Jurnal arădean a scris pe larg despre acuzaţiile ce i s-au adus medicului Delia Podea, şeful Secţiei de Psihiatrie, după descinderile procurorilor DNA la unitatea spitalicească din Arad şi la domiciliul medicului, fiind scoase la iveală experimentele pe care Podea le făcea pe pacienţi, pe lângă abuzul în serviciu pe care procurorii susţin că îl făcea şi pe lângă falsificarea testelor clinice. Jurnal arădean a scris şi despre judecătorul Caius Lăzărescu de la Tribunalul Arad. Despre faptul că magistratul s-a urcat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, la începutul acestui an, producând incidente rutiere soldate cu pagube materiale (n.r. – a tamponat mai multe autoturisme) de două ori într-un interval de 24 de ore, fiind internat ulterior la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Arad, acolo unde Podea era şefă. Acum, cele două personaje s-au întâlnit, ca să spunem aşa.
Mai exact, s-au întâlnit în 26 iulie 2016 în sala de judecată. Lăzărescu a revenit, surprinzător, pe scaunul de judecător, după externarea din spital, şi, la data menţionată mai sus, a judecat cererea… Deliei Podea de a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv – pentru că medicul fusese arestat preventiv – cu măsura arestului la domiciliu. Tribunalul Arad a confirmat pentru Jurnal arădean şi Aradon că judecătorul Caius Lazărescu a fost cel care a prezidat şedinţa de judecată în care s-a luat decizia plasării Deliei Podea în arest la domiciliu.
Sursa foto: Antena3
Povestea unui probleme
Revenind la judecător, cele două incidente rutiere provocate de acesta au avut loc: primul pe strada General Traian Moşoiu, iar cel de-al doilea pe Bulevardul Decebal. După momentul producerii evenimentelor rutiere, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a anunţat oficial că s-a început urmărirea penală în aceste cazuri, însă cu privire la faptă. Vom reveni pe marginea acestui subiect în următoarele ediţii ale ziarului.
Sursa foto: Antena3
Aceste dezvăluiri au fost prezentate pentru prima dată în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3. În cadrul emisiunii s-au prezentat documente în care se arată faptul că judecătorul arădean fusese internat la spitale de psihiatrie de mai multe ori. Una dintre internări datează chiar din ianuarie 2016, cu o lună înainte de a provoca cele două tamponări în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, în emisiune s-a susţinut şi faptul că cele două evenimente rutiere au fost cumva „şterse”, iar judecătorul ar fi scăpat basma curată după ce s-ar fi decis că una dintre străzile pe care magistratul ar fi lovit mai multe maşini nu este drum public. Realizatorul emisiunii a mai precizat faptul că şapte judecători, colegi de-ai lui Caius Lăzărescu, au făcut mai multe plângeri către Consiliul Superior al Magistraturii în care condamnau „ieşirile” magistrului. Nu s-a întâmplat nimic!
Sursa foto: Antena3
Sursa foto: Antena3
Citiți principiile noastre de moderare aici!