Lansat la începutul lunii martie, proiectul a pornit acum câteva luni. „Am pornit, singuri, pe un drum. Am ajuns la capăt, și a venit momentul să vă arătăm rezultatul. Începem un alt drum, de data asta împreună: mai departe avem nevoie și de voi. Acest (mic) documentar este episodul pilot al unei serii de filme pe care vrem să le facem, despre povești interesante din istoria Aradului”, scrie inițiatorul proiectului pe pagina de Facebook „Arad. Istorii mici și mijlocii”. Primul episod este despre anul 1912 și zborul demonstrativ susținut de Aurel Vlaicu în orașul nostru, atunci.
„Istoria Aradului, ca și a fiecărei comunități, nu înseamnă doar datele din manuale sau de pe site-ul primăriei ci înseamnă și multe povești. Unele mici, unele mijlocii, dar (cel puțin) la fel de interesante ca și cele mari”, se arată în descrierea paginii de Facebook a proiectului. Alături de Titus Muntean, în realizarea episodului-pilot au fost implicați și Ovidiu Ghiniță, Mihai Molnar și Cătălin Galben. În sprijin le-au venit compania Ascent, în genericul de final al mini-documentarului fiind menționați și Irina Ternaciuc, Adela și Claudiu Cristea, Marcel Chișcan, Călin Man, Lajos Notaros, Tapaszto Erno, Dana Bunescu și Vivi Drăgan.
Titus Muntean este cunoscut (și) pentru filmele sale de lungmetraj Examen (2003), Lombarzilor 8 (2006), Caravana Cinematografică (2009) și În derivă (2010). Primul episod din „Istorii mici și mijlocii” poate fi urmărit gratuit pe YouTube, unde poate fi găsit sub denumirea „Arad. Istorii mici și mijlocii – Zborul”.
Trimite articolul
XArad-Mica Viena, imi place ceea ce am vizionat, trebuie sa ne recastigam pozitia de oras exemplu, Aradul trebuie sa fie cochet , placut ochiului , Aradul trebuie sa fie un oras aerisit , Aradul si aradenii merita sa isi recastige pozitia de oras exemplu si lider pe care a avut-o.ARADUL TREBUIE SA FIE UN ORAS CARE SA INSPIRE ROMANIA SI SA FIM LUATI CA EXEMPLU ,
-
Pentru asta trebuie sa aduni toate pustusagurile și toate veniturile care incomodează judetul. Nu ma refer la comercianți, oameni de cultura și alte genii care sau stabilit în Arad.
Frumos spus NICU ai dreptate ! ! ! Aradul este Mica Wiena, nimic de zis ! Avem și noi pe al nostru Schönbrunn ( Palatul administrativ Uz. Vagoane ) Burgtheater ( Teatrul Vechi) Museumplatz ( str. Mărului) Burgring (str. Henri Coandă) Cartierul Prater ( Cartierul Checheci) Mozart Monument ( Monumentul Unirii de la Libelula) Volksgarten ( Pădurice)
Păi nu ?
Multumim d-le Muntean…..aici este Arad si atat….