Lucrarea centrală din expoziție, realizată de Liviu Drimbe prezintă vizitatorilor clădirea teatrului arădean care, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră și a unor specialiști arădeni, a fost transformat din cotidian în atmosfera anilor 40. Nu este o reproducere istorică sau arhitecturală, ci una artistică pentru a se arăta potențialul creativ latent existent în Arad. Schițele de costume prezentate au fost realizate de Indre Colta.
“După succesul spectacolului de teatru-dans de acum doi ani, am început demersurile pentru producerea în Arad a proiectului cinematografic «Irenne», primul film de ficțiune inspirat din viața Aradului celui de-al doilea Război Mondial. Anul acesta am făcut primul pas din etapa de dezvoltare a filmului de lungmetraj, ocazie cu care am demonstrat că în Arad avem toate resursele tehnice, artistice și know how-ul necesar pentru producerea unui proiect de înaltă calitate. O altă resursă sunt banii, însă, cu ajutorul unei echipe de profesioniști entuziaști, am realizat un proiect care va aduce lângă noi parteneri privați și finanțarea necesară proiectului. Sperăm ca și în continuare să găsim sprijin local pentru a putea aduce această fascinantă poveste pe marele ecran”, spune scenaristul și producătorul „Irenne”, Onoriu Felea.
“Dezvoltare scenariu – concept artistic (etapa I)” este un proiect realizat de Asociația Culturală Pro Visio, a fost finanțat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad având ca parteneri Teatrul Clasic Ioan Slavici, XBG Media Pictures și Western Transylvania Film Fund. Asociația Culturală Pro Visio și Western Transylvania Film Fund oferă cadrul și crează oportunități pentru artiştii talentaţi din Transilvania dar și posibililor parteneri privați care vor să sprijine proiecte culturale de calitate. Unul dintre scopurile principale este acela de a promova artiști și idei valoroase în rândul comunităţilor locale pentru a le convinge să participe activ la susţinerea lor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!