ARAD. Cîinii vagabonzi sunt și în localitățile județului nu doar în municipiu, doar că aici sunt poate ceva mai puțini și nu există nici un serviciu care să se ocupe de prinderea și adăpostirea lor. Ca atare, soluțiile adopate pentru județ sunt cele mai diverse: fie vreun locuitor supărat pe patrupede le otrăvește, cu sau fară acordul tacit al autorităților, cum a fost la Ineu, fie le plimbă puțin și le lasă la marginea muncipiului. Pentru că aici există un serviciu specializat și mai este și un adăpost susținut financiar de municipalitate. Pentru primăriile din județ înființarea acestor servicii presupune cheltuieli suplimentare la bugetul local pe care nu sunt dispuse să le suporte sau nu pot să le suporte. Pe de altă parte, nici problema nu este atât de gravă încât să necesite un adăpost în localitatea respectivă.
Soluții de viitor
Pentru cei de la Gospodărirea Comunală singura soluție viabilă care să asigure și ecarisajul câinilor din alte localități decât municipiu ar fi înființarea de puncte de lucru pentru județ și chiar și un alt adăpost. Pentru că cel actual nu mai face față numărului tot mai mare de câini. Cu o capacitate care permite adăpostirea a 272 de animale, Adăpostul de câini de pe Bodrogului nu este suficient de mare pentru necesarul orașului.
„Acum vrem să extindme capacitatea adăpostului și să reușim să asigurăm adăpostul pentru 300 de animale. Din fericire sunt destul de multe persoane care doresc să adopte un câine. Media săptămânală este de 10 câini adoptați” a declarat Adrian Păcurariu, directorul Gospodării Comunale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!