Fostul peședinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu a reacționat în urma articolului publicat de Jurnal Arădean și Aradon cu privire la pierderea sumei de 7,5 milioane de lei, bani returnați de Consiliul Județean Guvernului.
Într-un drept la replică transmis redacției, Ioțcu afirmă că dosarul său de corupție nu are legătură cu anularea licitației pentru echipamente medicale la spital, ceea ce a condus la pierderea finanțării europene și guvernamentale. El spune că e vorba de un alt dosar penal, în care numele său nu este implicat.
Afirmațiile lui Ioțcu vin după ce oficialii care i-au luat locul în conducerea județului au declarat, cu diverse ocazii, că din cauza anchetei DNA nu a mai avut loc licitația.
”S-a anulat procedura pentru că au existat suspiciuni privind corectitudinea desfăşurării licitaţiei. Comisia de evaluare a constatat că procedura de achiziţie publică a fost viciată, motiv pentru care a hotărât anularea procedurii pentru achiziţionarea echipamentelor, pentru a nu intra sub incidenţa clauzelor existente la art.14 din contractul de finanţare, comisia adoptând exclusiv conduita legală. Această decizie a fost luată inclusiv în urma ridicării de către Direcţia Naţională Anticorupţie a unor copii după diferite înscrisuri”, se arată și în comunicatul CJ Arad din 24 iunie 2016.
Vina, exlusiv CJA?
Ioțcu ne transmite prin avocați că nu dosarul său e în discuție: ”Procedura despre care faceți dumneavoastră vorbirea face obiectul unui alt dosar penal în care loțcu Petru Nicolae nu este parte, și astfel nu face obiectul dosarului penal în care fostul preşedinte se găseste în fază de judecată. Decizia de anulare a procedurii de licitație a aparținut exclusiv CJ ca și renunțarea la sumele de bani alocate, acest lucru fiind constatat şi de echipa de control MDRAP.
Interesant este că Ioțcu a cerut acest drept la replică suspectând că articolul în care a fost amintit tangențial ”este unul care are ca scop influențarea procesului pe rol”. Vorbim de un proces în care a fost condamnat deja, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență…
Milioanele pierdute
Știrea la care a reacționat Ioțcu se referă la finanțarea europeană și guvernamentală obținută pentru modernizarea ambulatoriului Spitalul Clinic Județean de Urgență. Consiliul Județean a trebuit să restituie suma de 7,5 milioane de lei, pentru că nu ar fi respectat contractul de finanțare, în sensul să proiectul nu ar fi fost dus la bun sfârșit. S-au realizat doar lucrările la clădire, dar nu s-au mai cumpărat echipamentele medicale prevăzute în contract, în condițiile în care licitația a fost anulată în 2015. CJ Arad, care a considerat că județul a fost neîndreptățit prin rezilierea contractului de finanțare, a dat în judecată Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar a pierdut la Curtea de Apel Timișoara. Soluția a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, de unde se așteaptă stabilirea termenului de judecată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!