ARAD. Împuterniciți, inițial, pentru o perioadă de 6 luni pe cele două funcții de adjuncți pe care le are IPJ Arad, comisarii șefi Adrian Șimon și Nicolae Jurcă vor mai sta încă pe atât la conducerea inspectoratului. Iar vremurile nu se arată a fi deloc ușoare, având în vedere pandemia, dar și faptul că săptămână trecută, împuternicit inspector șef al Poliției Arad la sfârșitul lunii august, Alin Petecel a fost avansat în gradul de chestor. Greu de crezut că – având în vedere gradul – Petecel va mai rămâne la Arad. În aceste condiții, se prea poate ca inspectoratul să aibă, din nou, un alt inspector șef. Rămâne de văzut dacă, de această dată, cel care va prelua frâiele instituției va fi din Arad sau va fi adus din alt județ.
Singurul element de stabilitate – cât de cât – la conducerea IPJ Arad este dat de prelungirea împuternicirii celor doi adjuncți.
În 7 aprilie, comisarul șef de poliție Nicolae Jurcă a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului inspectoratului, pe linie de investigații criminale, în timp ce comisarul șef de poliție Adrian Șimon a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului inspectoratului, pe linie de ordine publică. Anterior ocupării funcției de adjunct în cadrul IPJ Arad, comisarul șef de poliție Nicolae Jurcă a fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din anul 2010, iar comisarul șef de poliție Adrian Șimon a ocupat funcția de șef al Serviciului de Investigații Criminale între anii 2005-2010 și 2012-2020, iar în perioada 2010-2012, a fost adjunct al șefului inspectoratului pe linie de investigații criminale.
Trimite articolul
XDoi oameni cu pregatire,experienta si caracter, ii cunosc personal.
Insa aceaste OBICEIURI DE ESENTA PUR FANARIOTA, specifice PERIOADEI DE DECADENTA TARZIE A IMPERIULUI OTOMAN, cum ar fi cel a imputernicirilor, a ocuparii functiilor de comanda fara concurs, a detasarilor discretionare, in sus sau in jos sau in lateral, toate aceste obiceiuri sunt un CANCER, o pata pe onoarea si caracterul oamenilor si institutiei; Aceste obiceiuri sunt apanajul si instrumentul mafiei transpartinice de a face bani cu orice pret din traficarea puterii de stat. Orice numire,avansare, mutare imputernicire ,prelungire, detasare -toate se fac CONTRA COST. Este modul in care clasa politica sii bate joc de cetatenii acestei tari,atat cei care platesc cat si cei care sufera consecintele numirii unor oameni contra cost.
Fiecare functie are trebui scoasa la concurs. Concursul organizat de firme de Resurse Umane recunoscute international. Rezultatul comunicat ministerului. Castigatorul ia functia si o mentine ata timp cat nici una din conditiile necesare destituirii nu sunt indeplinte.
Dar asa ceva nu este posibil intr-un sitem conceput pentru a jefui o tara, nu pentru a o dezvolta.
Pe Adrian îl cunosc bine, a absolvit Academia de Politie A. I. Cuza, toată cariera lui a fost munca la judiciar cu rezultate foarte bune, chiar excepționale, a destructutat multe grupări criminale, e modest, profesionist și onest însă trebuie înțeles….. Chiar nu mai are cu cine să lucreze, mulți au plecat din sistem, unii la pensie alți pe privat, mă și mir că na plecat și el, e sclipitor și sunt convins că ar excela și în privat, însă poate din patriotism a rămas, apoi să manageriezi un I. P. J., cu 4 puncte de frontieră, cu flux infernal de “turiști”….. Eu cred că este o mare provocare… Iar apoi când te aștepți să fii recompensat cumva, să te trezești “petecit”……. cu o mediocră strângere de mână….. Capul sus Adi, nu mor caii când vor câinii…. Și sincere felicitări pentru tot.
Ciudat , cum un om care a condus atâta timp investigațiile , e pus sef la ordine publica . Asta e România și jocurile politice . Simon era cel mai bun pe linia lui de munca pe care o stăpânește cel mai bine …. nu ca nici pe ordine publica nu e … dar eu zic ca era mai bine invers …. asta e politica , asta e România ….
Felicitări. Ce nu inteleg ,, de ce numiți,, …. de ce nu se ocupa posturile prin concurs ? Aceeași problema și la penitenciare….. numiți !!!! Nu e corect . Scoateți posturile la concurs .