După o serie de articole în care am aflat ce au realizat în 2020 și ce au în plan pe anul acesta administrațiile locale din Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac și Pâncota, astăzi vom vedea ce proiecte au început sau finalizat în 2020 și ce au de gând să înceapă și să finalizeze anul acesta primăriile din Pecica, Sântana și Sebiș.
La Pecica, primăria condusă de Petru Antal își trece în cont principalele trei investiții finalizate în 2020 ca fiind construirea unei grădinițe – 5.3 milioane de lei din fonduri de la Guvern și bugetul local, extinderea liceului – 1.57 milioane de lei din aceleași surse și proiectul de extindere a rețelei de apă – 61 de mii de lei din bugetul local. În ceea ce privește proiectele demarate anul trecut, Primăria Orașului Pecica își trece în cont realizarea unui nou parc, proiect european în valoare de 11.6 milioane de lei, modernizarea căminului cultural din satul aparținător Turnu, proiect european în valoare de 1,7 milioane de lei, respectiv proiectul de extindere a iluminatului public, proiect european și acesta, în valoare de 12 milioane de lei.
Planurile Pecicăi pentru 2021
În categoria planurilor privind proiecte de investiție ce vor începe în 2021, Primăria Pecica a notat proiectul de îmbunătățire a calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferirea unor posibilități de petrecere a unui timp liber de calitate și modernizarea infrastructurii publice urbane – 25.1 milioane de lei din fonduri europene, proiectul de Regenerare urbană: modernizare spații verzi – 540 de mii de lei din fonduri UE și construirea unui drum de acces în lungime de 700 de metri – 1.5 milioane de lei din bugetul local.
Principalele trei proiecte pe care adminsitrația locală din oraș speră că le va încheia anul acesta sunt cel de amenajare a unui nou parc, proiect european în valoare de 11.6 milioane de lei (început în 2020), cel de extindere și eficientizare a iluminatului public – proiect european în valoare de 12 milioane de lei (început în 2020), respectiv un proiect de modernizare a străzilor din orașul Pecica, în valoare de 16.8 milioane de lei, din bugetul local și cel de stat.
Străzi și colectoare în Sântana
Asfaltarea străzilor pare să fi fost principala preocupare a administrației locale din Sântana, oraș condus de Daniel Tomuța. Principalele trei investiții finalizate anul trecut sunt, conform răspunsului dat de primărie, două proiecte de modernizare a străzilor din Sântana și satul aparținător Caporal Alexa – aproape 7 milioane de lei din bugetul local, respectiv extinderea colectoarelor menajere pe strada C.D. Gherea – 500 de mii de lei din bugetul local.
Proiectele demarate anul trecut sunt, conform aceluiași răspuns, construirea unor locuințe colective sociale – 19.4 milioane de lei din „fonduri nerambursabile”, cel mai probabil europene, modernizarea iluminatului stradal – 570 de mii de lei din bugetul local și amenajarea unei parcări pe strada Păltinișului – 200 de mii de lei.
Sântana, fără planuri de investiții
Principalele trei proiecte pe care Primăria Orașului Sântana speră să le finalizeze în 2021 sunt reabilitarea și modernizarea școlii de pe strada Ghioceilor – 1.55 milioane de lei prin PNDL, extinderea sălii de sport a școlii din Comlăuș – 4 milioane de lei prin PNDL și amenajarea de piste pentru biciclete – 7.5 milioane de lei din fonduri europene. De menționat, însă, că proiectele de pe strada Ghioceilor și cel de la școala din Comlăuș, sunt încheiate încă de anul trecut, cel puțin practic. Școala de pe Ghioceilor, de pildă, este folosită încă din septembrie anul trecut, de când a început noul an școlar.
Legat de proiectele pe care Primăria Orașului Sântana are de gând să le înceapă în 2021, reprezentanții instituției au declarat că „Demararea investițiilor se va efectua după aprobarea bugetului și a programului de investiții”.
Sebișul, un singur proiect finalizat
Primăria Orașului Sebiș, condusă de Cristian Feieș, pare să fi avut un singur proiect finalizat anul trecut: asfaltarea unor străzi, lucrare în valoare de 395 de mii de lei, realizată din bugetul local și bugetul Consiliului Județean Arad. În schimb, la capitolul proiecte demarate în 2020, primăria din Sebiș își trece în cont principalele trei proiecte: îmbunătățirea calității vieții – 15.2 milioane de lei din fonduri europene; promovarea diversității culturale – 95.587 de lei din fonduri europene și realizarea unei instalații de neutralizare a manganului la stația de pompare prunișor – 87.580 de lei din bugetul local.
Investițiile anului 2021
În anul curent, primăria condusă de Feieș are de gând să înceapă mai multe proiecte, principalele trei fiind cel de dotare a liceului pentru învățământul online – 2.3 milioane de lei din fonduri europene, cel de modernizare și reabilitare a iluminatului public – 1.4 milioane de lei din bugetul local și bani de la Agenția Fondului pentru Mediu și cel de anveloparea clădirii liceului – 3.45 milioane de lei din bugetul local și bani de la aceeași agenție.
Pe partea de investiții pe care primăria plănuiește să le finalizeze în 2021, cei de la primărie notează modernizarea ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice – 8.8 milioane de lei din fonduri europene, proiectul de promovare a diversității culturale – 95 de mii de lei din fonduri europene și instalația de la stația de pompare Prunișor – 87 de mii de lei din fonduri europene.
Trimite articolul
XNoi și pilele noastre avem locuri de munca călduțe la stat în administrație, cu salarii bune.Ceilalți nu au decât sa meargă la sparanghel sau pe unde vor ca nu ne interesează locurile altora de munca,bine ca avem noi.Mai facem pe aici câte o investiție suprevaluata și poporul rămas ne apreciază și se cruceste cum modernizam noi localitatea.Așteptăm reconfirmarea în funcțiile călduțe deținute datorita marilor proiecte de modernizare facute (pentru cine ca tot mai mulți pleacă? )
Bai, fratilor, dar voi verificati tampeniile pe care le scrieti? Se cer documente care sa justifice spusele edililor? Va spun eu una si buna: la Santana, extinderea colectoarelor sau cum vor domniile lor sa le numeasca, de pe strada C. D. Gherea nu au cum sa coste 500.000 RON, astea sunt baliverne. Va rog sa intrebati despre domnul Grigore si despre domnul Birca care executa cele 3 “proiecte” in plina desfasurare. Va invit sa il intrebati pe domnul Grigore cum poate o parcare din pavaj si nisip sa coste 50.000E. Sau cum poate o alta parcare, cea de la scoala gimnaziala Comlaus, sa coste 70.000E. Sau, hai sa discutam despre spitalul, sau ma rog, cladirea spitalului ca spital nu mai e de multi ani, a fost data in concesiune unui domn de alta nationalitate pe 49 de ani? Sa ajungeti la personajul acela si sa constatati cu deosebit interes si stupoare care este gradul de rudenie dintre el si fam. Tomuta. Astea sunt stiri, nemernicilor. Nu mizeriile astea propagandiste pe care le lingeti direct de la sursa si nu trec prin nici un filtru moral. Dobitoci cumparati pe bani ce sunteti.
Trebuie sa investeasca pe strada D .Gherea sa vie drumurile bune ca vin Belgieni (Tigani) sa poata sa faca Raliuri
pe str c.d.Gherea Cartierul Belgian
O Rusine mare pentru oras frumos si mare ca santana sa nu aiba un Spital
toti oameni trebuie sa mearga la Arad o rusine mare
Mmm da …..parc in mijlocul campului unde va fi si acel strand pe car il promite primarul inaintea alegerilor.
Cat priveste drumul de acces de 700 m oare este vb de str.420 ? “Bergenbier Prietenii stiu de ce” !
Oo am uitat de vestitele proiecte de sifonare a banilor numit infrastructura educationala, spatii verzi ( evident cu panselute de sute de lei /buc. ca si la Arad) cultura care papa multi bani…evident ….
Deci incet dar sigur prapaditi banii de covrig19 de la ue
Mmm da …..parc in mijlocul campului unde va fi si acel strand pe car il promite primarul inaintea alegerilor.
Cat priveste drumul de acces de 700 m oare este vb de str.420 ? “Bergenbier Prietenii stiu de ce” !
Oo am uitat de vestitele proiecte de sifonare a banilor numit infrastructura educationala, spatii verzi ( evident cu panselute de sute de lei /buc. ca si la Arad) cultura care papa multi bani…evident ….
Deci incet dar sigur prapaditi banii de covrig19 de la ue