Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea din Bucureşti implementează, începând din această lună până la data de 30.11.2013, proiectul „Program de specializare a resurselor umane din domeniile biomedical şi biotehnologic”.
Conferinţa de lansare a proiectului s-a desfăşurat vineri, 10.12.2010, în Sala Senatului Universităţii din Bucureşti, în prezenţa prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii „Vasile Goldiş”, cadre universitare şi cercetători din Universitatea Bucureşti şi UVVG Arad – Anca Hermenean, prorector cu cercetarea, peste 50 de medici, biologi, chimişti, fizicieni, care lucrează în laboratoare.
Proiectul va integra un grup-ţintă de 60 de persoane, care vor beneficia de pregătire specifică în domeniul competenţelor şi al tehnicilor de laborator. Proiectul „Program de specializare a resurselor umane din domeniile biomedical şi biotehnologic” va cuprinde ateliere de lucru şi lucrări practice adaptate tehnologiilor de ultimă generaţie în domeniul biotehnologiilor, propunându-şi să obţină creşterea competenţelor profesionale, formarea managerială specifică, promovarea schimburilor de experienţă regionale şi creşterea gradului de securitate şi asigurare a sănătăţii la locul de muncă pentru grupul ţintă.
Prof. dr. Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii din Bucureşti, a menţionat îndelungata colaborare cu Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad, bazată pe interesul pentru cercetare pe care Universitatea „Vasile Goldiş” l-a arătat în mod constant prin investiţiile în infrastructura de cercetare ştiinţifică, resurse umane şi biblioteci, fiind foarte activă în atragerea de fonduri pentru proiectele de cercetare.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad ne-a declarat că scopul acestui proiect este realizarea în comun a unui program modern şi flexibil de specializare postuniversitară specifică pentru medicii de laborator, biologi, chimişti şi biochimişti, care lucrează în laboratoarele din domeniul sanitar, mediu, biotehnologii şi securitate alimentară, în vederea creşterii competenţelor acestor categorii profesionale şi implicit a competitivităţii domeniilor în care activează. Colectivele de cercetători şi cadre didactice ale celor două universităţi participante la proiect au o experienţă vastă în derularea de proiecte naţionale şi europene de formare profesională şi cercetare, precum şi în implementarea comună a altor proiecte derulate anterior, ceea ce constituie o garanţie a succesului acestui proiect. Activitatea de laborator specializată, fie ca e vorba de laboratoare clinice sau de diagnostic, laboratoare sanitar-veterinare, protecţia mediului, biotehnologii, securitate alimentară sau cercetare, necesită acordarea permanentă a tehnicilor şi metodologiilor utilizate cu cele moderne de nivel european, pentru a menţine competitivitatea acestor servicii sau sectoare de cercetare. De aceea, specializarea medicilor de laborator, biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor, care deservesc aceste domenii este absolut justificată si necesară, în condiţiile în care nu există la ora actuală în România cursuri de specializare pentru acest grup ţintă”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG.
Citiți principiile noastre de moderare aici!