„Inconstanţă cronică”, aceasta ar putea fi denumirea „bolii” de care suferă Consiliul Judeţean Arad, în momentul în care vorbim despre viitorul Complex Matern-Pediatrie, acest proiect care, de un an de zile, bate pasul pe loc. Zilele trecute, reprezentanţii CJA au anunţat că viitoarea clădire ar urma să fie construită în spatele corpului principal al Spitalului Judeţean Arad. Decizia a fost luată după ce Pro Arhitectura a câştigat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar pentru această investiţie. Numai că decizia Pro Arhitectura se cam bate cap în cap cu decizia celor de la Tesseract, aceasta fiind prima firmă care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean. Iar, spre deosebire de Pro Arhitectura, firmă specializată pe construcţii civile, Tesseract era una dintre puţinele companii de arhitectură din ţară care este specializată pe construcţia de spitale.
„Proiectantul noului Complex Matern-Pediatrie, construit de Consiliul Județean Arad, a făcut prima inspecție în teren, la Spitalul Județean. Ca urmare a constatărilor făcute și în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a decis mutarea amplasamentului noului complex Matern-Pediatrie din spatele spitalului, în zona de lângă biserica ortodoxă, care se află în fața Spitalului Județean”, anunţau, în luna septembrie 2023, reprezentanţii CJA într-un comunicat de presă.
Iustin Cionca, preşedintele instituţiei, declara la momentul respectiv:
„Am luat această decizie împreună cu proiectantul din rațiuni economice și practice. Sub amplasamentul inițial se află întreaga rețea de utilități care deservește spitalul, iar devierea sa ar fi implicat cheltuieli suplimentare și întârziere în graficul de execuție”.
Se pare, însă, că Pro Arhitectura, firma familiei lui Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad şi, implicit, şeful lui Cionca pe linie de partid, a reuşit să îl „sucească” pe şeful Consiliului Judeţean.
„A avut loc prima ședință de lucru cu proiectanții Complexului Matern-Pediatrie. Echipa de proiect a discutat situația planului de fezabilitate pentru noul spital, care va sta la baza proiectului tehnic. Etapa de proiectare va trebui finalizată în șase luni. A fost luată în discuție suprafața fiecărui palier de la noua construcție. De asemenea, s-a definitivat poziția construcției, astfel încât parcul din fața clădiri Spitalului Județean să nu fie afectat”, au anunţat, sec, într-un comunicat de presă cei de la CJA.
Iar viitoarea clădire se mută înapoi în spatele clădirii mari a spitalului, exact pe amplasamentul pe care se află întreaga reţea de utilităţi, care, dacă ar fi deviată, ar implica cheltuieli suplimentare şi întârziere în graficul de execuţie, ca să îl cităm exact pe Cionca. Se pare că, acum, nici banii nu mai sunt o problemă, nici graficul de execuţie. Aşa că megem mai departe, cu un Matern care, cel puţin pentru moment, se mută, iar, în altă poziţie. Ce va mai fi, vom vedea.
Trimite articolul
XHaos in administratia satului, altceva nu poti spune. Cand ,,specialistii,, din politic care nu au lucrat 1 zi in diferite domenii care efectiv iti trebuie specializare.. Bine, ei sunt specialisti la ,,invarteli,,!
Cum stam cu terenul pentru aterizarea elicopterului ? Cum stam cu un nou atac asupra spatiului verde din zona spitalului judetean, si asa diminuat semnificativ ? Nu mai exista in Arad teren disponibil , in alta parte ? Daca asa se tergiverseaza lucrurile, pastele acvestru este un termen rezonabil de incepere si de finalizare a investitiei.
s-a schimbat comanda chelner !
-
Ce naiba face DNA?… chiar ne iau de proști?.
Acest spital NU se va face!
Nu are finantare, nu vor fi bani, se va plati numai proiectul famigliei Falca din banii CJA si se va ingropa.
Ne mai auzim peste 3 ani cand se termina PNRR! Nici fundatie nu va avea.
Eu am înțeles un singur lucru grav, proiectarea a fost câștigată de o firma incompetent. Mulțumesc toti arădeni care tine cu clanul
“„Inconstanţă cronică”, aceasta ar putea fi denumirea „bolii” de care suferă Consiliul Judeţean Arad,”
Am cunoscut si unii care sunt alcolici si mandrii de asta. Nu aveau problema sa spuna unde si ce lucra.