Dosarul judecătorului Caius Lăzărescu este, în continuare, în atenţia procurorilor timişoreni. În urma unei cereri trimise de Jurnal Arădean către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în care redacţia solicita informaţii despre stadiul cercetărilor dosarului magistratului arădean, reprezentanţii instituţiei au precizat că „în prezent, cauza se află în stadiul de urmărire penală, cercetările nefiind finalizate”.
Dosarul lui Lăzărescu a ajuns, din nou, la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, după ce procurorul general al instituţiei a dispus redeschiderea dosarului – după ce acesta fusese clasat anterior, tot de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara – şi reînceperea urmăririi penale în ceea ce-l priveşte pe judecător, soluţie confirmată şi de Curtea de Apel Timişoara.
Între timp, pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice – fapta având loc în februarie 2016 – (0,54 mg/l alcool în aerul pur expirat în urma testării cu aparatul etilotest), lovind mai multe maşini, fără a avea asigurare obligatorie valabilă – a doua zi urcându-se, din nou, la volan şi provocând, din nou, un incident rutier, cineva s-a autosesizat – deoarece judecătorului i s-au reţinut numerele de înmatriculare (după ce poliţiştii rutieri au descoperit că poliţa RCA era expirată, iar faptul de a conduce un autoturism fără numere de înmatriculare constituie infracţiune).
A solicitat suspendarea permisului
Astfel, la un moment dat, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a solicitat Poliţiei Rutiere Arad suspendarea permisului de conducere a judecătorului Lăzărescu. Pe cale de consecinţă, Poliţia Rutieră l-a înştiinţat pe magistrat că trebuie să predea permisul de conducere la sediul instituţiei, lucru pe care l-a şi făcut.
La Litigii de muncă
De la sfârşitul lunii noiembrie 2016, magistratul completează schema de judecători din cadrul Secţiei a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal – Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, fiind repartizat aici de la Secţia Penală.
Măsura nu vine ca urmare a faptului că pe numele judecătorului Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a decis începerea urmăririi penale, ci ca urmare a faptului că volumul de muncă la Secţia a III-a este mare în comparaţie cu numărul de personal şi s-au luat măsuri pentru completarea numărului de judecători la Secţia a III-a. Una dintre măsuri pentru completarea judecătorilor la secţia deficitară a fost repartizarea judecătorului Lăzărescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!