În opinia lui Ion Stan „ în Romania oricare dintre coaliţiile aflate la putere nu pot face ca lucrurile sa meargă mai mult de 6-7 luni. Nicio guvernare nu a fost capabilă să producă stabilitate, mai ales în ani preelectorali, marcaţi de campanii, exact cum este şi anul 2015”. În acest context, crede Ion Stan, se încadrează şi tentativa de debarcare a lui Ponta, pentru schimbarea guvernării.
„Se pare ca vom avea o lungă vară fierbinte o şi criza politică urmată de instabilitate economică.
Războiul dus de cei care controlează “SISTEMUL’’ bulverseză în continuare clasa politică românească.
Rearanjarea coaliţiilor palamentare ar putea bulversa PSD, mai ales dacă Ponta va fi suspendat, ca să meargă în ‘’cercetări’’.
Dacă Guvernul va promite şi va alimenta teritoriul, satisfăcând cererile fiecărui arondisment electoral, primarii vor face presiuni la aleșii centrali să mențină actuala coaliţie, să facă front comun în jurul lui Ponta. Daca Parlamentul îl demite prin trădarea unor păstrători de portofolii, nişte căpuşe „în slujba cetăţeanului” ,partiduleţul trădător se va lipi imediat la noua guvernare. În actuala situație, dacă lui Şova i-au lipsit cîteva voturi aranjate ca să fie arestat, în cazul lui Ponta este vorba despre peste 100 de voturi”spune Ion Stan. În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis este presat de către PNL să schimbe Guvernul, dar aceasta s-ar putea întoarce împotriva lui: „Varianta unui scrutin electoral parlamentar imediat se apropie când auzim pe KJ spunând că există soluții politice, iar cea mai rezonabilă ar fi să demisioneze Ponta. Înseamnă că, dacă nu functionează demisia, mai există planurile B,C,D. Printre care, dizolvarea Parlamentului, după ce cad trei propuneri succesive de premier. O variantă care, oricât ar încerca KJ să ne aburească, ar însemna o criză politică infinit mai gravă decât păstrarea unui premier acuzat de presupuse fapte din urmă cu opt ani. Ar fi un adevărat haos, care se pare, i-ar folosi lui KJ, care, precum Luceafărul, exact din haos s-a născut, ca preşedinte. Poate, pe acest principiu, KJ va deveni, precum ilustrul său predecesor, un „jucător” şi, la presiunea PNL, va declanşa o serie de atacuri la limita Constituţiei împotriva premierului, protejat în continuare de către majoritatea parlamentară. Situaţie în care s-ar putea ca PSD să riposteze dur, declanşând procedura de suspendare a preşedintelui.
Atâta vreme cât „sistemul”rămâne la butoanele politicii, instabilitatea va domina scena politică românească, perpetuând marea corupţie endemică în care se scaldă România şi clasa politică.
De Trecutul şi activitatea lui Ponta ştiau Serviciile , Băsescu, Parlamentul ,KJ, ştia şi justiţia, care în vreo trei rânduri a stabilit că nu are nicio vină pentru faptele care i se impută acum. Atunci de ce l-au uns prim-ministu ? Vrea cineva instabilitate în acestă ţară? Se pare că da, iar singura soluţie de a face sistemul să facă pasul în lateral- în spate, este absolut imposibil-vine tot de la votul cetăţenilor. Condiţia este ca electoratul să înveţe să voteze principii, oameni principiali, nu mituitori electorali. Şi, mai ales, fără legături cu sistemul”.
Ion Stan: „Sistemul” bulversează clasa politică
Reactualizat la:
Vicepreşedintele Partidului Noua Republică spune că se doreşte instabilitate în România
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!