Participă echipe de maeştri bucătari din diverse zone ale ţării. Progamul cuprinde demonstraţii culinare de mare atracţie precum: Pregătirea pentru pomana porcului – toate echipele selectează bucăţile de carne şi slănină pentru marea tocană; Degustare pentru public: jumări cu sare şi murături; Gătirea mezelurilor în faţa publicului (cârnaţi, caltaboş, tobă, etc); Fierberea slăninii cu boia dulce şi usturoi; Sesiune de degustări pentru public: Pomana Porcului.
Pe parcursul celor două zile nu vor lipsi nici spectacolele folclorice cu formaţii locale iar serile se vor încheia cu recitalurile invitaţilor: Concert de muzică populară Marius Ciprian Pop şi Tinu Vereşezan (vineri de la ora 22,15) şi – Concert Fuego (19,00)
Muzeu arhaic
Un moment important este programat vineri, la ora 18,30, când va avea loc lansarea muzeului arhaic în aer liber . Vor fi prezentate mai multe obiecte: car pentru boi, car pentru cai, sania principelui Transilvaniei, bardă de măcelar, bardă de căldărar, primul plug metalic din Transilvania cu 2 roţi, trăsură de plimbare cu 2 roţi, sacul de cânepă, roata de moară folosită în judeţul Arad, afumătoarea tradiţională, războiul de ţesut folosit în judeţul Arad, presa pentru struguri, butoiul pentru vin.
Pălincă în direct
Sâmbătă seara, de la ora 18.30, va avea loc lansarea cazanului de palincă. Participanţii sunt invitaţi să participe la producerea pălincii în direct. Prezintă Florin Ghişe din Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!