Fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!”, sunt recomandările pe care reprezentanții ISU Arad le fac, din nou, către cei care aleg această metodă de curățare a terenurilor. Și asta deoarece în ultimele șapte zile subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad au intervenit pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale cu suprafețe cuprinse între 50 de metri pătrați și 3 hectare. Cei de la ISU Arad spun că aceste intervenții presupun și din partea subunităților de intervenție un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale.
Trimite articolul
XCel mai primitiv obicei de a face curatenie.Toata lumea da foc la tot ce prinde.Pana nu se vor aplica amenzi usturatoare vom respira acelasi aer poluat si toxic.
” Conform unui studiu efectuat încă acum 50 de ani, la arderea unei tone de frunze uscate, în aer sunt aruncate peste 53 de kg de monoxid de carbon, 18 kg de particule nocive şi cel puţin alte 7 tipuri de substanţe toxice cancerigene”
In Sofronea se da foc la principal!!-zilnic trec pe acolo..Politia nu-i vede? in Curtici seara se comunica prin semnale de fum!! nu se mai dau SMS-uri,nu poti sa lasi o haina la uscat ca prind miros–se stie de problema si sunt sesizari si degeaba!!..in Macea nu mai vorbesc…
Am avut ceva de munca de când cu incendiile .. am
Alergat de nebuni pe câmp .. noroc ca suntem tineri voluntari la pompieri .. jos pălăria isu pentru ca fac ceea ce fac .. iar noi încercam sa le ușurăm munca .. dar din păcate uneori oamenii nu înțeleg ceea ce fac prin a incendia ..