„Acapararea agendei publice cu dezbateri sterile ne îndepărtează de la adevăratele teme de interes pentru cetățeni, iar PNL se angajează să promoveze întocmai acele măsuri pentru care cetățenii ne-au votat. Astfel, la începutul acestei sesiuni parlamentare, pornind de la semnalele transmise din teritoriu, PNL a întocmit o listă de priorități, măsuri cu puternic impact economic și social, menite să rezolve problemele reale cu care românii se confruntă zi de zi.
În lista priorităților PNL, la loc fruntaș, regăsim necesitatea reglementării unui mecanism obiectiv de creștere a salariului minim, menit să elimine decizia politică arbitrară și care să respecte întocmai posibilitățile reale ale economiei românești. Astfel, salariul minim ar urma să fie majorat anual, conform unui algoritm realizat pe baza indicatorilor economici relevanți, respectiv productivitatea muncii, creșterea economică și inflația. În acest mod, eventualele creșteri ale salariului minim se vor face numai dacă economia reală le poate susține, și nu sacrificând mediul privat care actualmente este sufocat de avalnșa de taxe și de măsuri populiste implementate «pe genunche» de PSD”.
O altă măsură care vine în sprijinul mediului privat, și pe care PNL o va promova în actuala sesiune parlamentară se referă la posibilitatea de a acorda patronilor o deducere de 20% din impozitul pe profit pentru a-și stimula angajații acordându-le acestora din această deducere al 13-lea și al 14-lea salariu” spune senatorul arădean.
Domnia sa susține că „ prin această măsură, fidelizarea angajaților precum și creșterea productivității muncii se pot realiza fără afectarea profitabilității companiei, motiv pentru care feedbackul primit din partea mediului de afaceri a fost unul foarte bun”.
„Din lista priorităților PNL nu puteau lipsi nevoile autorităților locale, cele care suportă cel mai greu consecințele guvernării incompetente a PSD și mai ales a modului discreționar de alocare a fondurilor. Tocmai de aceea, PNL susține necesitatea direcționării a 100% din impozitul pe venit către autoritățile locale. „Toate fondurile rezultate din colectarea impozitului pe venit aparțin de drept bugetului autorităților locale. Acești bani aparțin comunității locale, fiind percepuți oamenilor care muncesc în respectiva comunitate. De aceea, aceste fonduri trebuie să se întoarcă în beneficiul comunității, pentru dezvoltare și investiții, cu alte cuvinte pentru creșterea nivelului de trai din acea comunitate”,încheie Ioan Cristina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!