!!
Daca n-ai fi un bou incult și ai studia problema înainte să te trezești vorbind, ai afla că ENERGIA ELECTRICĂ DIN EFECTUL “FOTOVOLTAIC” al Soarelui, ARE CEL MAI PROST RANDAMENT (!!!!) și, chiar cea mai mare Centrală Solară din lume, aflată în Sahara, foloseste Energie Solară Concentrată (CSP) , adică folosește EFECTUL TERMIC al acesteia, NU cel fotovoltaic !🤔
Așa că, pune mâna pe carte, ignorant prost, și documentează-te ÎNAINTE DE A DESCHIDE GURA să faci aprecieri “intelijente”…!!!😡
-
Bădie, PANN !!!!!!! Cu doi ”N”
-
prima centrala de producere a energiei electrice cu ajutorul soarelui, a fost construita cu vre-o 30 daca nu 40 de ani in urma in ceva desert din sua,soare cacalau,ziua,noaptea pas cum nu se “inventasera”certificatele verzi,centrala fiind o investitie privata a crapat in 3 ani parca,fa bine dumneata si analizeaza atent factura de curent,poate iti rasar niste intrebari,de ex de ce daca curentul consumat are valoarea de 100lei platesti 200lei?
si asa se “retraseaza” granita Romaniei. pun pariu ca finalitatea proiectului nu exista
Văd că toată lumea are aici câte o părere. Cei mai mulți neavizați, urechiști, cum îmi place să le spun. Dacă vă interesați câtuși de puțin veți afla că acel teren ,,roditor” este de fapt cel mai neroditor din toată zona, că acel teren ,,arabil” a fost pășune inițial iar conform proiectului va redeveni pășune pentru că acele panouri solare vor fi montate la o înălțime apreciabilă de pământ astfel încât animalele din comună să pască acolo. Un alt plus substanțial. Celor care se îndoiesc de această investiție nu au decât să aibă răbdare și să o vadă realizată. Aici se vede cât de români suntem, în loc să ne bucurăm de faptul că probabil cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi în România, în județul nostru, noi preferăm să aruncăm cu zoaie sub principiul că doar-doar nu se mai face. Asta-i România!
-
Serios ??? ia da un ,, goagal ,, !!! si ai sa vezi ca Zerindul are un teren mult mai slab , daca cele doua localitati au un teren pretabil pt agricultura , cel din Zerind nu se preteaza , insa cum interesul e linia de frontiera cat mai mare , vom vedea ce spune viitorul , asta doar asa ca fapt divers si a erei informationale https://www.ospaarad.ro/cadrul-natural-al-jud-arad
-
Ahaaa, acuma înțeleg de ce o trebuit distrus băiatul de la Vladimirescu care avea o asemenea afacere…
-
Nu, nu înțelegi nimic: NIMENI NU “L-A DISTRUS” , s-a distrus singur! Adica, mai pe întelesul tău, el a funcționat FOAR ATÂT TIMP CÂT A ÎNCASAT “LA GREU” BANII din Certificatele Verzi (PLĂTITE TOT DE NOI, cei care folosim CURENTUL ,așa-zisa “energie verde, NU DE CEI CARE POLUEAZA cu gaz, cărbune , hidrocarburi, etc. !!!) 😠. iar când valoarea Certificatelor Verzi s-a mai redus și , ca să “trăiască” , AR FI TREBUIT SĂ ȘI PRODUCĂ ENERGIE căt să acopere diferenta de costuri, A FALIMENTAT!
De ce? Tocmai pt ce am spus mai sus: energia electrică produsă cu Panouri Fotovoltaice, E INFINIT MAI MICĂ DECÂT CHELTUIELILE cu echipamentul și , mai ales, cu intreținerea regulata a suprafetei Panourilor și a randamentuluu Acumulatorilor.
Și atunci, de ce se folosește această “tzeapă” ?
Pt BANII DE PE CERTIFICATELE VERZI, luați “cu japca” de la consumatorul român! 😠
Clar?-
Dar tovarase Dan daca banii luati cu “japca” de la romani pentru certificatele verzi se vad in ceva (pentru ca totusi ca sa iei banii pe certificate verzi din piata trebuieste intai sa produci energie verde , sa o livrezi in piata adica si mai intai trebuie sa investesti in microhidrocentrale, in parcuri forovoltaice in parcuri eoliene- ca sunt construite o gramada de parcuri in special prin Dobrogea. Si da certificatele verzi au fost impuse de UE ca sa “forteze” productia de energie verde ca intr-acolo cica se indreapta lumea. si da, tot datorita certificatelor verzi a ajuns hidroelectrica cea mai mare si profitabila companie romaneasca cu capital de stat si ma bucur ca a intrat si pe piata de furnizare energie la consumatorul final casnic si juridic. Dar de ce nu spui nimica tovarase Dan si de taxa de cogenerare care chiar ni se ia cu japca pe facturi si care cica taxa ar fi trebuit folosita de centralele termice in cogenerare sa-si mareasca eficienta si de fapt cu acesti bani nu s-a facut nimica decat de fapt sa se subventioneze (indirect) mineritul de carbune din Romania. Minerit care (nu din vina oamenilor) este dezastruos economic (cheltuieli de exploatare/venituri0 -lignit romanesc , carbune foarte slab energetic. Si care minerit alimenteaza (pentru nu se stie cat timp ca deja termocentralele pe carbune ar trebui reconvertite pe alimentare cu gaz ca si cea de la Iernut).Deci tovarase Dan de acesti bani -taxa de cogenerare-chiar luati cu japca si din care nu s-au facut nici o modernizare ci doar au fost folositi pentru subventii mascate si fara viitor ce spui??? Nu ne oferi niste detalii pe aici? Cat despre investitie ce sa spun, suma mi se pare enorma (chiar si 100 milioane euro ar fi enorm pentru judet nu science -fictionul de 500 sau chiar 700 milioane euroi).Si stiu ca exista o lege in vigoare (de vreo 8-9 ani) care interzice amplasarea de parcuri fotovoltaice pe terenuri cu potential agricol si permite amplasarea acestor parcuri doar in zone cu teren degradat. Legea a fost data tocmai in scopul de a opri masacrul-nebunia cu terenuri agricole fertile care au fost scoase din circuitul agricol cu scopul de a se construi (cum s-a si intamplat la inceput intr-o serie de zone ale tarii)parcuri fotovoltaice!!!
-
Nu au baterii,curentul intra direct in sistem.Sunt contoare cu dublu sens,ziua produc,iar noaptea consuma.Diferenta e castig sau pierdere,depinde de vreme
-
Dar tovarase Dan daca banii luati cu “japca” de la romani pentru certificatele verzi se vad in ceva (pentru ca totusi ca sa iei banii pe certificate verzi din piata trebuieste intai sa produci energie verde , sa o livrezi in piata adica si mai intai trebuie sa investesti in microhidrocentrale, in parcuri forovoltaice in parcuri eoliene- ca sunt construite o gramada de parcuri in special prin Dobrogea. Si da certificatele verzi au fost impuse de UE ca sa “forteze” productia de energie verde ca intr-acolo cica se indreapta lumea. si da, tot datorita certificatelor verzi a ajuns hidroelectrica cea mai mare si profitabila companie romaneasca cu capital de stat,corect pina aici
dar,intodeauna exista un dar,in anul de gratie 1989 puterea instalata a sistemului energetic national era de 18600MW,vedeti in arhive,din care vre-o 7000 erau aportul hidrocentralelor,dupa demolarea industriei necesarul de putere in sistem era undeva la 9000MW asta inseamna ca romania avea teoretic cea mai verde energie electrica,inca nu erau gata reactoarele de la cernavoda care acum pompeaza si ele 1400Mwca sa fiu in asentimentul circotasilor,deci si prin urmare sintem JEFUITI, -
Bai mig29, frustratule, ai ajuns sa furi “nick-uri” ca narcisismul tau sa fie satisfacut?
Pai, uita-te la ultimul comentariu al așa-zisului Stefan51 si cel de la început: SE CONTRAZIC UNUL PE ALTUL!!!
Si, apropo, am înteles că ești un “puțoi” din redacți Aradon, altfel, boule, n-ai fi avut cum sa știi ca o să-i raspund la Mig29 ACUM, ca să te grabești să mai fabrici un nou contracomentariu imbecil, la al meu, dar cu UN NICK FURAT!!!
-
-
-
-
Marius, alt “intelijent” care te trezești vorbind:
– tu ai vazut în viața ta un Parc Fotovoltaic, pt ca, eu am vazut o multime, ȘI NICI UNUL NU SE PRETEAZĂ LA PĂȘUNAT SUB ELE !!!Si, dacă ai avea creier, nici n-ar trebui sa vezi ci, doar SĂ NU FI IGNORANT (ca boul de cu câteva comentarii mai sus), ai intelege că PLANTELE AU NEVOIE DE SOARE PT FOTOSINTEZĂ (inclusiv IARBA), și, sub un Parc Fotovoltaic, N-O SĂ FACI TU “PÂNĂ ÎN VECI” PĂSUNE, pt ca, din cauza umbrei panourilor , iarba va avea o FOARTE MICA VITEZĂ DE REGENERARE.
Iar daca te uiți în Parcurile Fotovoltaice construite deja, cele câteva “smocuri de iarba” existente , să stii că la alea le-au trebuit destul de mult timp să crescă, nicidecum sa fie pascute regulat, iar apoi să aiba o viteza optima de regenerare! 🤔Pune, și tu, mâna oe carte, și studiază…, înainte de a emite elucubrații visate noaptea !!!
PS: da, anumiți șmecheri, vor “aburii” ignoranți tineri, ca tine, cu astfel de proiecte PE HÂRTIE, (hârtia și … Office-ul suportă orice…), dar ÎN REALITATE, ele NU VOR FUNCȚIONA NICIODATA în forma în care au fost proiectate și prezentate. Va fi doar una din multele “tzepe” capitaliste …!😠
-
Deciiiiiii stimate domnule Ștefan 51 și mult stimate tovarășe Dan (în special tovarășului Dan este adresata întrebarea) : nu mi-ai răspuns nimic cu referire la taxa de cogenerare (ăsta da jaf), taxă din care s-au colectat circa 3 miliarde de EURoi! Deciiiiiii lasă tuuuuuuuuu tovarășe certificatele verzi (ca ți-am explicat cum sta treaba cu ele) și gavareste tu ce-i cu jaful de la taxa de cogenerare!??? Priceput l tine?
-
cred ca nu m-am facut inteles,dane mig nu mi-a furat nickeul,nu era reply sub si a iesit,fals,nu ma contrazic domnule dan am afirmat ca in anul 1995 cind nu mai era industrie in romania procentajul energiei verzi din sistem era de peste 60%,nu aveam nevoie de nici o investitie in panouri,virtelnite si ale cacaturi,eram in top si da sintem jefuiti si cu certificate verzi si cu taxa de cogenerare pentru ca se pare ca asta e menirea noastra fraierii de serviciu,mi se pare ca acel copy-paste dupa prima parte din postarea lui mig29,a derutat,scuze daca va osteneati sa cititi pina la capat cred ca nu mai era nici o problema
-
-
-
Un alt aspect ! spui ca ponourile vor fii montate la o inaltime apreciabila ??? … zi sa mori tu !!! ai vazut macar o singura data pe afara un asemenea parc ? si unde plm ai vazut tu asemenea panouri montate pe sol la inaltime ,, considerabila ? sau ai impresia ca respectivele panouri sunt turbine eoliene !?!?!? 🤣🤣🤣 ,, amice ,, nici unde nu o sa vezi un asemenea parc cu panourile montate la inaltime , deoarece in caz de depanare inaltimea nu face decat sa ingreuneze munca omului si in plus va creste pretul de montaj cu surplusul inutil de material , sa nu mai spun ca la umbra panourilor va creste exact o pwla
Tinta sunt terenurile agricole.
Bine ca omul de rand nu poate pune foto-voltaice nici pe teren nefertil, dar cand faci echipa cu primăria e bun si terenul arabil.
Deci se știe locul, terenul. 1300 ( 1079.37 !?!?!) hectare . O suprafață considerabilă .Cu binoclu probabil se vede și de pe Lună. Întreb și eu, în ultimii 20 ( sau… ) ani pe acel teren CE au cultivat și Doamne iartă-mă, cu ce productivitate ?
-
Au cultivat o p…E o rabla de pasune,cu pamant alb,unde daca ploua 5 minute te afunzi si strangi pe incaltaminte kilograme de noroi.Dupa o ploaie zdravana ramane apa in balti cu saptamanile.
Mig29, iti inteleg nostalgiile dupa “nick”-ul luat și dorința de “a te auzi vorbind”, dar hai “să nu mai amestecăm sula cu prefectura”:
– ai început să faci niște divagații “aiuritoare” despre care N-A VORBIT NIMENI!
– tema aricolului era “parcul fotovoltaic” care E ȚEAPĂ CURATĂ și NU ARE NIMIC CU ECOLOGIA (materialele utilizate sunt mult mai poluante daca nu se recicleaza corect, decât energia produsă!!!);
– Parcurile Eoliene, centralele pe gaz în cogenerare, hidrocentralele, parcurile TERMOSOLARE, etc. SUNT CU ADEVARAT ECOLOGICE SI RENTABILE, dar NU cele fotovoltaice ;
Băi moralistu’ lu pește prăjit, tu cu ce te încalzești, faci apă caldă și gătești? Bănuiesc ca cu gaz… EU TOATE LE AM PE CURENT ELECTRIC !!!! De la mine nu pleacă NICI UN GRAM DE POLUARE, dar CULMEA eu, care nu poluez, platesc “la greu” Certificate Verzi, iar tu, CARE POLUEZI PE TOATE PLANURILE, cu gazul tau, huzurești…!
Deci CAPITALIST -OPORTUNIST ce esti, ți se pare corect așa?
Dar la autoturisme de ce NU E ASA ? Cele electrice sau hibride avănd taxe mai mici decât cele cu motoare termice?
De ce NU SE APLICA PESTE TOT principiul “poluatorul plătește”?!
Așa-i că-ți convine “comunismul” din domeniul energetic românesc, unde TU CARE POLUEZI NU PLATEȘTI, iar eu CARE FOLOSESC DOAR ENERGIE ELECTRICA NEPOLUANTA, plătesc în locul tău…???
Moralismul asta al tău, ar fi grețos, dacă n-ar fi IPOCRIT și PENIBIL!😠
@LUCA nu mai vorbi imbecilități: dacă nu știi ceva MAI BINE TACI!!!
Panourile Fotovoltaice produc CC nu CA, foarte instabil datorită nebulozității și poziției solare, iar energia produsă de acestea TREBUIE PRIMA DATĂ ÎNMAGAZINATĂ în acumulatori, apoi STABILIZATĂ si CONVERTITĂ ÎN C.A. și ABIA APOI INTRODUSĂ ÎN RETEA!
Pune și tu mâna pe carte si apoi să vorbești…!🤔
Un tun gindit foarte corect pina la cel mai mic detaliiu. Cu adevarat niste geni acesti oameni. Fostul primar din Zabrani sigur intra si el pe combinatie.