Din cele 1103 apeluri, 1031 au necesitat intervenția subunităților ISU Arad sau a serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Au fost 149 de incendii la care au intervenit pompierii militari arădeni, trei operațiuni pentru descarcerarea persoanelor, două misiuni de asanare muniție și șapte misiuni de asistență persoane. Totodată, pompierii au asigurat măsuri la zece evenimente publice de amploare, o misiune de salvare a animalelor, respectiv zece misiuni de diferite tipuri.
SMURD, peste 700
Echipajele de prim ajutor SMURD din cadrul ISU Arad au intervenit în 722 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Dintre acestea, 87 au fost pentru copii, iar 662 pentru adulți. În 12 cazuri, echipajele au fost întoarse din drum, iar în 30 de situații, în momentul sosirii echipajelor, nu a mai fost necesară intervenția. De asemenea, în două dintre cazuri s-a dovedit a fi alarmă falsă, salvatorii fiind puși pe drumuri degeaba.
Șase exerciții
„Pentru testarea şi îmbunătăţirea capacităţii de conducere, coordonare şi desfăşurare a intervenţiei au fost executate 6 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren iar, pentru o mai bună cunoaştere a obiectivelor, căilor de acces şi a surselor de alimentare cu apă, subunităţile au executat 22 recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad.
Și voluntarii
Cei mai activi au fost pompierii Detașamentului Arad, cu 483 de intervenții în luna martie, urmați de cei de la Detașamentul Ineu, cu 231 de intervenții, de pompierii sebișeni, cu 96 de intervenții și de secția de pompieri din Bârzava, cu 91 de intervenții. Nici Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județ nu au stat degeaba. Acestea au intervenit, fie singure, fie în cooperare cu pompierii profesioniști, pentru stingerea a 41 de incendii, în timp ce SVSU Nădlac a desfășurat și 76 de misiuni de tip SMURD.
Incendii de miriște
În ultima perioadă, pompierii se luptă cu nenumăratele incendii de vegetație uscată, fie pe câmpuri, fie în pădurile din județ. Toate aceste incendii au pornit de la focuri lăsate nesupravegheate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad atrage insistent atenția asupra riscurilor curățării terenurilor agricole prin incendiere și îi îndeamnă pe cetățeni să nu folosească această metodă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!