Mii de creştini au venit, cu mic cu mare, din tot vestul ţării, dar şi din străinătate, la Mănăstirea Hodoş Bodrog, care are hramul Adormirii Maicii Domnului.
Credincioşii spun că, an de an, aici se regăsesc şi trăiesc clipe unice care-i aduc mai aproape de Sfânta Fecioară Maria. Pentru mulţi pelerini este deja o tradiţie pe care o păstrează de ani de zile. Vin la slujbele de la mănăstirea Hodoş-Bodrog, iar noaptea o petrec, pe pături, sub cerul liber, chiar în curtea mănăstirii.
Pentru că mulţi sunt plecaţi de acasă de două zile, oamenii şi-au luat cu ei şi mâncare. Cei mai mulţi se roagă toată noaptea, iar dimineaţa se împărtăşesc. Şi tot ca o tradiţie a mănăstirii, oamenii îşi lipesc urechea de zidul bisercii, unde legenda spune că se aud bătăi de inimă. Dar pentru a le auzi, trebuie să ai credinţă.
Slujbe la hramul mănăstirii
Încă din ajunul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugării şi preotii, în frunte cu Arhiepiscopul Aradului, Î.P.S. dr. Timotei Seviciu, au oficiat slujbe religioase. Sâmbătă seara, pelerinii au participat la procesiunea de refacere a Drumului Crucii, ritual ce se desfăşoară dupa modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, când credincioşii fac pelerinaje pe drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, urcând Dealul Golgotei.
Pe tot traseul, oamenii au cântat, s-au rugat şi au aprins lumânări. În timpul procesiunii, pelerinii s-au oprit în dreptul a 14 cruci, unde s-a citit Evanghelia şi s-au înalţat rugăciuni către Cer. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la mănăstirea Hodoş-Bodrog s-a încheiat ieri cu Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Î.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului şi un ales sobor de preoţi.
JA- V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!