ARAD. Copiii din cartierul Micălaca, „clienții fideli” ai parcului cunoscut sub denumirea de „23 August”, sunt în situaţia de a fi prinşi la mijlocul a două lucrări de modernizare a zonei. Parcul pentru copii era cel mai mare din cartier, fiind frecventat de sute de copii zilnic. Mega-şantierul început în urmă cu ceva vreme acoperă acum mai mult de două treimi din fosta zonă verde, una dintre puţinele rămase în cartierul cu pricina. Mai mult decât atât, o altă lucrare, de data aceasta la reţelele de apă, face din accesul în ceea ce a mai rămas din parcul pentru copii un pericol.
Copiii s-au trezit, cu câtva timp în urmă, cu toate leagănele şi alte jocuri din parc mutate într-un colţ, mai retras. Li s-a amenajat şi o groapă cu nisip, total nefuncţională deoarece – fiind umplută până la refuz – are un aspect de „munte”. O vreme, copiii puteau chiar să ajungă să se joace peste mormane de moloz. Acum, însă, zona a fost pusă în siguranţă, în parte, printr-un gard provizoriu, care îi împiedică să cadă în „tranşee”. Şanţul adânc săpat în jurul parcului pentru reabilitarea reţelei de apă, însă, este încă un real pericol pentru cei mici.
Un mega proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Arad de realizare a unui Centru comunitar ecumenic al Bisericii Ortodoxe Arad Micălaca Veche II a demarat în forţă. De menţionat, s-a lucrat chiar şi sâmbăta, pentru ca disconfortul populaţiei să fie redus.
Arhiepiscopia a contractat, pentru parcul menţionat, lucrări de arhitectură peisagistică, în valoare de peste 700.000 lei. Lucrarea, care are obiective atât religioase cât şi de ordin turistic, beneficiază de finanţare nerambursabilă în baza unui proiect de cooperare teritorială transfrontalieră.
Aici va fi amenajat un amfiteatru pentru întruniri şi spectacole, dar şi pavilioane pentru întruniri confesionale, un ecran pentru proiecţii şi publicitate, un portal etc. Se vor reamenaja şi aleile, precum şi spaţiile verzi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!