A înşelat o mulţime de persoane, s-a ales cu sute de mii de euro ilegal, pe promisiuni neonorate, procurorii au deferit-o Justiţiei, însă această ultimă „verigă din lanţ” nu pare grăbită să o judece. Încă de la începutul lunii martie, ziarul nostru anunţa faptul că Teodora Ciunta, căci despre ea este vorba, a fost trimisă în judecată de DNA Timişoara pentru comiterea a cinci infracțiuni de trafic de influență, dintre care trei în formă continuată.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, anunţau procurorii în data de 2 martie, dată la care dosarul a ajuns la Tribunalul Arad.
Legea spune că, înainte de a intra la judecata pe fond, fiecare dosar trebuie să treacă prin cameră preliminară. Aici, un judecător analizează dacă urmărirea penală a fost legală, dacă rechizitoriul este legal şi dacă probele indică posibila vinovăţie a inculpatului. La trei luni distanţă de la trimiterea în judecată, Tribunalul Arad a decis, în cameră preliminară, că se „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul dat la 28.02.2023 în dosarul nr. 140/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, prin care a fost trimisă în judecată inculpata Ciunta Teodora, sub aspectul comiterii a cinci infracţiuni de trafic de influenţă dintre care trei în formă continuată. Constată legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Respinge excepţiile invocate de inculpata Ciunta Teodora, prin apărătorul ales, în procedura de cameră preliminară. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata antemenţionată”. Numai că decizia Tribunalului Arad nu a fost definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara. Bineînţeles că inculpata a decis să conteste hotărârea Tribunalului Arad.
Fără grabă
Numai că cei de la Curtea de Apel nu par că se grăbesc foarte tare în îndeplinirea actului de justiţie. Cu toate că decizia Tribunalului Arad a fost dată la mijlocul lunii iunie, cei de la Timişoara au decis să programeze dosarul la patru luni distanţă, în luna octombrie. Aşadar, de abia în 18 octombrie judecătorii de pe Bega se vor apleca asupra contestaţiei înaintate de Teodora Ciunta. Şi nu e sigur că, la acea dată, vom avea şi o decizie a instanţei. Aşadar, ar putea dura aproape un an de zile pentru ca dosarul să intre la judecată pe fond. După care ne vom mira că faptele comise de Ciunta vor fi prescrise, iar aceasta nu va mai răspunde în faţa legii.
Trimite articolul
XCumva trebuie sa se prescrie, nu?!
Credeți ca în Tms, nu circula banii ca în Arad ?
Bravo! Câinii nu se mănâncă între ei.
-
Trebuia să se mulțumească și martorul cu cele 2 finanțări cu bani europeni, iar să fi contabil într-un spital e mare bătaie de cap :))) Ți-a făcut un bine că nu te-a rezolvat :)))
Ceva de genu ”nu ma ajutati, vorbesc”. Si gataaa
Atâta corupție e in tara asta, peste tot de te apuca scarba. N-am avea suficientă muniție in depozite facă ar fi sa fie puși la zid toți corupții.
Stat mafiot.
A naibii justiție, de fapt injustiție… Păi pe doi care au furat 5300 lei în februarie , deja i-au judecat și condamnat, unul la 3 ani de închisoare cu executare și celălalt – complicele , la 3 ani cu suspendare iar ei nici nu i-a început procesul la Tm…
Are de unde unge rotitele , nu ? justitia in RO e un film de comedie , actori cu pensii speciale ….
Iti vine sa vomiti …. macar in acest timp , excroaca are timp sa isi faca numeralul si sa faca noi planuri
O sa scape bine mersi, eventual ceva cu suspendare. Rotitele au fost puse in miscare deja. Excroaca are spatele asigurat, daca nu o salveaza vorbeste si apoi iese scandal. mafia domina in mai toate structurile statului….de drept, auzi ce gluma buna!
Iese gagica la pensie in ritmul asta…. De fapt asta e ideea, prescrierea. Restul e praf in ochii prostilor. Din banii aia si partidul a “mancat”. Ca de altfel si din banii batranilor din azile, e la fel si acolo.
Inca o dovada ca ciuma (coruptia) nu poate fi eradicata doar cu masuri drastice dar nedorite de multi.