Judecătorii din cadrul Tribunalului Arad şi a instanţelor din subordine au decis că vor protesta faţă de propunerile de modificare a condiţiilor de pensionare. În semn de protest, vor judeca doar cauzele urgente, urmând ca toate celelalte dosare aflate pe rol să nu mai intre în atenţia lor, soluţionarea acestora fiind amânată pe o perioadă nedeterminată. „În cursul zilei de astăzi, 20 iunie 2023, s-a desfăşurat Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la propunerile de modificare a condiţiilor de pensionare ale magistraţilor şi dezbaterea asupra impactului acestor prezumtive modificări legislative asupra statutului judecătorilor și, în concret, asupra bunei desfășurări a activității instanței, sub aspectul asigurării resurselor umane corespunzătoare. În urma dezbaterilor ce au avut loc, având în vedere că nu s-a ţinut cont de observaţiile propuse de către reprezentanţii sistemului judiciar, în semn de protest față de modul neloial în care a fost prezentată noua propunere de modificare ale Legii nr.303/2022 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, cu privire la condiţiile de pensionare ale magistraţilor, Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Arad a adoptat ca măsură de protest amânarea soluţionării cauzelor aflate pe rol, începând cu data de 21 iunie 2023, cu excepția cauzelor urgente prevăzute de Hotărârea nr .417 din 24.03.2020 emisă de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată într-un comunicat transmis de Tribunalul Arad şi asumat de preşedintele instanţei, Virgiliu Flavius Bradin.
În acelaşi comunicat se transmite şi care vor fi cauzele asupra cărora magistraţii din judeţul nostru se vor apleca. În materie civilă, vor fi judecate dosarele referitoare la suspendarea executării hotărârii; suspendare executării provizorii; măsuri de protecție a minorilor — Legea nr. 27/2004; măsuri asigurătorii; suspendarea provizorie a executării silite; suspendare executare silită; ordonanța președințială; asigurarea dovezilor; tutela/curatela; ordin de protecție; suspendare executare acte administrative; cereri privind insolvența persoanei juridice întemeiate pe art. 66 alin. (l l) din Legea nr. 85/2014; conflicte de competență și incidentele procedurale în cauzele urgente care se judecă pe durata protestului, inclusiv cererile de îndreptare, lămurire și completare a hotărârii.
În materie penală vor fi judecate cauze în materia amânării sau întreruperii executării pedepsei ori a măsurii educative privative de libertate; cauze în materia liberării condiționate; cauze având ca obiect schimbări privind măsura educativă a internării într-un centru educativ sau într-un centru de detenție; contestațiile împotriva încheierilor judecătorului de supraveghere a privării de libertate prevăzute de Legea nr. 254/2013; contestații la executare; cereri având ca obiect schimbări în executarea unor hotărâri; cereri având ca obiect înlăturarea sau modificarea pedepsei; cereri privind menținerea, înlocuirea sau încetarea măsurilor de siguranță cu caracter medical; cauzele care vizează măsurile preventive sau în care au fost dispuse măsurile preventive (judecător de drepturi şi libertăţi, judecător de camera preliminară şi instanţă) și cele referitoare la infracțiuni în privința cărora urmează a se împlini termenul de prescripție a răspunderii penale; cauzele care vizează măsurile asiguratorii.
„Prin urmare, conducerea Tribunalului Arad aduce la cunoştinţa justiţiabililor, avocaţilor şi celorlalţi participanţi la înfăptuirea actului de justiţie că, începând cu data de 21 iunie 2023, se va amâna soluţionarea cauzelor aflate pe rolul Tribunalului Arad, cu excepția cauzelor urgente prevăzute de Hotărârea nr.417 din 24.03.2020 emisă de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, menţionate mai sus. Totodată, aducem la cunoştinţă faptul că serviciile cu publicul se vor desfăşura fără perturbări, conform programului afişat”, se mai arată în comunicarea Tribunalului Arad.
Trimite articolul
XIata un protest spontan anuntat din timp,care echivaleaza cu o greva,ceea ce magistratilor le este interzis ; desigur,trebuie suspendata si plata salariilor ( si astea, cam nesimtite…) pe perioada protestului. Culmea este ca in plina criza de personal,ei nu judeca,se aglomereaza cauzele,hotaririle vor fi unele gresite(cam multe si asa…),volumul de munca va creste,si tot ei se vor martiriza ca au mult de lucru….vorba vine. Asta cam inseamna sa iti dai cu tesla in anumite organe.
Justiția română, model pentru toată lumea la rubrica “așa nu”
Intreb si eu, stiti vreun judecator sa traiasca de la un salar la altu’?! Ca eu n-am auzit de minunea asta…
Cata nesimtire…rusine magistratilor rusine
Din partea mea pot să pună lacătul pe tribunal, să-l închidă definitiv, că și așa nu sunt buni de nimic și produc societății numai pagube mari.
Daca nu le mai convine sa lucreze în sistem ,exista alternativa muncii la privat , unde ești răsplătit pe măsura capacității individuale.
Puteti sa le “multumiti” useristilor, lui ghinea-skaraotzki si lui citzu…de asemenea puteti sa le multumiti multora dintre voi care au sustinut( si poate inca ii mai sustin ) pe acesti neaveniti politic! Stiti cum se spune” Orice facere de bine se plateste!
Sa le fie rusine,la ce salarii au si responsabilitate nimic.Magistratii distrug vieti si au pensii nesimtite din banii nostri pe cand medicii si profesorii care au pensii dupa contributivitate salveaza si modeleaza vieti Este dreptul fiecaruia sa-si exprime nemultumirea dar sa o lase incet ca doar nu sunt mai presus de ceilalti pensionari.
-
Magistratul evalueaza activitatea unui medic si al unui profesor, deci cum poate sa fie chiar si pe acelasi plan social cu ei?! Sa gandim putin, zic. Nu mult, doar putin. Macar! Cum poate o persoana care evalueaza ce face o alta sa fie privita si pusa totodata pe acelasi palier social? Oh, si inca ceva: ultima data cand am deschis constitutia, eu nu am vazut acolo ceva despre “puterea” medicala sau cea profesorala, pe cand de cea judecatoreasca, da. Ops…prea multe adevaruri dor, este?!
Jos labele de pe justiție
-
Care justitie? Cea romaneasca? Aia nu este justitie.
Fiind la mintea soimului patriei ca, justitia e aservita in totalitate statului infractor si paralel.