ARAD. Începând de marţi, 7 februarie, Consiliul Judeţean Arad are buget aprobat. Consilierii judeţeni, majoritatea dintre ei, şi-au dat votul pentru aprobarea bugetului în forma prezentată de aparatul executiv al CJA. Înaintea şedinţei instituţiei, a fost programată dezbaterea publică pe marginea bugetului. Arădenii au dovedit din nou că au interes zero când vine vorba despre ce fac instituţiile statului cu banii lor. Nici măcar o persoană nu s-a prezentat la dezbaterea care a avut loc începând cu ora 9:00.
Bugetul judeţului nu a fost adoptat, însă, în unanimitate. Răzvan Anghel, liderul grupului USR, a solicitat scoaterea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi. „Bugetul nu a stat la transparenţă suficient timp. În data de 3 ianuarie a fost pus la avizier, dar de abia în 29 a fost urcat şi pe site, la transparenţă. Nici măcar noi, consilierii judeţeni, nu am fost informaţi despre faptul că proiectul de buget este la transparenţă, darmite ceilalţi oameni din judeţ”, a spus Anghel. Iustin Cionca, preşedintele CJA, a spus că, potrivit legii, proiectul de buget a stat suficient timp la transparenţă şi că trebuie adoptat, altfel Consiliul Judeţean riscă o amendă.
Ulterior, a urmat votul, moment în care a ieşit la suprafaţă numărul de consilieri judeţeni care sunt angajaţi în instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Arad. Nu mai puţin de şapte consilieri judeţeni, toţi de la PNL, nu au votat acest punct. Alţi cinci consilieri s-au abţinut de la vot. În final, bugetul a fost adoptat cu 20 de voturi „pentru”.
60 la sută, în investiţii
Iustin Cionca a anunţat că peste 60 la sută din bugetul de venituri va ajunge în investiţii şi dezvoltare. „Prioritatea noastră este atragerea de fonduri europene, bani din care putem construi, putem investi în dezvoltarea județului. Peste 60 de procente din bugetul Județului Arad merg înspre investiții, aici fiind incluse și cele 80,5 milioane lei din excedentul bugetar, bani neutilizați anii trecuți şi care merg tot la investiții şi dezvoltare. Toate aceste sume, investite în proiecte majore ale Aradului, vor contribui la creșterea nivelului de trai. Rezultatul va fi materializat într-o infrastructură rutieră de calitate, investiții în spitale, în școli și în servicii sociale”, a declarat președintele CJA.
Drumurile, în top
Consiliul Județean Arad a alocat și în anul 2023 sume importante de bani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Alături de marile investiții în sistemul de sănătate, drumurile rămân, în continuare, o prioritate a conducerii instituției.
Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean: „Proiectele cele mai mari, la care vom lucra și în acest an, sunt drumul expres Arad-Oradea și centura de sud-est Vladimirescu-Fântânele. În acest an vom finaliza lucrările la Arad-Șiria-Pâncota-Buteni, Dieci-Dezna, cât și drumurile modernizate din fonduri transfrontaliere Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab.
De asemenea, vom demara un alt proiect ambițios, de modernizare a drumurilor din partea de nord a județului: Șicula-Cermei, Șepreuș-Cermei, Cermei-Beliu, Cermei-Berechiu-limită județ spre Bihor și DN79-Mișca-Apateu-Berechiu. Este un proiect strategic al Consiliului Județean, finanțat din fonduri europene”.
Trimite articolul
XDa in cermei multe legături sunt
Buget in investiti sa nu fie in consum care sa fie in fapt o munca care nici ca venit salarial nu poate fi contabilizat .
Deci cu iluminatul public reducerile nu e ceva grav pe la IRA doua trei noaptea sau aleatoriu străzi mai circulate .
Investiti in acest oras bagativa mințile in cap înseamnă sa intreti si munca. Atentie mai bine sat cu tramvaie si omul sa poată merge la servici decât muritorii de foame aloooooo
Pute orașul pute ,pute puteeee puteee a igrasie ce aveți de gând?
E groaznic in orice loc nu sunt minime lucrări făcute ca sa fie un sprijin . Tomberoane de gunoi si iluminat public de unde se mai poate tăia vreo doua ore aleatoriu pe cartiere mocofanilor bagativa mințile in cap mai Acu e o șansa într-un alt avantaj care sa se revizuiască unele lucrări de nevoie cetățenească .