ARAD. Pe subunități, misiunile SMURD au fost desfășurate astfel: Detașamentul Arad cu cele 4 puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac – 292 de misiuni, Detașamentul Ineu – 73, Detașamentul Sebiș- 25 și Secția Bârzava – 18. Pe timpul intervenției au fost asistate 419 persoane, 359 adulți și 60 de copii.
De asemenea, pompierii au mai intervenit pentru stingerea a 42 de incendii izbucnite la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale și resturi menajere. Din cele 42 de incendii, 16 au fost de vegetație uscată sau resturi vegetale. Repartizate pe subunități, intervențiile s-au desfășurat astfel: Detașamentul Arad – 24, Detașamentul Ineu – 10, Detașamentul Sebiș- 5 și Secția Bârzava – 3.
Pompierii au luat parte la patru misiuni pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale (au fost decontaminate patru autospeciale și 20 persoane), șase intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere, 11 misiuni de înlăturate e fenomenelor meteorologice periculoase , două misiuni de asistență a persoanelor și opt alte tipuri de misiuni (supraveghere zonă pentru evitarea altor pericole, asigurare evenimente, înlăturate efecte fenomene meteo), iar durata medie a intervențiilor de stingere – potrivit reprezentanților ISU Arad – a fost de 31 minute, viteza medie se deplasare fiind de 40 km/h.
Totodată, pompierii arădeni atrag atenția asupra modului de exploatare și întreținere a utilajelor agricole. Și asta deoarece în primele 15 zile ale lunii iulie subunitățile ISU Arad au intervenit pentru stingerea a patru utilaje agricole, care au luat foc în timp ce recoltau. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost scurtcircuit la instalațiile electrice sau radiație termică. În toate cele patru cazuri incendiul s-a propagat si la culturile agricole.
Trimite articolul
XSi câți angajați sun