O telenovelă cu reveniri bruşte de situaţii. Scandaluri, acuzaţii, bârfe şi toate ingredientele unei poveşti ce prinde la public, ce face să fie şoptită pe la colţuri în cele mai variate forme. Ştiu de ea toate instituţiile publice şi toţi ridică cu lehamite din umeri. Povestea e cea şcolii din Şimand care în ultima vreme a fost scrisă şi rescrisă prin presă cu toate intrigile şi urmările disputei dintre primarul comunei, Ioan Şimon, şi actuala (sau fosta) directoare Aurelia Lasc.
Doar în ultima săptămână directoarei Aurelia Lasc i-a fost vacantat postul, după care a fost convocat Consiliul Profesoral care a demis vechiul Consiliul de Administraţie care votase vacantarea postului, a fost ales alt Consiliu care a pus-o din nou pe funcţie. Ilegal spune primarul, legal spune Inspectoratul Şcolar Judeţean. Fiecare are varianta lui de interpretare a legii, fiecare cu directorul lui. Cu siguranţă, ca în atâtea alte cazuri, unde legislaţia nu e foarte clară şi unde lasă loc de interpretări se creează confuzie. Şi din nou declaraţii şi nimeni nu cedează pentru că nimeni nu ar admite că nu e de partea legii.
Blocaj la salarii
Dezbaterile juridice însă nu vor ţine de foame profesorilor care vor fi din nou în situaţia de rămâne fără salarii pentru că primarul comunei, Ioan Şimon a declarat răspicat: „Eu nu recunosc decât vechiul consiliu de administraţie care trebuie să aleagă un nou director potrivit legii. Cea care se declară acum director, Aurelia Lasc nu avea dreptul de a dizolva consiliul de administraţie al şcolii. Ocupă în mod ilegal postul deci nu este ordonator de credite şi în consecinţă nu va putea semna nici un act. Fără semnături şi acte nu vor fi salarii” spune primarul. Pe de altă parte Inspectoratul Şcolar Judeţean consideră că Aurelia Lasc ocupă postul de director în condiţiile legii, deci are toate drepturile şi atribuţiile care decurg din această funcţie. Doar că punga e la Primărie şi va fi o problemă daca nu se va deschide pentru salarii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!