Șeful secției de terapie intensivă Nou-Născuți de la Spitalul „Marie Curie” din București, dr. Cătălin Cîrstoveanu, s-a aflat luni la Arad, în vizită la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde se intenționează implementarea unui sistem de centralizare a informațiilor medicale clinice și tehnice, în timp real, similar cu cel care funcționează la unitatea medicală din capitală.
Practic, în curând va începe reabilitarea tronsonului 2 din cadrul secției de neonatologie, care cuprinde și Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală, motiv pentru care directorul medical al SCJU Arad, dr. Lenuța Timiș, a avut o primă întâlnire cu dr. Cîrstoveanu în urmă cu două săptămâni, la București, pentru a vedea la fața locului cum funcționează sistemul și dacă acesta poate fi implementat la nivel local.
„Ne dorim o calitate superioară a actului medical, motiv pentru care avem nevoie de trei elemente esențiale cum ar fi: echipă medicală, spații funcționale și aparatura medicală necesară. Nu în ultimul rând, digitalizarea activității medicale ar fi mai mult decât binevenită și tocmai de aceea am decis să colaborăm cu dr. Cârstoveanu în această privință, având în vedere succesul sistemului implementat la Spitalul «Marie Curie» din București”, a explicat dr. Lenuța Timiș.
Ce presupune digitalizarea
Digistat®️Smart Central colectează date și evenimente în mod continuu de la dispozitivele asociate pacientului (monitorul pacientului, ventilatorul, injectomatul etc) și le afișează cu o interfață de utilizator simplă și intuitivă pentru a oferi îngrijitorilor imaginea completă a ceea ce se întâmplă în camerele pacientului. Produsul susține îmbunătățirea fluxurilor de muncă de asistență legate de gestionarea alarmelor de la sistemele clinice conectate. Personalul medical poate utiliza Digistat®️ Smart Central pentru a vizualiza starea dispozitivelor, pentru a verifica dacă acestea sunt conectate și pot trimite date în fișa electronică a pacientului. Fluxurile de lucru pot astfel să fie planificate pe baza informațiilor afișate. Pachetul software constă într-o gama largă de module capabile să ofere o soluție cuprinzătoare pentru gestionarea datelor despre pacienți în zone critice. Toate informațiile clinice sunt compilate într-un singur jurnal integrat, definit clar de rolul clinic.
Cine este dr. Cîrstoveanu
Supranumit și „Îngerul copiilor”, dr. Cătălin Cîrstoveanu este șeful Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la „Marie Curie”. Secţia de la Marie Curie a fost ideea doctorului Cîrstoveanu, iar investiția a fost realizată din sponsorizările venite din partea mai multor firme private. Cătălin Cîrstoveanu este doctor Magna Cum Laude în Ştiinţe Medicale, a fost „Visiting Doctor” în mai multe centre medicale internaţionale de prestigiu din Europa şi America.
Trimite articolul
XȘi pe neonatologie plouă ca și afară la o vijelie!!!!
Sunteți doctori de ieri
Și aveți n+ păreri. . .