Vorbim despre imobilul de pe B-dul Revoluției situat la numărul 63, colț cu strada Blajului. Așadar, avem două imobile diferite care au în comun aceeași curte. Un imobil dă în B-dul Revoluției iar celălalt se află în curte și are ieșire pe strada Blajului. Locatarii de pe Blajului susțin că au cumpărat printr-un contract de vânzare-cumpărare o parte din curtea comună de la una dintre fostele proprietare care locuia în imobilul de pe Revoluției. Partea pe care se află garajele construite de ei. Se pare că femeia ar fi moștenit atât bucata de teren cât şi un apartament din imobilul de pe Revoluției. Locatarii spun că au cumpărat acea parte de la femeie, cu acte în regulă, la notar.
Contestă contractul de vânzare cumpărare
Ei bine, ceilalţi locatarii, cei de pe Revoluției contestă acest act de vânzare cumpărare și vor ca acesta să fie declarat nul de către instanță. „Solicităm instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să constate nulitatea contractului de vânzare cumpărare prin care pârâta a vândut celorlalți pârâți cota-parte de 558/1417 mp din terenul situat pe B-dul Revoluției nr. 63”, se arată în cererea înaintată de locatarii de pe Revoluției către Judecătoria Arad. Aceștia susțin în cererea lor că terenul a fost dobândit de ei, în timp ce femeia care a vândut curtea celorlalți locatari, l-a moștenit și nici nu a cerut și nici nu a avut acordul vreunui coproprietar.
Acuzații
„Pârâții cumpărători locuiesc într-un imobil vecin și dețin pe terenul în coproprietate, 4 construcții din tablă cu destinație de garaje (vechi, ruginite, total neaspectuoase) care dau un aspect inestetic și dezolant curții. De altfel, păstrarea acestor garaje a reprezentat pentru pârâții cumpărători scopul cumpărării cotelor părți din teren și care deja a generat procese pentru ridicarea lor. Pârâții au avut întotdeauna un comportament necorespunzător, abuziv față de noi (depozitează gunoaiele sub poarta uscată deși nu au acest drept, au înălțat terenul în zona garajelor astfel că apele pluviale se scurg spre construcțiile noastre și ajung în subsolul acestora) și orice rugăminte sau atenționare fiind în zadar”, se arată în cererea locatarilor de pe Revoluției înaintată Judecătoriei Arad.
Se apără
Locatarii se apără în fața acestor acuzații și spun că garajele au fost construite de ei și sunt în stare bună, fiind întreținute, nicidecum ruginite. De asemenea, locatarii de pe Blajului nu sunt de acord ca locatarii de pe Revoluției să nu-i mai lase să iasă pe poarta care dă spre Bulevard și resping acuzațiile conform cărora „orice atenționare sau rugăminte fiind în zadar.” Aceștia au mai spus că ei îngrijesc curtea și și-au făcut spații pe care au plantat flori pentru „a arăta frumos.” Singurul lucru pe care şi-l doresc este că ca aceste procese în care sunt târâşi să se finalizeze, mai ales că nu înţeleg cum pot fi acuzaţi pentru ceva ce au dobândit, spun ei, în mod legal.
Primele termene de judecată au avut loc deja în acest caz, însă toate au fost amânări.Există şanse ca acest proces să dureze mai mult decât şi-ar fi imaginat oricare dintre părţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!